”Întâlnirea între generații”, un moment special, cu multe emoții, la sărbătoarea Centenarului Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

15 octombrie 2019, ziua în care la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a fost sărbătoare mare. Cea mai prestigioasă instituție de învățământ din Câmpina, printre cele mai bune din județ și din țară, a împlinit 100 de ani de existență. În prima jumătate a zilei, manifestările dedicate Centenarului liceului s-au desfășurat în splendidul sediu de pe Calea Doftanei, clădire proiectată de celebrul arhitect Toma T. Socolescu. Au existat două momente deosebite, ambele încărcate de emoții - ”Întâlnirea între generații” și dezvelirea unei plăci omagiale care să rămână martor, peste timp, al sărbătorii celor 100 de ani de excelență în educație.

În holul principal, cu aspect monumental, al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, rând pe rând au fost primiți oaspeții de onoare, fie că a fost vorba de oficialități, fie de foști sau actuali elevi ai liceului, foste sau actuale cadre didactice. Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare, dar și cu o muzică ambientală foarte plăcută, care multora le-a trezit amintiri frumoase. Culoarele lungi ale liceului au fost împodobite ca de sărbătoare, o muncă migăloasă, dar care a întregit atmosfera de Centenar. 
O idee excepțională a reprezentat-o organizarea ”Întâlnirii între generații”, eveniment care a fost cu mult peste titulatura sa și care, practic, a însemnat o emoție copleșitoare. În fiecare clasă s-a pregătit o altfel de acțiune, au rezultat câteva idei deosebite puse în practică - o prezentare în costume de epocă; crearea unei capsule a timpului, cu mesaje ale actualilor elevi către viitoarele generații ale Colegiului (în clasa unde dirigintă este prof. Elisabeta Milea); un excepțional Muzeu al Promoțiilor, cu amintiri din anii de liceu începând cu... 1965; invitarea profesorului Cristian Spulber la clasa al cărei diriginte este prof. Stelică Ene, iar dl. Spulber, la 94 de ani, cu o vivacitate incredibilă, le-a vorbit elevilor de astăzi despre elevii de ieri, despre farmecul școlii de ieri; depănarea de amintiri amuzante la o altă clasă, unde invitații dirigintelui-moderator Oana Merca au povestit lucruri minunate din perioada în care au fost fie elevi, fie profesori la GRIG.

La toate aceste momente desfășurate ieri au fost prezenți și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Patriarhiei Române, dar și reprezentanți ai administrației locale - primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, directorul Poliției Locale - Marius Vișan, șeful Serviciului Ordine Publică din cadrul Poliției Locale - Bianca Baltac, consilierii personali ai primarului - Ioana Bumbăcea și Marian Dulă, consilierii locali Dragomir Enache și Florin Frățilă, aproape toți fiind absolvenți ai Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”. La finalul acțiunilor de la sediul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” a fost dezvelită omagială care marchează sărbătoarea celor 100 de ani de existență. Momentul a fost urmat de o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți, iar în vreme ce unii dintre oaspeți au scris în "Cartea de Onoare" câteva cuvinte despre Centenarul Colegiului, unii dintre cei mai mici elevi ai Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, cei din clasa I, se bucurau că sunt părtași la scrierea unei file de istorie nu doar pentru învățământul câmpinean, ci și pentru întreaga comunitate. Pentru că sărbătoarea CNNG este sărbătoarea Câmpinei.

Mai multe imagini de la sărbătoarea CNNG găsiți pe pagina noastră de Facebook - Campinatv

Citiți și: Colegiul "Grigorescu", sărbătoare la 100 de ani, cu invitați de onoare, premii speciale și multă muzică

13295 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Duta Niculae 16.10.2019 09:55 Frumoasa prezentarea,ați enumerat toată”elita”Câmpinei,dar mi se pare rușinos să nu amintim măcar unul,unul,din dascălii ce au educat generații întregi de oameni care astăzi sunt directori de instituții,primari,șefi de servicii,oameni cu o educație aleasă care au reprezentat cu cinste atât școala de unde au plecat cât și Câmpina. Păcat,foarte păcat căci am rămas cu sechelele comunismului și nu vrem sau nu putem să ne dezbărăm de el!
  • Admin 16.10.2019 12:47 Ne-am gândit și noi la asta, dar să știți că au fost mulți și chiar nu-i știm pe toți și ar fi fost nedrept să îi menționăm pe unii, iar pe alții nu.
  • Gh.Stanciu 16.10.2019 17:03 Era momentul potrivit pentru lansarea unui volum monografic,despre istoricul liceului.Se pare că nu s-a realizat acum, dar există mica monografie din 1994 a prof.Marcela Fera.
  • Admin 16.10.2019 18:37 A fost realizat, cu ocazia Centenarului, un album monografic deosebit - "Colegiul Național 'Nicolae Grigorescu' - 100 de ani de excelență în educație 1919 - 2019" (autori prof. Oana Merca și bibliotecar Mihaela Popescu).

Eveniment

1526 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2774 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

92 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

425 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: