'Concert în 15 limbi' al sopranei Menorah Winston la Castelul Hasdeu din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Castelul 'Iulia Hasdeu' a răsunat astăzi de muzică. Un concert de excepție oferit câmpinenilor (și nu numai) de soprana americană Menorah Winston și de o foarte tânără soprană - Fiorela Miria (11 ani), acompaniate de pianista Hermira Gjoni.

Concertul de la Câmpina a fost primul din seria celor șapte concerte pe care Menorah Winston le susține în România în această vară. Un concert în 15 limbi, alcătuit din arii de operă, operetă, lieduri și muzică ușoară. Un program foarte frumos, care a umplut de bucurie inimile celor prezenți astăzi la Castelul Hasdeu. A fost dorința lui Menorah Winston de a cânta la castelul din Câmpina în memoria Iuliei Hasdeu, a cărei poveste a impresionat-o mult, dar și în amintirea copilăriei frumoase pe care a avut-o în România. Pentru că Menorah Winston, chiar dacă este de origine israeliană și chiar dacă s-a stabilit de mai bine de 30 de ani în SUA, s-a născut în țara noastră și nu uită de unde a plecat. După 30 de ani, încă mai vorbește românește și chiar bine. A cântat pe multe scene ale lumii și spune că, deși a plecat din România, România nu a plecat niciodată din sufletul său. Revine din când în când în țară pentru a susține concerte acolo unde este invitată.
Hermira Gjoni este o pianistă americană, originară din Albania, cu o carieră artistică impresionantă. Fiorela Miria, soprana de numai 11 ani, s-a născut la New-York într-o familie de muzicieni din Albania. Este elevă a Școlii de Artă 'Bronx House' din New York și face parte din Corul Național de Copii cu care călătorește peste tot în lume. Vocea sa cristalină a răsunat astăzi în castelul Iuliei Hasdeu.

Citiți și Menorah Winston: 'Vocea mi-a plutit singură în Castelul Iuliei Hasdeu'

11162 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mariana 05.07.2016 09:31 Cred ca a fost superb. Felicitări celor care au avut aceasta inițiativa!

Eveniment

1913 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

2523 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

Alte stiri recente

197 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1118 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.