Consiliul Local Câmpina s-a întrunit în ședință extraordinară vineri, 15 octombrie, pentru a aproba indicatorii tehnico-economici ai primelor trei proiecte pe care municipalitatea le va depune în Programul ”Anghel Saligny”.
Astfel, este vorba de următoarele proiecte, care au fost aprobate cu unanimitate de consilierii câmpineni:
- Modernizare Drumul Taberei - lungime: 2.095,13m; suprafață carosabil: 17.809 mp; durata: 24 luni; valoarea: 5.891.397,57 lei (fără TVA)
- Modernizare Strada Orizontului - lungime: 1.203m; suprafață carosabil: 11.580mp, suprafață trotuare: 3.693mp; durata: 24 luni; valoare: 3.639.399,76 lei (fără TVA)
- Reabilitare Strada Voila - lungime: 3.145m; suprafață carosabil: 21.005mp; durata: 24 lunI; valoarea: 6.387.049,18 lei.
Așadar, în total este vorba de o sumă de peste 15 milioane lei, echivalentul a peste 3 milioane euro.
Aceste proiecte au mai fost depuse pentru finanțare și prin alte programe, inclusiv la CNI, fiind o practică a actualei administrații de a depune proiectele în mai multe locuri, iar după ce se obține finanțarea dintr-un program, se face imediat cerere de renunțare în cadrul celorlalte programe, șansele de a accesa fonduri extrabugetare fiind astfel mult îmbunătățite.
Programul ”Anghel Saligny” este un program național de investiții care se adresează autorităților locale și prin care vor putea fi finanțate lucrări de asfaltare a drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare. Programul se va întinde pe șase ani și va avea alocată o sumă de 50 miliarde lei.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.