CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Lovitură de teatru în CL Câmpina: prima rectificare de buget din ultimii zece ani, respinsă la vot

- Actualitate -

Lovitură de teatru în CL Câmpina: prima rectificare de buget din ultimii zece ani, respinsă la vot

Din 2008 încoace, de când Horia Tiseanu a obținut al doilea mandat de primar, nu s-a întâmplat ca un proiect privind rectificarea bugetului local să fie respins de Consiliul Local. Chiar a fost o lovitură de teatru! Un proiect banal, la prima vedere, fără mutări spectaculoase de sume, dar consilierii opoziției locale au profitat de absența a doi consilieri PNL, s-au abținut la vot, iar rectificarea a fost astfel respinsă cu opt voturi pentru (PNL și PMP) și opt abțineri (PSD și ALDE).

În Consiliul Local Câmpina, coaliția PNL-PMP are o majoritate fragilă de 10-9, față de opoziția reprezentată de PSD-ALDE. Profitând de faptul că la ședința de joi, 25 octombrie 2018, au lipsit doi consileri PNL (Elena Albu și Corina Topală), consilierii PSD-ALDE au picat proiectul de rectificare a bugetului local propus de primarul Horia Tiseanu. L-au picat abținându-se la vot și fără explicații. A fost un moment de-a dreptul șocant pentru primarul Horia Tiseanu, care de ani de zile nu a mai fost pus într-o astfel de situație. După vot au urmat o serie de discuții, unele foarte interesante.
Primul care a cerut explicații opoziției locale a fost consilierul PNL Florin Frățilă. Apoi, viceprimarul Adrian Pițigoi și, ulterior, primarul Horia Tiseanu au afirmat că toți cei din cauza cărora a fost respins proiectul sunt vinovați că nu se vor mai aloca bani pentru cheltuielile prevăzute în rectificare: senzori de fum la Școala Centrală, bani pentru iluminatul public, pentru salubrizare (deszăpezire), pentru cofinanțarea proiectelor europene și multe altele. "Câmpinenii trebuie să știe că nu se mai fac branșamentele pe Bobâlna, că nu se mai montează senzori de fum la Școala Centrală și copiii nu vor mai fi în siguranță aici, că nu vom mai avea bani de iluminat și salubritate din cauza respingerii rectificării bugetului local!", a spus viceprimarul Adrian Pițigoi.

Din partea opoziției a vorbit consilierul PSD Ion Dragomir: "Nu este prima rectificare la care noi ne abținem la vot. Este al treilea proiect de rectificare de buget din acest an la care ne abținem, doar că, până acum, au trecut pentru că aveați majoroitatea. Azi nu ați avut-o! Și am procedat astfel pentru că nu ați vrut niciun moment să discutați și cu noi propunerile din buget. Și nu veniți să ne spuneți nouă acum că suntem vinovați. Școala Centrală nu are senzori de fum de 15 ani și nu-i va mai avea încă o lună, până vă veți asigura din nou majoritatea în CL. Aveți multe explicații puerile privind modificările din buget și sunt multe alte lucruri pe care nu le faceți și altele care denotă superficialitatea proiectului Vă dau un singur exemplu, de ce nici acum nu este trecută valoarea exactă a skatepark-ului?!" A intervenit și consilierul PNL Monica Clinciu, care a precizat că PSD are doi consilieri în Comisia de Buget - Finanțe a Consiliului Local, acolo unde a fost discutat proiectul rectificării bugetului și că, dacă erau obiecții, cei doi consilieri le puteau face în acea comisie. (video)
S-a discutat mult și fără rost, pentru că deja se votase, dar toată lumea a evitat să spună lucrurilor pe nume. S-au făcut tot felul de acuzații reciproce, dar adevărul a fost permanent undeva la mijloc. Normal că primarul Tiseanu a fost șocat că a fost respinsă rectificarea, pentru că nu este obișnuit să se întâmple asta, dar e foarte posibil ca astfel de situații să se mai repete. Primarul a uitat un lucru, că ALDE nu mai votează cu PNL și PMP, ci a trecut de partea PSD. Plus că următorii doi ani sunt electorali.
Este cunoscut faptul că, în toamna lui 2016, Horia Tiseanu a avut o înțelegere cu Daniel Ioniță, liderul local al ALDE. Soția lui Ioniță a fost angajată responsabil la Casa de Cultură (prin concurs, desigur), iar ALDE a votat alături de PNL în Consiliul Local. O vreme, înțelegerea a funcționat, dar anul acesta lucrurile s-au schimbat, iar Daniel Ioniță nu mai votează alături de PNL, spre marea nemulțumire a reprezentanților acestui partid, care se simt trădați. Că e foarte ușor să angajezi un om în instituțiile subordonate administrației locale, dar foarte complicat să-l dai afară...


27 Oct 2018 12:21 5010 vizualizari



Comentarii






  • 27.10.2018 15:14 Corina Domnule Primar, ar trebui sa va mai gândiți la ce oameni aveți pe lângă dvs. Și în primărie și la partid. Ați avut oameni care v au fost alături. Faceți curățenie... De ce nu faceți majoritate cu PSD ul?
  • 27.10.2018 14:32 P.G. Credeti ca este posibil ca atitudinea lui Ionita sa fie doar o strategie, pe de o parte, pentru populatie, ca vezi Doamne cum se lupta el cu Tiseanu, pe de alta parte, pentru a-si creste cota in negocierile pentru conducerea viitorului centru cultural. Eu as paria ca doamna Ionita va fi directorul acelui centru cultural, pentru ca - nu-i asa? - dl. Ionita nu se vinde si nu ne cumpara!
  • 27.10.2018 12:49 Ion Stefan Asa ii trebuie domnului primar dacă nu a știut cu cine sa facă majoritate!
2489 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1363 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
4926 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1125 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV