Reacțiile liderilor politici locali după anunțarea dispariției Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina

Politică (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro v-a prezentat în premieră informația privind ruperea Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina, cea care avea majoritatea și impusese viceprimarul - liderul USR PLUS Liviu Dumitrache. Așa cum am promis ieri, atunci când am prezentat informația, revenim cu reacțiile liderilor partidelor reprezentate în Consiliul Local Câmpina, cu excepția liderului PNL, Marian Nistor, a cărui părere despre acest subiect ați putut-o urmări în cadrul emisiunii difuzate ieri - aici.

Iată și punctele de vedere ale liderilor partidelor reprezentate în Consiliul Local și consilierului independent Costel Filip cu privire la ruperea Coaliției de dreapta din CL, cu precizarea că Roxana Gheorghe, președintele Organizației Județene a Partidului Verde, nu a dorit să comenteze această situație. În foto, mesajul liderului Coaliției de dreapta din Consiliul Local, președintele USR PLUS, Liviu Dumitrache, mesaj transmis de acesta pe grupul de whatsapp al consilierilor Coaliției. 
Liviu Dumitrache, președinte USR PLUS Câmpina: ”Mesajul meu poate a fost doar o glumă sau poate doar am vrut să văd dacă informațiile din acest grup ajung în spațiul public”
”Nu este nicio ruptură în coaliție. Cred că s-a înțeles greșit mesajul meu. Dacă am fi vrut să producem o ruptură, am fi discutat cu celelalte partide, am fi analizat și apoi am fi anunțat public aceasta. Da, am dat un mesaj pe grupul de consilieri al coaliției în care anunțam că nu mai vreau să discut cu dl. Nistor și cu dl. Pițigoi și că fiecare consilier din coaliție este liber să voteze cum crede de cuviință. Mesajul meu poate a fost doar o glumă sau poate doar am vrut să văd dacă informațiile din acest grup ajung în spațiul public. Oricum, în coaliție este democrație și fiecare este liber să voteze așa cum crede de cuviință. Ce e greșit în acest lucru?! Pot să vă asigur că, din punctul nostru de vedere, coaliția nu se va rupe și îmi pare sincer rău dacă mesajul meu a fost înțeles greșit”.
Dan Mușat, președinte PSD Câmpina: ”Domnul viceprimar ar trebui să-și înainteze demisia din funcția în care a fost susținut de Alianța dreptei”
”Așa zisa Alianță de dreapta de la Câmpina o putem compara cu o Fata Morgana. Aceasta funcționa la anumite proiecte și dispărea brusc la altele. De aici, putem deduce că această Alianță s-a constituit pentru satisfacerea anumitor interese individuale sau de grup. În cele câteva luni de funcționare, reprezentanții Alianței nu s-au evidențiat prin realizări deosebite care să fie un beneficiu pentru comunitate, din contră, au adus în atenția publicului mai multe proiecte controversate, unul dintre ele fiind cel prin care doreau să îngrădească libertatea presei. Având în vedere că Alianța la nivel declarativ nu mai există, probabil că domnul viceprimar, liderul din Consiliul Local al acestei Alianțe, ar trebui să facă un pas în spate și să își înainteze demisia din funcția pe care o ocupă, funcție pentru care a fost susținut de către cei ce până ieri constituiau Alianța dreptei".
Adrian Pițigoi, președinte PMP Câmpina: ”Noi am înțeles că dl. Dumitrache nu mai dorește să colaboreze cu ceilalți membri ai Coaliției”
”Din mesajul pe care dl. Dumitrache l-a transmis vineri, după ședința Consiliului Local, consilierilor din cadrul Coaliției, eu și consilierii PMP am înțeles că acesta nu mai dorește să colaboreze cu noi, ceilalți membri din cadrul Coaliției. Este alegerea sa... Cred că este momentul care fiecare să meargă pe drumul lui, să-și asume și bunele și relele. Oricum, noi, Partidul Mișcarea Populară vom reveni în cursul săptămâni viitoare pe marginea acestui subiect cu o serie de clarificări și detalii pe care le considerăm de maxim interes pentru public, pentru câmpineni”.  
Liviu Briciu, președinte POL: ”Nici nu putea avea altă soartă acestă coaliție de conjunctură”
”În toată perioada de funcționare a acestei coaliții, cel puțin în plenul Consiliului Local, s-au observat ceva probleme. Uneori, iar ceea ce s-a întâmplat acum cred că se încadreză în aceeași categorie, a părut că există membri ai Coaliției care se răzvrătesc împotriva votului dictat de partid sau de coaliție. Cred că și-au dat seama că nu pot vota politic, la ordin, chiar mereu. Probabil că dacă era vorba de altceva, de un alt proiect, cu un alt gen de impact, votau politic, dar așa, eu privesc ceea ce s-a întâmplat ca pe o răzvrătire. Nici nu putea avea altă soartă acestă coaliție de conjunctură, atâta vreme cât cei care o compun nu sunt legați de apartenența la aceleași valori, la aceleași deziderate, principii, la aceeași doctrină, dincolo de carnetul de partid”.
Costel Filip, consilier independent: ”Această coaliție nu ar fi trecut testul suprem, cel al votului în fața electoratului”
”Pentru mine, informația că această coaliție s-a destrămat vine ca o confirmare a faptului că a fost creată totală artificial, doar pentru satisfacerea intereselor unora. Ați avut ocazia să vedeți în ședințele Consiliului Local că membrii Coaliției nu se înțelegeau foarte bine între ei. Era evident... De altfel, eu cred că dacă acestă coaliție ar fi avut de trecut testul suprem, cel al votului în fața electoratului, s-ar fi demonstrat că oamenii nu regăseau în această coaliție niciuna dintre valorile pentru care să merite a fi votați. Mai mult, acum, eu consider că ar fi moral din partea domnului Dumitrache să-și înainteze demisia din funcția de viceprimar, până la urmă cam singura ”realizare” a acestei coaliții. Aștept cu interes proxima ședință a Consiliului Local pentru a vedea dacă dl. Dumitrache este capabil de un astfel de gest de onoare, așa cum ar fi de așteptat din partea unui om care a îmbrăcat haina militară”.

Ceea ce a făcut viceprimarul Liviu Dumitrache, cu mesajul transmis pe whatsapp și apoi cu negarea faptului că în coaliție ar exista probleme, denotă un amatorism politic nemaiîntâlnit, cel puțin pe plan local.

3208 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dogaru Ion 07.10.2021 06:32 Viceprimarul Dumitrache Liviu se comporta ca un copil rasfatat
  • Ioana 07.10.2021 11:27 Comportamentul domnului viceprimar Liviu Dumitrache este la fel de penibil ca și prestația domniei sale din cadrul primăriei și consiliului local.

Politică

2258 vizualizari
04 ian. 2022 20:08

Ce soluții au liderii partidelor cu reprezentare în Consiliului Local pentru blocul de necesitate din Câmpina

UPDATE - Punctul de vedere al președintelui USR Câmpina, Liviu Dumitrache: "Prima dată, considerăm că trebuie să analizăm motivele pentru care s-a ajuns în această situație. Trebuie sa avem și punctul de vedere al locatarilor din blocul A6 și al locatarilor blocurilor din str. Mihai Eminescu de la acest moment. Iar dacă poziția acestora rămâne aceeași, este absolut necesar să schimbăm destinația blocului pentru a stopa costurile mari cu întreținerea acestui imobil. În acest sens, săptămâna viitoare, ne vom întâlni cu mai mulți colegi consilieri și sperăm să identificăm cea mai bună soluție de rezolvare a acestei situații.”

Actuala administrație locală câmpineană a moștenit o serie de ”castane fierbinți” de la fosta administrație, printre care și blocul de necesitate de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. O construcție care a costat destul de mult (9,5 milioane lei fără TVA), dar care nu și-a atins scopul. Blocul are 72 de unități locative (56 apartamente și 16 garsoniere), 24 de unități locative au fost repartizate medicilor de la cele două spitale, iar o garsonieră a primit-o campioana olimpică la monobob Georgeta Popescu. 47 de apartamente și garsoniere sunt libere.

2291 vizualizari
11 dec. 2021 08:54

PMP Câmpina, cu desaga plină, pentru copiii cuminți

PMP Câmpina l-a adus, anul acesta, pe Moș Crăciun în casele oamenilor. Plin de daruri și cadouri, dar mai ales surprize, Moșul a fost foarte darnic cu copiii cuminți din municipiul Câmpina, se arată într-un comunicat de presă transmis de PMP Câmpina.

Alte stiri recente

1615 vizualizari
25 ian. 2022 22:01

Când ar putea Spitalul Municipal Câmpina să reînceapă să trateze și pacienți non-COVID?

Dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, a fost invitatul nostru la o emisiune în cadrul căreia am discutat despre situația actuală a celei mai importante unități medicale din localitate.

1618 vizualizari
25 ian. 2022 21:07

Cabinetele medicilor de familie din zona Câmpinei, unde se pot efectua gratuit teste COVID

Prefectura Prahova a anunțat astăzi care sunt cei 91 de medici de familie din județ la cabinetele cărora se pot efectua gratuit teste COVID-19, indiferent dacă solicitantul este sau nu pe lista de pacienți a medicului respectiv.