15 octombrie 2019, ziua în care la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a fost sărbătoare mare. Cea mai prestigioasă instituție de învățământ din Câmpina, printre cele mai bune din județ și din țară, a împlinit 100 de ani de existență. În prima jumătate a zilei, manifestările dedicate Centenarului liceului s-au desfășurat în splendidul sediu de pe Calea Doftanei, clădire proiectată de celebrul arhitect Toma T. Socolescu. Au existat două momente deosebite, ambele încărcate de emoții - ”Întâlnirea între generații” și dezvelirea unei plăci omagiale care să rămână martor, peste timp, al sărbătorii celor 100 de ani de excelență în educație.
În holul principal, cu aspect monumental, al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, rând pe rând au fost primiți oaspeții de onoare, fie că a fost vorba de oficialități, fie de foști sau actuali elevi ai liceului, foste sau actuale cadre didactice. Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare, dar și cu o muzică ambientală foarte plăcută, care multora le-a trezit amintiri frumoase. Culoarele lungi ale liceului au fost împodobite ca de sărbătoare, o muncă migăloasă, dar care a întregit atmosfera de Centenar.
O idee excepțională a reprezentat-o organizarea ”Întâlnirii între generații”, eveniment care a fost cu mult peste titulatura sa și care, practic, a însemnat o emoție copleșitoare. În fiecare clasă s-a pregătit o altfel de acțiune, au rezultat câteva idei deosebite puse în practică - o prezentare în costume de epocă; crearea unei capsule a timpului, cu mesaje ale actualilor elevi către viitoarele generații ale Colegiului (în clasa unde dirigintă este prof. Elisabeta Milea); un excepțional Muzeu al Promoțiilor, cu amintiri din anii de liceu începând cu... 1965; invitarea profesorului Cristian Spulber la clasa al cărei diriginte este prof. Stelică Ene, iar dl. Spulber, la 94 de ani, cu o vivacitate incredibilă, le-a vorbit elevilor de astăzi despre elevii de ieri, despre farmecul școlii de ieri; depănarea de amintiri amuzante la o altă clasă, unde invitații dirigintelui-moderator Oana Merca au povestit lucruri minunate din perioada în care au fost fie elevi, fie profesori la GRIG.
La toate aceste momente desfășurate ieri au fost prezenți și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Patriarhiei Române, dar și reprezentanți ai administrației locale - primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, directorul Poliției Locale - Marius Vișan, șeful Serviciului Ordine Publică din cadrul Poliției Locale - Bianca Baltac, consilierii personali ai primarului - Ioana Bumbăcea și Marian Dulă, consilierii locali Dragomir Enache și Florin Frățilă, aproape toți fiind absolvenți ai Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”. La finalul acțiunilor de la sediul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” a fost dezvelită omagială care marchează sărbătoarea celor 100 de ani de existență. Momentul a fost urmat de o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți, iar în vreme ce unii dintre oaspeți au scris în "Cartea de Onoare" câteva cuvinte despre Centenarul Colegiului, unii dintre cei mai mici elevi ai Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, cei din clasa I, se bucurau că sunt părtași la scrierea unei file de istorie nu doar pentru învățământul câmpinean, ci și pentru întreaga comunitate. Pentru că sărbătoarea CNNG este sărbătoarea Câmpinei.
Mai multe imagini de la sărbătoarea CNNG găsiți pe pagina noastră de Facebook - Campinatv
Citiți și: Colegiul "Grigorescu", sărbătoare la 100 de ani, cu invitați de onoare, premii speciale și multă muzică
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.