Colegiul "Grigorescu", sărbătoare la 100 de ani, cu invitați de onoare, premii speciale și multă muzică

Eveniment (Categoria articolului)

Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" a aniversat marți, 15 octombrie 2019, 100 de ani de existență. Dacă în prima parte a zilei, acțiunile dedicate Centenarului instituției s-au desfășurat la sediul liceului, manifestările din cea de-a doua partea a zilei au avut loc la Casa de Cultură "Geo Bogza", gazdele festivităților de aici fiind directorul Colegiului "Grigorescu" - prof. Roxana Stan și directorul adjunct - prof. Rodiana Stanciu. Oaspeți - reprezentanți ai autorităților județene și locale, foști și actuali profesori au liceului, reprezentanți ai personalului didactic auxiliar, foști și actuali elevi.

Mai întâi au avut loc momentele oficiale, să le spunem așa: prezentarea monografiei Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" - 100 de ani de excelență în educație 1919 - 2019 (realizată de prof. Oana Merca și bibliotecar Mihaela Popescu), prezentarea ediției aniversare a revistei Perspective (coordonată de prof. Livia Miu și prof. Simona Darie), apoi acordarea unor premii de onoare subprefectului județului - Emil Drăgănescu, inspectorului școlar general - Nicolae Angelescu, primarului Horia Tiseanu și Consiliului Local Câmpina, delegației de la Liceul "Nicolae Casso" din Chișcăreni, Raionul Sângerei din Republica Moldova (cu care colegiul câmpinean a derulat un proiect foarte frumos - "Punte în timp peste Prut"). Apoi au fost onorați cu premii și diplome pensionarii Colegiului "Grigorescu", adică foști profesori, ingineri, contabili, secretari, oameni care ani la rând și-au desfășurat activitatea la CNNG. Trebuie menționat faptul că și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" a primit o serie de distincții din partea Prefecturii Prahova și a Inspectoratului Școlar Județean. Astfel s-a încheiat partea oficială a evenimentului. Au fost invitate apoi, să spună câteva cuvinte publicului, două dintre cele mai bune eleve care au învățat la "Grigorescu" - Aida Cărămidaru (șefa promoției 2019, în prezent studentă la Facultatea de Relații Economice Internaționale București) și Alexandra Buzățoiu (absolventă în 2019, cu media 10 la bacalaureat, iar apoi a intrat prima pe listă la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I"). Au urmat momentele artistice susținute, bineînțeles, de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu". (video)

Citiți și: ”Întâlnirea între generații”, un moment special, cu multe emoții, la sărbătoarea Centenarului Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Mai multe imagini de la sărbătoarea CNNG, pe pagina noastră de Facebook - Campinatv

9364 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1811 vizualizari
22 ian. 2020 10:38

Câmpinenii sunt invitați să se prindă în Hora Unirii, pe 24 Ianuarie 2020, alături de ansamblurile folclorice din municipiu

La 24 Ianuarie 2020 se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită vineri, la ora 12.00, în Parcul Regele Mihai I, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.

3395 vizualizari
20 ian. 2020 09:14

Două cărți-document, pentru minte și suflet, lansate la Câmpina, la cea de-a 24-a Serată Culturală Elstar

A 24-a Serată Culturală de la Librăria Elstar din Câmpina, care a avut loc vineri, 17 ianuarie 2020, a adus o dublă lansare de carte. Două volume care scot în evidență omul, care reînvie ideea de umanitate, după cum afirma profesorul Christian Crăciun în fața publicului numeros prezent la eveniment. "Câmpina pe vremea bunicilor noștri", a lui Daniel Alin Ciupală și "Din mărturiile unor contemporani la făurirea României Mari", de Codruț Constantinescu, sunt două cărți de suflet, între ale căror coperte descoperim povești adevărate despre oameni poate necunoscuți nouă, dar remarcabili la timpul lor.

Alte stiri recente

755 vizualizari
23 ian. 2020 11:39

Probleme create de vântul puternic din noaptea de miercuri spre joi. Drumul dintre Câmpina și Valea Doftanei, blocat de un acoperiș căzut pe carosabil

În noaptea de miercuri spre joi, vântul puternic a creat probleme în zona municipiului Câmpina și nu numai. Pe drumul județean 102I, dintre Câmpina și Valea Doftanei, un acoperiș de la o locuință părăsită a fost luat de vânt și adus pe carosabil. Traficul rutier a fost blocat 15 minute, până când echipaje de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova au eliberat partea carosabilă. În alte zone ale județului, rafalele de vânt au rupt crengi și chiar au doborât un copac pe DN1, la Bărcănești.

468 vizualizari
23 ian. 2020 10:37

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 23 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.