13 septembrie 2018 este data până la care administraţia câmpineană a acceptat prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat. Termenul inițial a fost 24 august, dar firma constructoare a solicitat o prelungire, invocând condițiile meteo nefavorabile din iunie și iulie, care nu au permis desfăşurarea lucrărilor. Haideți să vedem cum arăta Parcul de la Soldat cu o zi înainte de expirarea prelungirii termenului de finalizare.
La fel ca pe parcursul celor aproape cinci luni de când firma Construct Edil SRL din Câmpineanca, județul Vrancea, se chinuie efectiv cu această lucrare, pe şantier nu se aflau mai mult de doi muncitori şi un şef. Faţă de precedenta noastră vizită aici, cea de pe 24 august, cea mai evidentă modificare este... prelungirea gardului din pânză verde. Şi au mai fost placate cu gresie câteva rânduri de borduri care delimitează viitorele alei. În mod cert, licrările sunt încă foarte departe de a fi finalizate.
Privind ritmul de lucru al celor doi muncitori, ne-am amintit avertismentul lansat de fostul viceprimar, Ion Dragomir, la precedenta şedinţă a Consiliului Local: "Vă spun că suntem în august 2018 şi vom vorbi de Parcul Regele Mihai (n.r. - noua denumire a Parcului de la Soldat) la anul, în iulie. Sunt sute de metri pătraţi care trebuie îndepărtaţi pe unde sunt terasele şi nu s-a făcut nimic. Și nu s-a pus o placă de granit! Oamenii pe care îi au nu o să facă asta niciodată şi mi-e teamă că o să abandoneze lucrarea şi începem - justiţie, evaluare, licitaţie... Atenţie că vom rămâne cu acel parc nefinalizat ani de zile!"
Dincolo de toate acestea, este inadmisibil ca în ceasul al doisprezecelea, atunci când lucrurile ar fi trebuit să fie aproape finalizate, iar dacă eşti firmă serioasă şi eşti în întârziere să faci eforturi pentru a grăbi lucrurile, tu să te prezinţi cu aceiaşi muncitori apatici, care lucrează în şlapi şi cu pantalonii suflecaţi, atenţi să nu se murdărească. În plus, de-a lungul desfăşurării acestei investiții, atât primarul Horia Tiseanu, cât şi viceprimarul Adrian Piţigoi şi-au declarat public nemulţumirea faţă de ritmul lucrărilor. Practic, fără nici un rezultat...
Ce se va întâmpla de mâine încolo? "Conform legii şi conform prevederilor contractuale, din 14 septembrie încep penalităţile. Consider că am manifestat suficientă înţelegere, am acceptat prelungirea termenului, dar totul are o limită şi vom acţiona conform legii!", ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi.
Citiţi şi Termenul de finalizare a reabilitării Parcului de la Soldat şi a skatepark-ului a fost prelungit până la 13 septembrie
Parcul de la Soldat din Câmpina, în ziua în care lucrările ar fi trebuit finalizate...
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.