Nemulțumirile unor pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești și punctul de vedere al președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader

Social (Categoria articolului)

Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești (Movila) este spital-COVID 19, adică locul în care ajung pacienții din Prahova testați pozitiv la noul coronavirus. Firesc, printre pacienți sunt și câmpineni sau oameni care locuiesc în comunele din jurul Câmpinei. Rude ale unora dintre cei internați la Movila au reclamat faptul că mâncarea este puțină și derizorie, astfel încât pacienții, pe lângă starea provocată de infectarea cu noul coronavirus, sunt prost hrăniți, dar trebuie să suporte și tratamentul ”execrabil” al unora dintre asistente și infirmiere. Spitalul de Boli Infecțioase este secție a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, unitate care se află în subordinea Consiliului Județean Prahova. Prin urmare, i-am prezentat întreaga situație președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader, căruia i-am solicitat și un punct de vedere.

Mai întâi, iată mesajul dur al unui prahovean a cărui soție este internată la Movila: ”Pentru cei care sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești și sunt bolnavi de coronavirus, suferința a îmbrăcat noi aspecte. Este vorba de faptul că, pe lângă boală, suferă și de foame. Mâncarea este puțină și derizorie, un iaurt și o zeamă de orez în care, dacă ai noroc, găsești câteva legume. Cu greu ajung pachetele de alimente trimise de cei de acasă la bolnavi. Sunt tratați ca niște ciumați de către personalul de serviciu, asistente sau infirmiere, care la adăpostul costumelor de protecție se poartă execrabil și folosesc un limbaj ca în lagăr. Oamenii internați acolo sunt pacienți, nu arestați! Nu au comis o crimă, au avut doar ghinion să se îmbolnăvească. De ce sunt privați de dreptul de a primi hrană și obiecte de strictă necesitate de la rude și prieteni? Ce lege interzice acest lucru?! Ca să treci peste nenorocita asta de boală trebuie să te hrănești, să mănânci fructe bogate în vitamine, să te hidratezi, nu să ți se lungească urechile de foame și să-ți ghiorăie mațele!”

Punctul de vedere al președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader: "Este pentru prima dată când aud că pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase, care este o secție a Spitalului Județean, ar fi nemulțumiți de mâncare. Este adevărat, este mâncare de spital... Nu știu ce așteptări aveau oamenii internați acolo, dar eu pot să vă spun că mâncarea este pregătită la Spitalul Județean, unde există un medic nutriționist, care face meniul săptămânal, respectând niște condiții legate de numărul de calorii. Apoi, mâncarea gătită este transmisă în sistem catering la Spitalul de Boli Infecțioase. Pot pune la dispoziția publicului oricând imagini cum arată un astfel de meniu, care dimineața cuprinde iaurt, gem, brânză, unt, biscuiți, câteva felii de pâine, apă plată, iar la prânz există în fiecare zi o supă sau o ciorbă și felul doi din care nu lipsește carnea (foto). Eu cred că mâncarea ar trebui să fie ultima grijă a celor internați la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești, grija noastră fiind să le asigurăm tuturor pacienților aparatura necesară, personalul de specialitate necesar, astfel încât în cel mai scurt timp posibil fiecare să plece pe picioarele lui și sănătos acasă”.

În privința pachetelor trimise de rudele pacienților, fiind vorba despre un spital unde cei internați sunt infectați cu COVID-19, situația este ceva mai delicată, din păcate. Se încearcă un contact minim cu exteriorul, pachetele fiind mai întâi trecute prin filtre de dezinfecție înainte de a ajunge la pacienții aflați sub tratament. Cât despre comportamentul unor asistente și infirmiere, știm cu toții că asta ține de mentalitate și de bun simț. În spital nu ajunge nimeni că așa își dorește, ci pentru că are nevoie de îngrijire medicală, iar cei care au ales să lucreze într-un spital ar trebui să știe asta mai bine ca oricine.

5720 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Yoyo 16.04.2020 11:30 Sa nu ajungeti la Judetean si Municipal Campina.Daca in perioada lui Cseke notarul...ministrul sanatatii au desfiintat sectia de contagioase de la Campina,culmea erau conditii,in tara politicul si derizoriul primeaza,Romgermed si atentiile,de aceea nu sunt fonduri la smc.

Social

1811 vizualizari
01 oct. 2022 09:32

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Clubul Pensionarilor din Câmpina

Ziua de 1 octombrie este sărbătoarea persoanelor vârstnice, prilej pentru Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor de a organiza, împreună cu Primăria municipiului Câmpina, un moment care să marcheze acest eveniment și să-i sărbătorească pe seniorii de la Clubul Pensionarilor.

1373 vizualizari
30 sept. 2022 23:36

”Ziua bunicilor” - o inițiativă de excepție la clasele primare de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în înreaga lume la 1 octombrie, la clasele primare din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, care își desfășoară activitatea în școala de pe Strada Golești, a avut loc o inițiativă de excepție - ”Ziua bunicilor”.

Alte stiri recente

1056 vizualizari
02 oct. 2022 20:11

Liga B Prahova. FC Muscelul Câmpina - Unirea Lacul Turcului 3-1

La revenirea pe teren propriu, FC Muscelul Câmpina a avut un adversar incomod, formația Unirea Lacul Turcului.

1630 vizualizari
02 oct. 2022 19:49

Înotătorii de la CS Câmpina, performanțe foarte bune la Cupa ”Hyperion”, de la Brașov

450 de sportivi de la 24 de cluburi din țară au fost prezenți în week-end la Brașov, la Cupa ”Hyperion” la natație. La startul acestei competiții s-au aflat și mai mulți sportivi de la CS Câmpina, pregătiți de Adrian Stoican.