Pe 29 aprilie 1902, Regele Carol I recunoștea pentru prima oară, în mod oficial, titlul de veteran de război, la cererea supraviețuitorilor din Războiul de Independență din 1877-1878. În anul 2008, prin hotărâre a Guvernului României, se relua sărbătorirea veteranilor de război. La Câmpina, în 2008 erau aproximativ 60 de veterani din cel de-al doilea război mondial și au participat cu toții la acțiunile care le erau dedicate. De la an la an, numărul veteranilor a scăzut, astfel că vineri, 10 mai 2019, atunci când s-a sărbătorit Ziua Veteranilor de Război, la scurta festivitate au venit doar doi veterani, dintre cei șase care sunt în viață. Patru dintrei ei, însă, sunt netransportabili.
În general, sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război avea loc în spații publice sau la Casa de Cultură "Geo Bogza", dar anul acesta a existat o premieră - festivitatea s-a desfășurat chiar la sediul Asociației Veteranilor de Război din Câmpina, situat pe Strada 1 Decembrie 1918, în apropierea Parcului Trandafirilor, acolo unde va fi mutat în curând Soldatul - Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională.
În cadrul festivității de vineri, 10 mai, au vorbit Alexandra Ioniță - directorul Casei de Cultură și col(r) Marian Dulă - președintele Asociației "Cultul Eroilor". Comandorului în retragere Vasile Mureșan (97 ani) i-a fost oferită o "Diplomă de onoare", iar locotenentului în retragere Gheorghe Enache (97 ani) i-a fost înmânat Ordinul ministrului Apărării Naționale privind avansarea la gradul de căpitan. (video) Alături de membrii Asociației "Cultul Eroilor", prezenți la eveniment, cei doi sărbătoriți au depănat amintiri din războiul de la mijlocul secolului trecut. Căpitanul Gheorghe Enache a luptat pe fronturile din Basarabia, Polonia și Ungaria, în timp ce comandorul Vasile Mureșan a fost ofițer de bord pe torpilorul "Zborul".
Ziua Veteranilor de Război este sărbătorită în fiecare an pe 29 aprilie, dar anul acesta s-a decis organizarea acțiunilor pe 10 mai, pentru că ziua stabilită prin lege, 29 aprilie, a coincis cu Sărbătorile Pascale.
Luni seara, la ora 21.43, ISU Prahova a emis un mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs în comuna Cornu.
Luni spre lăsarea serii, la Zorile, imediat după podul rutier peste râul Doftana spre comuna Telega, a avut loc un accident rutier.
În ultimele 72 de ore, pompierii militari din județul Prahova au acționat în 143 de misiuni specifice zonei de competență, dintre care 35 au fost intervenții în situații de urgență, 107 urgențe medicale și o acțiune de îndrumare și control.
Polițiștii prahoveni au avut de-a lungul perioadei 11-13 iulie mai multe acțiuni menite să contribuie la îmbunătățirea climatului de siguranță.