Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina vă invită să-i împărtășiți bucuria Centenarului

Eveniment (Categoria articolului)

Prestigioasa instituție de învățământ din municipiul Câmpina, Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", împlinește 100 de ani de existență, eveniment care va fi sărbătorit marți, 15 octombrie 2019, prin mai multe acțiuni organizate atât la sediul liceului, cât și la Casa de Cultură "Geo Bogza". Toți cei a căror viața s-a întrepătruns, la un moment dat, cu cea a liceului, fie că acesta s-a numit "Dimitrie Barbu Știrbei" sau "Nicolae Grigorescu", sunt invitați la festivitățile dedicate Centenarului instituției.

Marți, între orele 9.30 - 12.30, liceul va fi deschis vizitatorilor pentru o întâlnire între generații, între elevii și profesorii de ieri și elevii și profesorii de astăzi. Apoi, de la ora 13.00, la Casa de Cultură "Geo Bogza" se vor desfășura mai multe evenimente: o prezentare video a liceului, alocuțiuni, un program artistic. Sunt acțiuni la care pot participa toți cei care doresc să împartă cu Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" bucuria celor 100 de ani de existență.

Scurt istoric
În Casa Princiară a lui Dimitrie Barbu Știrbei a funcționat, din 1919, primul liceu din Câmpina, instituție care a purtat numele prințului. La început a fost un liceu mixt, apoi a fost împărțit în liceu de fete și liceu de băieți. În anul 1925, autoritățile locale au decis construirea unei noi clădiri, tot pe terenul donat de Martha de Blome, fiica prințului Știrbei. Proiectul clădirii a fost realizat de arhitectul Toma T. Socolescu în 1926, în același an obținându-se și aprobarea de la Ministerul Educației. În 1929 a fost finalizat corpul dinspre Calea Doftanei (fostă Calea Telegii, apoi Strada I.C. Brătianu). În 1937 a fost finalizată și aripa dinspre Strada Eminescu. Noua clădire a liceului a fost grav avariată la cutremurul din 1940, apoi în urma bombardamentelor din 1944. Lucrările de refacere s-au desfășurat în perioada 1957-1958. Din 1957, instituția și-a schimbat denumirea, devenind Liceul "Nicolae Grigorescu". După cutremurul din 1977, clădirea a devenit, practic, inutilizabilă. A fost nevoie de lucrări de anvergură pentru consolidarea structurii de rezistență și refacerea întregului imobil. Pe scurt, aceasta a fost povestea clădirii în care funcționează cel mai bun liceu din Câmpina și printre cele mai bune din Prahova. Astăzi, unitatea de învățământ se numește Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", dar povestea ei a început acum 100 de ani, în Casa Princiară a prințului Dimitrie Barbu Știrbei.

4314 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2502 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3359 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

992 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2087 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.