Jocul de lumini este mai scump, dar nu necesită autorizație de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Discuțiile de aseară au fost oarecum superficiale. S-a propus, s-a aprobat și gata. Nu s-a intrat în miezul problemei. Adevărul este că, după tragedia de la Clubul Colectiv, ISU a devenit mai atent cu astfel de situații și, probabil, nu ar fi dat niciodată autorizație administrației locale pentru focul de artificii. Pentru că, în conformitate cu legislația în vigoare, focurile de artificii sunt interzise la mai puțin de 100 metri față de clădirile cu mai mult de patru etaje și la o distanță mai mică de 500 metri față de cablurile și instalațiile electrice de înaltă tensiune. Iar la Câmpina, focul de artificii de Revelion era foarte aproape de blocuri și de rețelele electrice. În aceste condiții, nu putem să nu ne întrebăm cum s-a obținut autorizația de la ISU în anii anteriori?!
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.