Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina vă invită să-i împărtășiți bucuria Centenarului

Eveniment (Categoria articolului)

Prestigioasa instituție de învățământ din municipiul Câmpina, Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", împlinește 100 de ani de existență, eveniment care va fi sărbătorit marți, 15 octombrie 2019, prin mai multe acțiuni organizate atât la sediul liceului, cât și la Casa de Cultură "Geo Bogza". Toți cei a căror viața s-a întrepătruns, la un moment dat, cu cea a liceului, fie că acesta s-a numit "Dimitrie Barbu Știrbei" sau "Nicolae Grigorescu", sunt invitați la festivitățile dedicate Centenarului instituției.

Marți, între orele 9.30 - 12.30, liceul va fi deschis vizitatorilor pentru o întâlnire între generații, între elevii și profesorii de ieri și elevii și profesorii de astăzi. Apoi, de la ora 13.00, la Casa de Cultură "Geo Bogza" se vor desfășura mai multe evenimente: o prezentare video a liceului, alocuțiuni, un program artistic. Sunt acțiuni la care pot participa toți cei care doresc să împartă cu Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" bucuria celor 100 de ani de existență.

Scurt istoric
În Casa Princiară a lui Dimitrie Barbu Știrbei a funcționat, din 1919, primul liceu din Câmpina, instituție care a purtat numele prințului. La început a fost un liceu mixt, apoi a fost împărțit în liceu de fete și liceu de băieți. În anul 1925, autoritățile locale au decis construirea unei noi clădiri, tot pe terenul donat de Martha de Blome, fiica prințului Știrbei. Proiectul clădirii a fost realizat de arhitectul Toma T. Socolescu în 1926, în același an obținându-se și aprobarea de la Ministerul Educației. În 1929 a fost finalizat corpul dinspre Calea Doftanei (fostă Calea Telegii, apoi Strada I.C. Brătianu). În 1937 a fost finalizată și aripa dinspre Strada Eminescu. Noua clădire a liceului a fost grav avariată la cutremurul din 1940, apoi în urma bombardamentelor din 1944. Lucrările de refacere s-au desfășurat în perioada 1957-1958. Din 1957, instituția și-a schimbat denumirea, devenind Liceul "Nicolae Grigorescu". După cutremurul din 1977, clădirea a devenit, practic, inutilizabilă. A fost nevoie de lucrări de anvergură pentru consolidarea structurii de rezistență și refacerea întregului imobil. Pe scurt, aceasta a fost povestea clădirii în care funcționează cel mai bun liceu din Câmpina și printre cele mai bune din Prahova. Astăzi, unitatea de învățământ se numește Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", dar povestea ei a început acum 100 de ani, în Casa Princiară a prințului Dimitrie Barbu Știrbei.

7336 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1212 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1279 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

1314 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1021 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.