Colegiul "Grigorescu", sărbătoare la 100 de ani, cu invitați de onoare, premii speciale și multă muzică

Eveniment (Categoria articolului)

Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" a aniversat marți, 15 octombrie 2019, 100 de ani de existență. Dacă în prima parte a zilei, acțiunile dedicate Centenarului instituției s-au desfășurat la sediul liceului, manifestările din cea de-a doua partea a zilei au avut loc la Casa de Cultură "Geo Bogza", gazdele festivităților de aici fiind directorul Colegiului "Grigorescu" - prof. Roxana Stan și directorul adjunct - prof. Rodiana Stanciu. Oaspeți - reprezentanți ai autorităților județene și locale, foști și actuali profesori au liceului, reprezentanți ai personalului didactic auxiliar, foști și actuali elevi.

Mai întâi au avut loc momentele oficiale, să le spunem așa: prezentarea monografiei Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" - 100 de ani de excelență în educație 1919 - 2019 (realizată de prof. Oana Merca și bibliotecar Mihaela Popescu), prezentarea ediției aniversare a revistei Perspective (coordonată de prof. Livia Miu și prof. Simona Darie), apoi acordarea unor premii de onoare subprefectului județului - Emil Drăgănescu, inspectorului școlar general - Nicolae Angelescu, primarului Horia Tiseanu și Consiliului Local Câmpina, delegației de la Liceul "Nicolae Casso" din Chișcăreni, Raionul Sângerei din Republica Moldova (cu care colegiul câmpinean a derulat un proiect foarte frumos - "Punte în timp peste Prut"). Apoi au fost onorați cu premii și diplome pensionarii Colegiului "Grigorescu", adică foști profesori, ingineri, contabili, secretari, oameni care ani la rând și-au desfășurat activitatea la CNNG. Trebuie menționat faptul că și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" a primit o serie de distincții din partea Prefecturii Prahova și a Inspectoratului Școlar Județean. Astfel s-a încheiat partea oficială a evenimentului. Au fost invitate apoi, să spună câteva cuvinte publicului, două dintre cele mai bune eleve care au învățat la "Grigorescu" - Aida Cărămidaru (șefa promoției 2019, în prezent studentă la Facultatea de Relații Economice Internaționale București) și Alexandra Buzățoiu (absolventă în 2019, cu media 10 la bacalaureat, iar apoi a intrat prima pe listă la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I"). Au urmat momentele artistice susținute, bineînțeles, de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu". (video)

Citiți și: ”Întâlnirea între generații”, un moment special, cu multe emoții, la sărbătoarea Centenarului Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Mai multe imagini de la sărbătoarea CNNG, pe pagina noastră de Facebook - Campinatv

10263 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2506 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3364 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

30 vizualizari
15 aug. 2020 17:28

Două medalii pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina la Naționalele de atletism pentru juniori II

Două medalii, una de argint și una de bronz, aceasta este zestrea sportivilor de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina la Campionatul Național de Atletism pentru Juniori II, care a avut loc în acest week-end la București, pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter”. 

524 vizualizari
15 aug. 2020 10:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 15 august

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.