CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Veteranii de război, omagiați la Câmpina de Asociația "Cultul Eroilor" și autoritățile locale

- Actualitate -

Veteranii de război, omagiați la Câmpina de Asociația

Pe 29 aprilie 1902, Regele Carol I recunoștea pentru prima oară, în mod oficial, titlul de veteran de război, la cererea supraviețuitorilor din Războiul de Independență din 1877-1878. În anul 2008, prin hotărâre a Guvernului României, se relua sărbătorirea veteranilor de război. La Câmpina, în 2008 erau aproximativ 60 de veterani din cel de-al doilea război mondial și au participat cu toții la acțiunile care le erau dedicate. De la an la an, numărul veteranilor a scăzut, astfel că vineri, 10 mai 2019, atunci când s-a sărbătorit Ziua Veteranilor de Război, la scurta festivitate au venit doar doi veterani, dintre cei șase care sunt în viață. Patru dintrei ei, însă, sunt netransportabili.

În general, sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război avea loc în spații publice sau la Casa de Cultură "Geo Bogza", dar anul acesta a existat o premieră - festivitatea s-a desfășurat chiar la sediul Asociației Veteranilor de Război din Câmpina, situat pe Strada 1 Decembrie 1918, în apropierea Parcului Trandafirilor, acolo unde va fi mutat în curând Soldatul - Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională.
În cadrul festivității de vineri, 10 mai, au vorbit Alexandra Ioniță - directorul Casei de Cultură și col(r) Marian Dulă - președintele Asociației "Cultul Eroilor". Comandorului în retragere Vasile Mureșan (97 ani) i-a fost oferită o "Diplomă de onoare", iar locotenentului în retragere Gheorghe Enache (97 ani) i-a fost înmânat Ordinul ministrului Apărării Naționale privind avansarea la gradul de căpitan. (video) Alături de membrii Asociației "Cultul Eroilor", prezenți la eveniment, cei doi sărbătoriți au depănat amintiri din războiul de la mijlocul secolului trecut. Căpitanul Gheorghe Enache a luptat pe fronturile din Basarabia, Polonia și Ungaria, în timp ce comandorul Vasile Mureșan a fost ofițer de bord pe torpilorul "Zborul".
Ziua Veteranilor de Război este sărbătorită în fiecare an pe 29 aprilie, dar anul acesta s-a decis organizarea acțiunilor pe 10 mai, pentru că ziua stabilită prin lege, 29 aprilie, a coincis cu Sărbătorile Pascale.


11 May 2019 20:27 5427 vizualizari


Comentarii


245 vizualizari 15 Jul 2024 21:27 Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Hidro Prahova a anunțat că impune mai multe restricții de furnizare a apei în localitățile unde stocurile de apă sunt foarte scăzute. Printre aceste localități se numără și satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina.

citeste mai mult
309 vizualizari 15 Jul 2024 18:55 OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cel mai mare operator de stații de încărcare a vehiculelor electrice din România, Renovatio Assest Management, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața zonală a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice.

citeste mai mult
1303 vizualizari 15 Jul 2024 13:32 Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea din fața Complexului comercial Kaufland.

citeste mai mult
1771 vizualizari 15 Jul 2024 13:20 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV