Luni, 20 decembrie, seara, s-a redeschis circulația și pe ultimul tronson din Calea Doftanei, tronson cuprins între intersecția cu Strada Dealului și podul de la Zorile, spre Telega.
S-au turnat ultimele straturi de asfalt, iar de luni seara s-a deschis circulația complet pe Calea Doftanei. Deocamdată, până marți dimineață, este permis doar traficul ușor, dar din 21 decembrie, circulația rutieră va fi permisă tuturor categoriilor de vehicule de la un capăt la celălalt al acestei importante artere, adică de la intersecția cunoscută sub numele ”Casa Cărții” până la ieșirea din Câmpina spre Telega.
Acum, toată lumea trebuie să știe că lucrarea nu este finalizată propriu-zis - mai sunt de făcut o serie de lucrări la trotuare, la borduri, la unele intrări spre curțile oamenilor, la scurgerile pentru apele pluviale și realizarea marcajului rutier, dar toate acestea nu vor afecta decât într-o foarte mică măsură traficul și, oricum, nu se mai pune problema blocării circulației pe Calea Doftanei.
A fost o lucrare extrem de necesară și care s-a făcut în mai mult de un an. Acum, așa cum se întâmplă în general, există două categorii de reacții ale oamenilor - unii revoltați de faptul că lucrarea a durat mult prea mult, că rutele ocolitoare nu au fost suficient de bine amenajate, alții care susțin că s-a făcut într-un an ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani, pentru că precedenta asfaltare integrală a acestei străzi s-a realizat în anul 1987, cu prilejul ultimei vizite la Muzeul Doftana a lui Nicolae Ceaușescu.
Vă reamintim că au fost mai multe lucrări executate pe Calea Doftanei - modernizarea rețelei de apă, modernizarea și extinderea rețelei de canalizare, precum și modernizarea trotuarelor și carosabilului. Primele două categorii de lucrări au fost realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar asfaltarea s-a făcut de către Primărie, cu bani de la bugetul local.
La finlul acestei săptămâni are loc prima ediție a Festivaluui de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”, prilej cu care sâmbătă și duminică, în fiecare dinte cele două seri de la ora 20.00, vor avea loc și concerte în fața Casei Tineretului.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.