V-am informat despre faptul că, anul trecut, terenurile și toate construcțiile aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment, au fost vândute prin intermediul lichidatorului judiciar unei societăți cu capital italian - Edil Center SRL Filipești din județul Bacău. Valoarea contractului - aproximativ 15 milioane lei fără TVA. Iar zilele trecute vă arătam cum sunt puse la pământ unele instalații / construcții care mai există pe terenul de 21 hectare care a aparținut Turnătoriei.
Firma care dărâmă tot nu este Edil Center, pentru că aceasta a "vândut" deja terenurile și construcțiile unei alte societăți - Lias Enterprises 2020 SRL, o firmă înființată anul trecut și care are sediul tot în comuna Filipești din județul Bacău, fix la aceeași adresă cu Edil Center (Strada Principală, nr.296). Lias Enterprises 2020 are ca obiect de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii, activități de divizare a terenurilor în loturi, fără amenajări ale terenului. Acest nou proprietar al fostei turnătorii are autorizație de demolare și a obținut avizul de mediu în vederea demolării de la Agenția pentru Protecția Mediului. În Memoriul transmis acestei instituții pentru obținerea avizului se precizează câteva lucruri privind intențiile de viitor: "După terminarea lucrărilor de desființare, se va trece la etapa de nivelare a terenului în vederea pregătirii acestuia pentru noi investiții. Terenul se va nivela complet până la cota 0, iar locul fundațiilor scoase se va umple cu pământ din nivelarea terenului și cu umplutură din beton concasat, acolo unde este necesar(...) Se dorește demolarea construcțiilor pentru a lăsa loc proiectelor viitoare prin care zona va fi valorificată la adevăratul potențial al municipiului Câmpina. (...) Pe viitor se dorește construirea unui complex de locuințe rezidențiale, chiar și a unui centru de îngrijire bătrâni, având în vedere specificul zonei studiate și a vecinătăților".
Ce se va întâmpla cu adevărat pe cele 21 de hectare de teren care au aparținut Turnătoriei Câmpina vom vedea în perioada care urmează. Ar mai trebui menționat un lucru. Primăria Câmpina a fost înscrisă la masa credală, după intrarea TCO în faliment, cu suma de aproximativ 2 milioane lei, reprezentând datoria Turnătoriei la bugetul local. Din informațiile noastre, unuii dintre creditori au contestat în instanță planul de distribuire a sumelor rezultate din valorificarea bunurilor Turnătoriei, au pierdut la fond, au făcut recurs, iar cauza este pe rolul Curții de Apel.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.