În ultimele luni ale anului trecut, Spitalul Municipal Câmpina a avut mari dificultăți în asigurarea liniilor de gardă mai ales la Pediatrie, dar și la Terapie Intensivă, ceea ce a dus la o serie de inconveniente pentru cadrele medicale de aici și la multe nemulțumiri în rândul pacienților. Din fericire, la Terapie Intensivă s-au rezolvat problemele generate de deficitul de medici, secția funcționând în prezent cu o echipă completă de anesteziști.
”Situația în acest moment este foarte bună la Terapie Intensivă, unde am ajuns la un număr de șapte medici și, practic, circuitele chirurgicale s-au fluidizat și putem lucra la capacitate maximă. La Pediatrie, unde necazurile au fost cel puțin la fel de mari, situația este doar ameliorată, avem doi colegi noi, dar chiar și așa se fac eforturi foarte mari din partea medicilor de aici pentru că numărul lor este insuficient. Spitalul caută soluții pentru atragerea de noi medici în echipă și sperăm să găsim oameni buni care să ni se alăture. Adresabilitatea la Secția de Pediatrie este foarte mare, într-o zi obișnuită de week-end se ajunge și la 76 de prezentări, ceea ce este foarte mult. Întrezărim dificultăți în asigurarea gărzii, dar prin măsurile pe care încercăm să le găsim sperăm să atragem medici noi și contăm și pe suportul oferit de Consiliul Local prin atribuirea acelor locuințe de serviciu. De asemenea, suntem cu lipsuri mari la Secția de Neonatologie, unde avem doi medici la formare, la rezidențiat, în spital nu avem niciun medic neonatolog, serviciul fiind asumat tot de medicii de la Pediatrie. Resimțim nevoia de a mai aduce oameni și la Ginecologie, unde avem patru medici și asigurăm greu gărzile, iar volumul de lucru este peste acest numeric. Față de normativele în vigoare, încă avem un deficit de medici, avem posturi libere suficiente, medici să găsim să le ocupe... Totuși, lucrăm la parametri buni pe celelalte servicii, atât spitalul, cât și ambulatoriul putând răspunde solicitărilor curente”, ne-a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina. (video)
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.