Nu vom mai avea foc de artificii de Revelion

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a decis, în ședința de aseară, să renunțe la focul de artificii din noaptea dintre ani, din motive de siguranță. Iar în loc de artificii, la miezul nopții vom avea un joc de lumini multicolore, pe fond muzical.

Jocul de lumini este mai scump, dar nu necesită autorizație de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Discuțiile de aseară au fost oarecum superficiale. S-a propus, s-a aprobat și gata. Nu s-a intrat în miezul problemei. Adevărul este că, după tragedia de la Clubul Colectiv, ISU a devenit mai atent cu astfel de situații și, probabil, nu ar fi dat niciodată autorizație administrației locale pentru focul de artificii. Pentru că, în conformitate cu legislația în vigoare, focurile de artificii sunt interzise la mai puțin de 100 metri față de clădirile cu mai mult de patru etaje și la o distanță mai mică de 500 metri față de cablurile și instalațiile electrice de înaltă tensiune. Iar la Câmpina, focul de artificii de Revelion era foarte aproape de blocuri și de rețelele electrice. În aceste condiții, nu putem să nu ne întrebăm cum s-a obținut autorizația de la ISU în anii anteriori?!

2316 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2155 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3441 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3041 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5779 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.