Nemulțumirile unor pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești și punctul de vedere al președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader

Social (Categoria articolului)

Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești (Movila) este spital-COVID 19, adică locul în care ajung pacienții din Prahova testați pozitiv la noul coronavirus. Firesc, printre pacienți sunt și câmpineni sau oameni care locuiesc în comunele din jurul Câmpinei. Rude ale unora dintre cei internați la Movila au reclamat faptul că mâncarea este puțină și derizorie, astfel încât pacienții, pe lângă starea provocată de infectarea cu noul coronavirus, sunt prost hrăniți, dar trebuie să suporte și tratamentul ”execrabil” al unora dintre asistente și infirmiere. Spitalul de Boli Infecțioase este secție a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, unitate care se află în subordinea Consiliului Județean Prahova. Prin urmare, i-am prezentat întreaga situație președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader, căruia i-am solicitat și un punct de vedere.

Mai întâi, iată mesajul dur al unui prahovean a cărui soție este internată la Movila: ”Pentru cei care sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești și sunt bolnavi de coronavirus, suferința a îmbrăcat noi aspecte. Este vorba de faptul că, pe lângă boală, suferă și de foame. Mâncarea este puțină și derizorie, un iaurt și o zeamă de orez în care, dacă ai noroc, găsești câteva legume. Cu greu ajung pachetele de alimente trimise de cei de acasă la bolnavi. Sunt tratați ca niște ciumați de către personalul de serviciu, asistente sau infirmiere, care la adăpostul costumelor de protecție se poartă execrabil și folosesc un limbaj ca în lagăr. Oamenii internați acolo sunt pacienți, nu arestați! Nu au comis o crimă, au avut doar ghinion să se îmbolnăvească. De ce sunt privați de dreptul de a primi hrană și obiecte de strictă necesitate de la rude și prieteni? Ce lege interzice acest lucru?! Ca să treci peste nenorocita asta de boală trebuie să te hrănești, să mănânci fructe bogate în vitamine, să te hidratezi, nu să ți se lungească urechile de foame și să-ți ghiorăie mațele!”

Punctul de vedere al președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader: "Este pentru prima dată când aud că pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase, care este o secție a Spitalului Județean, ar fi nemulțumiți de mâncare. Este adevărat, este mâncare de spital... Nu știu ce așteptări aveau oamenii internați acolo, dar eu pot să vă spun că mâncarea este pregătită la Spitalul Județean, unde există un medic nutriționist, care face meniul săptămânal, respectând niște condiții legate de numărul de calorii. Apoi, mâncarea gătită este transmisă în sistem catering la Spitalul de Boli Infecțioase. Pot pune la dispoziția publicului oricând imagini cum arată un astfel de meniu, care dimineața cuprinde iaurt, gem, brânză, unt, biscuiți, câteva felii de pâine, apă plată, iar la prânz există în fiecare zi o supă sau o ciorbă și felul doi din care nu lipsește carnea (foto). Eu cred că mâncarea ar trebui să fie ultima grijă a celor internați la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești, grija noastră fiind să le asigurăm tuturor pacienților aparatura necesară, personalul de specialitate necesar, astfel încât în cel mai scurt timp posibil fiecare să plece pe picioarele lui și sănătos acasă”.

În privința pachetelor trimise de rudele pacienților, fiind vorba despre un spital unde cei internați sunt infectați cu COVID-19, situația este ceva mai delicată, din păcate. Se încearcă un contact minim cu exteriorul, pachetele fiind mai întâi trecute prin filtre de dezinfecție înainte de a ajunge la pacienții aflați sub tratament. Cât despre comportamentul unor asistente și infirmiere, știm cu toții că asta ține de mentalitate și de bun simț. În spital nu ajunge nimeni că așa își dorește, ci pentru că are nevoie de îngrijire medicală, iar cei care au ales să lucreze într-un spital ar trebui să știe asta mai bine ca oricine.

4749 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Yoyo 16.04.2020 11:30 Sa nu ajungeti la Judetean si Municipal Campina.Daca in perioada lui Cseke notarul...ministrul sanatatii au desfiintat sectia de contagioase de la Campina,culmea erau conditii,in tara politicul si derizoriul primeaza,Romgermed si atentiile,de aceea nu sunt fonduri la smc.

Social

7022 vizualizari
21 iul. 2021 09:05

"Van Damme" a comis-o din nou. A spart geamurile Pieței Centrale Câmpina

UPDATE - Miercuri, în jurul orei 9.30, "Van Damme" era din nou în zona pieței. I se dăduse drumul de la Spitalul Voila, fără să fie anunțați polițiștii. A fost chemată Poliția Municipală, iar un echipaj l-a ridicat și l-a dus la sediul instituției.

Marți seară, în jurul orei 21.40, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a spart cu o lopată geamurile Pieței Centrale Câmpina - 12 geamuri și ușa laterală. Polițiștii au identificat persoana respectivă pe baza înregistrărilor camerelor video de supraveghere montate la piață. Este vorba despre un individ cunoscut în Câmpina sub porecla "Van Damme", cu antecedente penale. Încă din timpul nopții a fost reținut și internat la Spitalul de Psihiatrie Voila, fiind băut, plin de sânge și extrem de agitat.

3191 vizualizari
20 iul. 2021 09:15

Potop la Bușteni. 30 de locuințe inundate și trafic blocat din cauza aluviunilor

1 comentarii

A plouat torențial la Bușteni în noaptea de luni spre marți. A fost o rupere de nori în urma căreia 30 de locuințe au fost inundate, iar DN1 blocat de aluviuni. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a mobilizat la fața locului mai multe echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere și două motopompe pentru a ajuta la evacuarea apei din gospodăriile oamenilor. De asemenea, a fost trimis și un echipaj de prim-ajutor.

Alte stiri recente

1567 vizualizari
26 iul. 2021 20:02

”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

1 comentarii

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

2400 vizualizari
26 iul. 2021 19:46

Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

1 comentarii

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!