Colegiul "Grigorescu", sărbătoare la 100 de ani, cu invitați de onoare, premii speciale și multă muzică

Eveniment (Categoria articolului)

Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" a aniversat marți, 15 octombrie 2019, 100 de ani de existență. Dacă în prima parte a zilei, acțiunile dedicate Centenarului instituției s-au desfășurat la sediul liceului, manifestările din cea de-a doua partea a zilei au avut loc la Casa de Cultură "Geo Bogza", gazdele festivităților de aici fiind directorul Colegiului "Grigorescu" - prof. Roxana Stan și directorul adjunct - prof. Rodiana Stanciu. Oaspeți - reprezentanți ai autorităților județene și locale, foști și actuali profesori au liceului, reprezentanți ai personalului didactic auxiliar, foști și actuali elevi.

Mai întâi au avut loc momentele oficiale, să le spunem așa: prezentarea monografiei Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" - 100 de ani de excelență în educație 1919 - 2019 (realizată de prof. Oana Merca și bibliotecar Mihaela Popescu), prezentarea ediției aniversare a revistei Perspective (coordonată de prof. Livia Miu și prof. Simona Darie), apoi acordarea unor premii de onoare subprefectului județului - Emil Drăgănescu, inspectorului școlar general - Nicolae Angelescu, primarului Horia Tiseanu și Consiliului Local Câmpina, delegației de la Liceul "Nicolae Casso" din Chișcăreni, Raionul Sângerei din Republica Moldova (cu care colegiul câmpinean a derulat un proiect foarte frumos - "Punte în timp peste Prut"). Apoi au fost onorați cu premii și diplome pensionarii Colegiului "Grigorescu", adică foști profesori, ingineri, contabili, secretari, oameni care ani la rând și-au desfășurat activitatea la CNNG. Trebuie menționat faptul că și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" a primit o serie de distincții din partea Prefecturii Prahova și a Inspectoratului Școlar Județean. Astfel s-a încheiat partea oficială a evenimentului. Au fost invitate apoi, să spună câteva cuvinte publicului, două dintre cele mai bune eleve care au învățat la "Grigorescu" - Aida Cărămidaru (șefa promoției 2019, în prezent studentă la Facultatea de Relații Economice Internaționale București) și Alexandra Buzățoiu (absolventă în 2019, cu media 10 la bacalaureat, iar apoi a intrat prima pe listă la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I"). Au urmat momentele artistice susținute, bineînțeles, de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu". (video)

Citiți și: ”Întâlnirea între generații”, un moment special, cu multe emoții, la sărbătoarea Centenarului Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Mai multe imagini de la sărbătoarea CNNG, pe pagina noastră de Facebook - Campinatv

8872 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2304 vizualizari
13 nov. 2019 17:14

Spectacol al micilor artiști de la Clubul Copiilor în prologul celei de-a doua ediții a Festivalului de Arte de la Câmpina

Pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina va avea loc sâmbătă, 16 noiembrie 2019, de la ora 16.30, un spectacol deosebit, susținut de copii de la Clubul Copiilor și știm bine cu toții cât de talentați și pasionați de muzică sunt acești mici artiști. De altfel, spectacolul chiar așa se numește - "Micii artiști", iar pe scenă vor urca elevii profesoarelor Alice Botoacă și Ruxandra Brezeanu, dar și elevi de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București, acompaniați la pian de profesor doctor Diana Spânu Dănilă, directorul artistic al Festivalului de Arte.

3550 vizualizari
09 nov. 2019 23:40

Școala din Poiana Câmpina, la ceas aniversar. Întâlnire emoționantă a cadrelor didactice și elevilor de ieri și de azi

Este greu de descris în cuvinte ce a însemnat, anul acesta, aniversarea Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu" din comuna Poiana Câmpina. Au fost câteva ore de emoție copleșitoare, au fost și zâmbete, au fost și lacrimi. Lacrimile revederii pentru fostele cadre didactice care și-au desfășurat aici ani întregi de activitate, lacrimile tristeții pentru cei care nu mai sunt, dar care au pus o cărămidă la temelia învățământului din Poiana Câmpina. Școala “Învățător Ion Mateescu” este inima comunității locale, este locul de unde pleci pentru a-ți construi o viață, este locul unde te întorci pentru a-ți retrăi copilăria, tinerețea, cariera, în unele cazuri.

Alte stiri recente

572 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

404 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.