Primăria Câmpina programase pentru vineri o dezbatere publică online pe tema prevederilor unui nou Regulament de gospodărire locală, proiect despre care am scris și noi la momentul punerii sale în atenția opiniei publice. Dezbaterea a avut loc, dar a fost mai degrabă doar o discuție liberă, pentru că încă de la început, primarul Horia Tiseanu, care nu a fost prezent, dar a avut un mesager, și Constantin Cândea, președintele Comisiei de Administrație Publică, inițiatoarea proiectului, au precizat că actuala formă a regulamentului va fi retrasă și refăcută.
Cei doi și-au motivat punctul de vedere prin problemele de comunicare din ultima vreme cauzate de necesitatea respectării măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, dar și pentru că multe dintre prevederile proiectului de regulament se suprapun cu prevederile altor regulamente în vigoare în momentul de față în Câmpina - regulamentul de salubritate, fiind exemplul invocat de cei doi aleși locali.
Regulamentul privind organizarea, conducerea și coordonarea activităților de gospodărire, înfrumusețare, păstrarea ordinii și curățeniei în municipiul Câmpina ar fi trebuit să fie supus votului în ședința Consiliului Local de la finalul acestei luni. Constantin Cândea a promis că până la finalul acestei luni, comisia pe care o conduce va reface regulamentul, care va trebui să urmeze o nouă procedură de dezbatere publică.
Totuși, profitând de faptul că mai mulți câmpineni s-au înscris la discuții și erau prezenți online, li s-a permis acestora să spună fiecare ce are de spus. Problemele ridicate de acești câțiva cetățeni s-au referit la imposibilitatea fizică a racordării tuturor locuințelor la rețeaua de canalizare, existentă sau viitoare, mai ales că sunt cazuri, cum este pe Strada Plaiului, ”unde canalizarea nu duce nicăieri”; la necesitatea de a introduce obligații cu sancțiuni în întreținerea drumurilor și pentru administrația lcoală, nu numai pentru persoanele fizice și juridice; la necesitatea de a corela regimul sancțiunilor cu niveul de trai din Câmpina, etc. Oricum, cel mai probabil, toate aceste discuții se vor relua la viitoarea dezbatere publică pe marginea acestui regulament, după ce acesta va fi refăcut.
Nu vom încheia fără a constata că din partea Consiliului Local au fost prezenți online doar viceprimarul Adrian Pițigoi și consilierii Constantin Cândea și Ioan Petrescu, ambii coinițiatori ai acestui proiect. Din păcate, pe ceilalți nu i-a interesat subiectul nici măcar... virtual.
Din anul 2019, la Câmpina nu s-a mai organizat evenimentul ”Nunta de Aur”, dedicat cuplurilor care au împlinit în anul respectiv 50 ani de la căsătorie.
Karla Melnic, Carolina Neagu (foto), Simona Dănescu și Ioana Mihăilă sunt cele patru fete minunate care vor reprezenta România și, bineînțeles, Câmpina, la Campionatele Mondiale și Europene de Dans organizate sub egida IDO 2025.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă în această dimineață în parcarea Centrului comercial PROFI, din cartierul Turnătoriei, din Câmpina.
Trei persoane din Prahova, cu vârste de 23, 45 și 51 ani, sunt cercetate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, în colaborare cu procurorii DIICOT, fiind acuzate de trafic de persoane.