CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Reprezentanții Asociației "Cultul Eroilor" Câmpina le-au vorbit elevilor de la Colegiul "Grigorescu" despre tripla semnificație a zilei de 9 mai

- Actualitate -

Reprezentanții Asociației

Primăria municipiului Câmpina și Asociația "Cultul Eroilor" au organizat miercuri o serie de acțiuni legate de tripla semnificație a zilei de 9 mai - Ziua Independenței României, proclamată în 1877, Ziua Victoriei în cel de-al doilea război mondial și Ziua Europei. Prima acțiune a avut loc la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", unde le-au vorbit elevilor din clasele a VI-a, a VIII-a și a X-a despre aceste evenimente: col(r) Marian Dulă - președintele Asociației "Cultul Eroilor", col(r) Viorel Bondoc - vicepreședinte al asociației și Mădălin Focșa - cercetător local, angajat al Centrului Turistic din Câmpina.

Gazda evenimentului a fost profesorul de istorie Marcel Vlădescu, iar invitat de onoare - profesorul Cristian Spulber, în prezent pensionar, dascăl a zeci și zeci de generații de elevi din Câmpina.
Viorel Bondoc a vorbit despre Ziua Independenței, în vreme ce Marian Dulă și Mădălin Focșa au punctat o serie de detalii despre Ziua Victoriei din cel de-al doilea război mondial. Dincolo de datele, să le spunem cunoscute, ar fi de subliniat o intervenție a lui Marian Dulă privind un erou din cel de-al doilea război mondial, născut în Câmpina - Toma Scorțeanu. Fiul acestuia, Mircea Scorțeanu, a fost prezent ca invitat special la întâlnirea de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". (video)
Intervențiile de genul celei din urmă, legate de câmpineni care au luptat pentru țară, ar putea deveni o constantă în unitățile de învățământ câmpinene, astfel încât și faptele eroilor de pe aceste meleaguri, care nu apar în manualele de istorie, să fie cunoscute elevilor câmpineni.
Seria întâlnirilor reprezentanților Asociației "Cultul Eroilor" cu elevii a continuat la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" și Școala Gimnazială Centrală.


08 May 2019 22:11 4030 vizualizari



Comentarii






  • 09.05.2019 09:44 Madalin Focsa In virtutea dreptului la replica, trebuie sa fac o necesara precizare, pentru a nu fi indusi in eroare cititorii cu titlul stirii. Noi vorbitorii de ieri nu am accentuat in niciun caz tripla semnificatie pt ziua de 9 Mai, cand defapt nu trebuie serbata decat Ziua Europei, ci pt ziua de 10 Mai, ACEEA este singura cu tripla semnificatie: fondarea dinastiei (1866), independenta de stat (1877) si proclamarea regatului (1881). Asta am si spus elevilor ieri, de asta am si fost prezent, si nu vreau sa se inteleaga tocmai pe dos.
2498 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2596 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1444 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5356 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV