Firma care a cumpărat Turnătoria Câmpina a "vândut-o" deja unei firme-surori, care face curat pe cele 21 hectare de teren

Actualitate (Categoria articolului)

V-am informat despre faptul că, anul trecut, terenurile și toate construcțiile aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment, au fost vândute prin intermediul lichidatorului judiciar unei societăți cu capital italian - Edil Center SRL Filipești din județul Bacău. Valoarea contractului - aproximativ 15 milioane lei fără TVA. Iar zilele trecute vă arătam cum sunt puse la pământ unele instalații / construcții care mai există pe terenul de 21 hectare care a aparținut Turnătoriei. 

Firma care dărâmă tot nu este Edil Center, pentru că aceasta a "vândut" deja terenurile și construcțiile unei alte societăți - Lias Enterprises 2020 SRL, o firmă înființată anul trecut și care are sediul tot în comuna Filipești din județul Bacău, fix la aceeași adresă cu Edil Center (Strada Principală, nr.296). Lias Enterprises 2020 are ca obiect de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii, activități de divizare a terenurilor în loturi, fără amenajări ale terenului. Acest nou proprietar al fostei turnătorii are autorizație de demolare și a obținut avizul de mediu în vederea demolării de la Agenția pentru Protecția Mediului. În Memoriul transmis acestei instituții pentru obținerea avizului se precizează câteva lucruri privind intențiile de viitor: "După terminarea lucrărilor de desființare, se va trece la etapa de nivelare a terenului în vederea pregătirii acestuia pentru noi investiții. Terenul se va nivela complet până la cota 0, iar locul fundațiilor scoase se va umple cu pământ din nivelarea terenului și cu umplutură din beton concasat, acolo unde este necesar(...) Se dorește demolarea construcțiilor pentru a lăsa loc proiectelor viitoare prin care zona va fi valorificată la adevăratul potențial al municipiului Câmpina. (...) Pe viitor se dorește construirea unui complex de locuințe rezidențiale, chiar și a unui centru de îngrijire bătrâni, având în vedere specificul zonei studiate și a vecinătăților".
Ce se va întâmpla cu adevărat pe cele 21 de hectare de teren care au aparținut Turnătoriei Câmpina vom vedea în perioada care urmează. Ar mai trebui menționat un lucru. Primăria Câmpina a fost înscrisă la masa credală, după intrarea TCO în faliment, cu suma de aproximativ 2 milioane lei, reprezentând datoria Turnătoriei la bugetul local. Din informațiile noastre, unuii dintre creditori au contestat în instanță planul de distribuire a sumelor rezultate din valorificarea bunurilor Turnătoriei, au pierdut la fond, au făcut recurs, iar cauza este pe rolul Curții de Apel.

7999 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Suntem cu ochii pe voi 06.03.2021 10:00 Ok dacă ar fi ceva benefic pentru zonă , ce ține de plimbat dintr-o firmă în alta este tipic acestei țări cu un ANAF PUTERNIC :))))) , ce nenorociți, ce interese , totuși bine ar fii dacă primăria de banii care îi are de recuperat să primească teren acolo pentru un eventual bloc , A6 pică la primul de vreo 7 grade .

Actualitate

2197 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3523 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3046 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5791 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.