Din 2008 încoace, de când Horia Tiseanu a obținut al doilea mandat de primar, nu s-a întâmplat ca un proiect privind rectificarea bugetului local să fie respins de Consiliul Local. Chiar a fost o lovitură de teatru! Un proiect banal, la prima vedere, fără mutări spectaculoase de sume, dar consilierii opoziției locale au profitat de absența a doi consilieri PNL, s-au abținut la vot, iar rectificarea a fost astfel respinsă cu opt voturi pentru (PNL și PMP) și opt abțineri (PSD și ALDE).
În Consiliul Local Câmpina, coaliția PNL-PMP are o majoritate fragilă de 10-9, față de opoziția reprezentată de PSD-ALDE. Profitând de faptul că la ședința de joi, 25 octombrie 2018, au lipsit doi consileri PNL (Elena Albu și Corina Topală), consilierii PSD-ALDE au picat proiectul de rectificare a bugetului local propus de primarul Horia Tiseanu. L-au picat abținându-se la vot și fără explicații. A fost un moment de-a dreptul șocant pentru primarul Horia Tiseanu, care de ani de zile nu a mai fost pus într-o astfel de situație. După vot au urmat o serie de discuții, unele foarte interesante.
Primul care a cerut explicații opoziției locale a fost consilierul PNL Florin Frățilă. Apoi, viceprimarul Adrian Pițigoi și, ulterior, primarul Horia Tiseanu au afirmat că toți cei din cauza cărora a fost respins proiectul sunt vinovați că nu se vor mai aloca bani pentru cheltuielile prevăzute în rectificare: senzori de fum la Școala Centrală, bani pentru iluminatul public, pentru salubrizare (deszăpezire), pentru cofinanțarea proiectelor europene și multe altele. "Câmpinenii trebuie să știe că nu se mai fac branșamentele pe Bobâlna, că nu se mai montează senzori de fum la Școala Centrală și copiii nu vor mai fi în siguranță aici, că nu vom mai avea bani de iluminat și salubritate din cauza respingerii rectificării bugetului local!", a spus viceprimarul Adrian Pițigoi.
Din partea opoziției a vorbit consilierul PSD Ion Dragomir: "Nu este prima rectificare la care noi ne abținem la vot. Este al treilea proiect de rectificare de buget din acest an la care ne abținem, doar că, până acum, au trecut pentru că aveați majoroitatea. Azi nu ați avut-o! Și am procedat astfel pentru că nu ați vrut niciun moment să discutați și cu noi propunerile din buget. Și nu veniți să ne spuneți nouă acum că suntem vinovați. Școala Centrală nu are senzori de fum de 15 ani și nu-i va mai avea încă o lună, până vă veți asigura din nou majoritatea în CL. Aveți multe explicații puerile privind modificările din buget și sunt multe alte lucruri pe care nu le faceți și altele care denotă superficialitatea proiectului Vă dau un singur exemplu, de ce nici acum nu este trecută valoarea exactă a skatepark-ului?!" A intervenit și consilierul PNL Monica Clinciu, care a precizat că PSD are doi consilieri în Comisia de Buget - Finanțe a Consiliului Local, acolo unde a fost discutat proiectul rectificării bugetului și că, dacă erau obiecții, cei doi consilieri le puteau face în acea comisie. (video)
S-a discutat mult și fără rost, pentru că deja se votase, dar toată lumea a evitat să spună lucrurilor pe nume. S-au făcut tot felul de acuzații reciproce, dar adevărul a fost permanent undeva la mijloc. Normal că primarul Tiseanu a fost șocat că a fost respinsă rectificarea, pentru că nu este obișnuit să se întâmple asta, dar e foarte posibil ca astfel de situații să se mai repete. Primarul a uitat un lucru, că ALDE nu mai votează cu PNL și PMP, ci a trecut de partea PSD. Plus că următorii doi ani sunt electorali.
Este cunoscut faptul că, în toamna lui 2016, Horia Tiseanu a avut o înțelegere cu Daniel Ioniță, liderul local al ALDE. Soția lui Ioniță a fost angajată responsabil la Casa de Cultură (prin concurs, desigur), iar ALDE a votat alături de PNL în Consiliul Local. O vreme, înțelegerea a funcționat, dar anul acesta lucrurile s-au schimbat, iar Daniel Ioniță nu mai votează alături de PNL, spre marea nemulțumire a reprezentanților acestui partid, care se simt trădați. Că e foarte ușor să angajezi un om în instituțiile subordonate administrației locale, dar foarte complicat să-l dai afară...
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.
Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs în această dimineață la o locuință din satul Perșunari, comuna Cocorăștii Colț.