Reprezentanții Asociației "Cultul Eroilor" Câmpina le-au vorbit elevilor de la Colegiul "Grigorescu" despre tripla semnificație a zilei de 9 mai

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria municipiului Câmpina și Asociația "Cultul Eroilor" au organizat miercuri o serie de acțiuni legate de tripla semnificație a zilei de 9 mai - Ziua Independenței României, proclamată în 1877, Ziua Victoriei în cel de-al doilea război mondial și Ziua Europei. Prima acțiune a avut loc la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", unde le-au vorbit elevilor din clasele a VI-a, a VIII-a și a X-a despre aceste evenimente: col(r) Marian Dulă - președintele Asociației "Cultul Eroilor", col(r) Viorel Bondoc - vicepreședinte al asociației și Mădălin Focșa - cercetător local, angajat al Centrului Turistic din Câmpina.

Gazda evenimentului a fost profesorul de istorie Marcel Vlădescu, iar invitat de onoare - profesorul Cristian Spulber, în prezent pensionar, dascăl a zeci și zeci de generații de elevi din Câmpina.
Viorel Bondoc a vorbit despre Ziua Independenței, în vreme ce Marian Dulă și Mădălin Focșa au punctat o serie de detalii despre Ziua Victoriei din cel de-al doilea război mondial. Dincolo de datele, să le spunem cunoscute, ar fi de subliniat o intervenție a lui Marian Dulă privind un erou din cel de-al doilea război mondial, născut în Câmpina - Toma Scorțeanu. Fiul acestuia, Mircea Scorțeanu, a fost prezent ca invitat special la întâlnirea de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". (video)
Intervențiile de genul celei din urmă, legate de câmpineni care au luptat pentru țară, ar putea deveni o constantă în unitățile de învățământ câmpinene, astfel încât și faptele eroilor de pe aceste meleaguri, care nu apar în manualele de istorie, să fie cunoscute elevilor câmpineni.
Seria întâlnirilor reprezentanților Asociației "Cultul Eroilor" cu elevii a continuat la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" și Școala Gimnazială Centrală.

3228 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalin Focsa 09.05.2019 09:44 In virtutea dreptului la replica, trebuie sa fac o necesara precizare, pentru a nu fi indusi in eroare cititorii cu titlul stirii. Noi vorbitorii de ieri nu am accentuat in niciun caz tripla semnificatie pt ziua de 9 Mai, cand defapt nu trebuie serbata decat Ziua Europei, ci pt ziua de 10 Mai, ACEEA este singura cu tripla semnificatie: fondarea dinastiei (1866), independenta de stat (1877) si proclamarea regatului (1881). Asta am si spus elevilor ieri, de asta am si fost prezent, si nu vreau sa se inteleaga tocmai pe dos.

Actualitate

1783 vizualizari
30 mai 2020 13:32

Cu mască și fără mască. Orban și miniștrii săi, la o "petrecere de birou" în sediul Guvernului

UPDATE - Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 lei pentru fumat și pentru nepurtarea măștii de protecție în spații închise, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului. Premierul a achitat amenda prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

De mai puțin de 24 de ore se ”rostogolește” în spațiul virtual o fotografie ”scăpată” din biroul premierului Ludovic Orban. Imaginea a fost recunoscută de premier ca fiind de luni, 25 mai, de la ziua sa de naștere, atunci când la sfârșitul programului a fost vizitat de câțiva colegi din Guvern, care i-au urat ”La mulți ani”, iar Orban i-a ”cinstit” cu o gustare și o băutură alcoolică. În imagine apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Externe - Bogdan Aurescu, ministrul Economiei - Virgil Popescu și ministrul Transporturilor - Lucian Bode.

4840 vizualizari
30 mai 2020 11:15

Accident pe DN1, la Bănești. Un bărbat care schimba un cauciuc a fost lovit de un autoturism

UPDATE - Traficul a revenit la normal, în jurul orei 12.15.
Sâmbătă, în jurul orei 11.00, pe DN1, pe raza comunei Bănești, a avut loc un accident de circulație mai puțin obișnuit. Un autoturism era tras pe partea dreaptă a sensului de mers Ploiești - Câmpina, iar un bărbat schimba un cauciuc al mașinii, după ce avusese pană.

Alte stiri recente

2155 vizualizari
30 mai 2020 10:06

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1996 vizualizari
29 mai 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.