CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Povestea mașinii care l-a dus pe Horia Tiseanu fix la DNA

- Actualitate -

Povestea mașinii care l-a dus pe Horia Tiseanu fix la DNA

Despre mașina de aproape 30.000 de euro cumpărată cu bani de la bugetul Câmpinei pentru Poliția Locală și folosită exclusiv de primarul Horia Tiseanu am scris de nenumărate ori. Am scris în 2014, când s-au alocat banii și a fost achiziționată mașina, am scris în 2015, când a fost controlul Curții de Conturi și s-au descoperit neregulile de la achiziție.

Unii ne-au crezut, alții nu. Am fost chiar și atacați că îl denigrăm pe primar, iar Horia Tiseanu s-a arătat foarte deranjat de articolele apărute și de discuțiile create pe tema acestui autoturism. Atunci când în Consiliul Local s-a ridicat problema mașinii și s-a propus vânzarea acesteia și cumpărarea a două Loganuri pentru ca Poliția Locală să fie mai eficientă pe teren, Horia Tiseanu a spus cu ironie: 'Să o vindem, iar pentru mine puteți cumpăra și un Trabant, cu condiția să aibă aer condiționat. Văd că nu vă interesează imaginea instituției pe care o conduc, așa că poate fi și un Trabant!' Ironia de atunci o plătește acum.
Vă reamintim povestea acestei mașini, cu precizarea că la baza dosarului de la DNA în care Horia Tiseanu este acuzat de abuz în serviciu și luare de mită (aici fapta este alta) a stat raportul întocmit de Curtea de Conturi.

În anul 2014, de la bugetul local au fost alocaţi 135.000 lei (adică 1,35 miliarde lei vechi) Poliţiei Locale Câmpina, pentru cumpărarea unei maşini noi. Şi a fost cumpărat acest Opel Insignia, mașină care apoi a fost transferată Primăriei şi folosită exclusiv de primarul Horia Tiseanu (atât la serviciu, cât și în scop personal). Inspectorii Curţii de Conturi, veniți în control la Primăria Câmpina în vara anului trecut, au verificat şi această achiziţie şi au descoperit câteva lucruri interesante. Trecem peste partea de moralitate, adică… achiziţionarea unei maşini de lux, din bani publici, într-o perioadă nu tocmai potrivită pentru localitate din punct de vedere economic, o perioadă în care încasările la bugetul local mergeau prost, iar invesții erau destul de puține. Ne referim strict la tertipul financiar folosit pentru cumpărarea acestei maşini şi asupra căruia s-au oprit inspectorii Curţii de Conturi. 
Primăria nu putea cumpăra această maşină pentru că legea nu-i permitea. Potrivit OUG 68/2012, autorităţile publice nu pot achiziţiona autoturisme cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cm cubi şi care să coste mai mult de 18.000 de euro (cu tot cu TVA). Excepţie fac instituţiile din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, dar şi în cazul acestora, totul trebuie justificat temeinic. Cum primarul dorea neapărat Opel Insignia şi cum Poliţia Locală înseamnă ordine publică, s-a luat decizia ca maşina să fie achiziţionată de Poliţia Locală Câmpina şi apoi transferată la Primărie. Ne-am întrebat atunci și noi, s-au întrebat și inspectorii Curții de Conturi: de ce avea nevoie Poliţia Locală de un Opel Insignia, ultimul model, maşină de lux, de aproape 30.000 euro? Şi de ce mașina a costat atât de mult, când preţul de piaţă era mult mai mic?

Şi căutând în acte, Curtea de Conturi a descoperit şi de ce maşina a costat atât de mult. Pentru că, atenţie, 11.000 euro au fost doar dotările suplimentare solicitate de primar. Practic, la Poliţia Locală există două facturi – una de 18.000 euro – pentru maşină şi una de 11.000 euro – pentru dotări. În aceste condiţii, inspectorii Curţii de Conturi au cerut atunci Primăriei să dea maşina înapoi la Poliţia Locală, în caz contrar urmând ca suma de 11.000 euro, cât au reprezentat dotările suplimentare, să fie considerată prejudiciu. Mașina a revenit la Poliția Locală unde se află și în prezent. Nu a mai existat un prejudiciu, dar ilegalitatea achiziției a rămas.


28 Sep 2016 17:55 6626 vizualizari


Comentarii


418 vizualizari 17 Jul 2024 22:42 Mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs la Telega

Mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs la Telega

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat, la ora 22.34, că a emis un mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs în comuna Telega.

citeste mai mult
490 vizualizari 17 Jul 2024 20:46 Primim de la cititori. Parcare într-o intersecție din Câmpina

Primim de la cititori. Parcare într-o intersecție din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă marți după-amiază la intersecția străzilor Castanilor și Primăverii.

citeste mai mult
575 vizualizari 17 Jul 2024 17:15 Primăria a notificat constructorul pentru punerea în funcțiune a sistemului de climatizare de la Spitalul Municipal Câmpina

Primăria a notificat constructorul pentru punerea în funcțiune a sistemului de climatizare de la Spitalul Municipal Câmpina

În urma unui control al inspectorilor Direcției de Sănătate Publică Prahova la Spitalul Municipal Câmpina a fost semnalată problema nefuncționării sistemului de climatizare, ceea ce duce la o căldură insuportabilă în saloane. 

citeste mai mult
1180 vizualizari 17 Jul 2024 11:56 Câte ambalaje din sistemul de garanție-returnare se strâng într-o lună la Câmpina? De ce riscă primăria sancțiuni de la Fondul de Mediu?

Câte ambalaje din sistemul de garanție-returnare se strâng într-o lună la Câmpina? De ce riscă primăria sancțiuni de la Fondul de Mediu?

Sistemul de garanție-returnare, prin care consumatorii își pot preda ambalajele de plastic, aluminiu sau sticlă la automatele de colectare pentru a-și recupera garanția de 50 bani, a început să funcționeze din decembrie anul trecut.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV