Nemulțumirile unor pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești și punctul de vedere al președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader

Social (Categoria articolului)

Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești (Movila) este spital-COVID 19, adică locul în care ajung pacienții din Prahova testați pozitiv la noul coronavirus. Firesc, printre pacienți sunt și câmpineni sau oameni care locuiesc în comunele din jurul Câmpinei. Rude ale unora dintre cei internați la Movila au reclamat faptul că mâncarea este puțină și derizorie, astfel încât pacienții, pe lângă starea provocată de infectarea cu noul coronavirus, sunt prost hrăniți, dar trebuie să suporte și tratamentul ”execrabil” al unora dintre asistente și infirmiere. Spitalul de Boli Infecțioase este secție a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, unitate care se află în subordinea Consiliului Județean Prahova. Prin urmare, i-am prezentat întreaga situație președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader, căruia i-am solicitat și un punct de vedere.

Mai întâi, iată mesajul dur al unui prahovean a cărui soție este internată la Movila: ”Pentru cei care sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești și sunt bolnavi de coronavirus, suferința a îmbrăcat noi aspecte. Este vorba de faptul că, pe lângă boală, suferă și de foame. Mâncarea este puțină și derizorie, un iaurt și o zeamă de orez în care, dacă ai noroc, găsești câteva legume. Cu greu ajung pachetele de alimente trimise de cei de acasă la bolnavi. Sunt tratați ca niște ciumați de către personalul de serviciu, asistente sau infirmiere, care la adăpostul costumelor de protecție se poartă execrabil și folosesc un limbaj ca în lagăr. Oamenii internați acolo sunt pacienți, nu arestați! Nu au comis o crimă, au avut doar ghinion să se îmbolnăvească. De ce sunt privați de dreptul de a primi hrană și obiecte de strictă necesitate de la rude și prieteni? Ce lege interzice acest lucru?! Ca să treci peste nenorocita asta de boală trebuie să te hrănești, să mănânci fructe bogate în vitamine, să te hidratezi, nu să ți se lungească urechile de foame și să-ți ghiorăie mațele!”

Punctul de vedere al președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader: "Este pentru prima dată când aud că pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase, care este o secție a Spitalului Județean, ar fi nemulțumiți de mâncare. Este adevărat, este mâncare de spital... Nu știu ce așteptări aveau oamenii internați acolo, dar eu pot să vă spun că mâncarea este pregătită la Spitalul Județean, unde există un medic nutriționist, care face meniul săptămânal, respectând niște condiții legate de numărul de calorii. Apoi, mâncarea gătită este transmisă în sistem catering la Spitalul de Boli Infecțioase. Pot pune la dispoziția publicului oricând imagini cum arată un astfel de meniu, care dimineața cuprinde iaurt, gem, brânză, unt, biscuiți, câteva felii de pâine, apă plată, iar la prânz există în fiecare zi o supă sau o ciorbă și felul doi din care nu lipsește carnea (foto). Eu cred că mâncarea ar trebui să fie ultima grijă a celor internați la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești, grija noastră fiind să le asigurăm tuturor pacienților aparatura necesară, personalul de specialitate necesar, astfel încât în cel mai scurt timp posibil fiecare să plece pe picioarele lui și sănătos acasă”.

În privința pachetelor trimise de rudele pacienților, fiind vorba despre un spital unde cei internați sunt infectați cu COVID-19, situația este ceva mai delicată, din păcate. Se încearcă un contact minim cu exteriorul, pachetele fiind mai întâi trecute prin filtre de dezinfecție înainte de a ajunge la pacienții aflați sub tratament. Cât despre comportamentul unor asistente și infirmiere, știm cu toții că asta ține de mentalitate și de bun simț. În spital nu ajunge nimeni că așa își dorește, ci pentru că are nevoie de îngrijire medicală, iar cei care au ales să lucreze într-un spital ar trebui să știe asta mai bine ca oricine.

3861 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Yoyo 16.04.2020 11:30 Sa nu ajungeti la Judetean si Municipal Campina.Daca in perioada lui Cseke notarul...ministrul sanatatii au desfiintat sectia de contagioase de la Campina,culmea erau conditii,in tara politicul si derizoriul primeaza,Romgermed si atentiile,de aceea nu sunt fonduri la smc.

Social

1598 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2097 vizualizari
02 dec. 2020 07:55

Un drapel nou flutură în vânt la "Observator", pe dealul Muscel din Câmpina

Pe 30 noiembrie 2018, înaintea celebrării Centenarului Marii Uniri, reprezentanții Fundației Zamolxes din Câmpina împreună cu cei Radioclubului Municipal au montat un drapel național la ”Observator”, pe dealul Muscel. A fost primul tricolor care a fluturat pe Muscel, la "Observator", un loc drag multor câmpineni, situat la o altitudine de 550 metri și de unde se poate vedea întregul oraș.

Alte stiri recente

88 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

387 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.