CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Reprezentanții Asociației "Cultul Eroilor" Câmpina le-au vorbit elevilor de la Colegiul "Grigorescu" despre tripla semnificație a zilei de 9 mai

- Actualitate -

Reprezentanții Asociației

Primăria municipiului Câmpina și Asociația "Cultul Eroilor" au organizat miercuri o serie de acțiuni legate de tripla semnificație a zilei de 9 mai - Ziua Independenței României, proclamată în 1877, Ziua Victoriei în cel de-al doilea război mondial și Ziua Europei. Prima acțiune a avut loc la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", unde le-au vorbit elevilor din clasele a VI-a, a VIII-a și a X-a despre aceste evenimente: col(r) Marian Dulă - președintele Asociației "Cultul Eroilor", col(r) Viorel Bondoc - vicepreședinte al asociației și Mădălin Focșa - cercetător local, angajat al Centrului Turistic din Câmpina.

Gazda evenimentului a fost profesorul de istorie Marcel Vlădescu, iar invitat de onoare - profesorul Cristian Spulber, în prezent pensionar, dascăl a zeci și zeci de generații de elevi din Câmpina.
Viorel Bondoc a vorbit despre Ziua Independenței, în vreme ce Marian Dulă și Mădălin Focșa au punctat o serie de detalii despre Ziua Victoriei din cel de-al doilea război mondial. Dincolo de datele, să le spunem cunoscute, ar fi de subliniat o intervenție a lui Marian Dulă privind un erou din cel de-al doilea război mondial, născut în Câmpina - Toma Scorțeanu. Fiul acestuia, Mircea Scorțeanu, a fost prezent ca invitat special la întâlnirea de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". (video)
Intervențiile de genul celei din urmă, legate de câmpineni care au luptat pentru țară, ar putea deveni o constantă în unitățile de învățământ câmpinene, astfel încât și faptele eroilor de pe aceste meleaguri, care nu apar în manualele de istorie, să fie cunoscute elevilor câmpineni.
Seria întâlnirilor reprezentanților Asociației "Cultul Eroilor" cu elevii a continuat la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" și Școala Gimnazială Centrală.


08 May 2019 22:11 4086 vizualizari


Comentarii


  • 09.05.2019 09:44 Madalin Focsa In virtutea dreptului la replica, trebuie sa fac o necesara precizare, pentru a nu fi indusi in eroare cititorii cu titlul stirii. Noi vorbitorii de ieri nu am accentuat in niciun caz tripla semnificatie pt ziua de 9 Mai, cand defapt nu trebuie serbata decat Ziua Europei, ci pt ziua de 10 Mai, ACEEA este singura cu tripla semnificatie: fondarea dinastiei (1866), independenta de stat (1877) si proclamarea regatului (1881). Asta am si spus elevilor ieri, de asta am si fost prezent, si nu vreau sa se inteleaga tocmai pe dos.
346 vizualizari 20 Jul 2024 07:11 Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza”, condus de instructorul Cristian Colezea, ține de peste două decenii steagul sus pentru Câmpina, pentru Prahova, chiar pentru România. De-a lungul anilor, ”Ghiocelul” a participat la numeroase festivaluri în țară și peste hotare, unde a avut întotdeauna succes.

citeste mai mult
577 vizualizari 19 Jul 2024 20:55 Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine de pe Strada Izvoarelor, din cartierul câmpinean Slobozia.

citeste mai mult
750 vizualizari 19 Jul 2024 08:01 Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Ceea ce era o problemă constantă pentru autorități - ruperea sau stricarea stâlpișorilor și lanțurilor din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, nu mai este... o problemă. Deci, lucrurile s-au rezolvat.

citeste mai mult
3166 vizualizari 18 Jul 2024 20:19 Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal din apropierea Casei Tineretului. Din nou...

Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal din apropierea Casei Tineretului. Din nou...

Nici nu se mai știe exact pentru a câta oară, Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal, situate pe bulevardul Nicolae Bălcescu, între Casa Tineretului și stadionul Rafinăriei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV