Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina vă invită să-i împărtășiți bucuria Centenarului

Eveniment (Categoria articolului)

Prestigioasa instituție de învățământ din municipiul Câmpina, Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", împlinește 100 de ani de existență, eveniment care va fi sărbătorit marți, 15 octombrie 2019, prin mai multe acțiuni organizate atât la sediul liceului, cât și la Casa de Cultură "Geo Bogza". Toți cei a căror viața s-a întrepătruns, la un moment dat, cu cea a liceului, fie că acesta s-a numit "Dimitrie Barbu Știrbei" sau "Nicolae Grigorescu", sunt invitați la festivitățile dedicate Centenarului instituției.

Marți, între orele 9.30 - 12.30, liceul va fi deschis vizitatorilor pentru o întâlnire între generații, între elevii și profesorii de ieri și elevii și profesorii de astăzi. Apoi, de la ora 13.00, la Casa de Cultură "Geo Bogza" se vor desfășura mai multe evenimente: o prezentare video a liceului, alocuțiuni, un program artistic. Sunt acțiuni la care pot participa toți cei care doresc să împartă cu Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" bucuria celor 100 de ani de existență.

Scurt istoric
În Casa Princiară a lui Dimitrie Barbu Știrbei a funcționat, din 1919, primul liceu din Câmpina, instituție care a purtat numele prințului. La început a fost un liceu mixt, apoi a fost împărțit în liceu de fete și liceu de băieți. În anul 1925, autoritățile locale au decis construirea unei noi clădiri, tot pe terenul donat de Martha de Blome, fiica prințului Știrbei. Proiectul clădirii a fost realizat de arhitectul Toma T. Socolescu în 1926, în același an obținându-se și aprobarea de la Ministerul Educației. În 1929 a fost finalizat corpul dinspre Calea Doftanei (fostă Calea Telegii, apoi Strada I.C. Brătianu). În 1937 a fost finalizată și aripa dinspre Strada Eminescu. Noua clădire a liceului a fost grav avariată la cutremurul din 1940, apoi în urma bombardamentelor din 1944. Lucrările de refacere s-au desfășurat în perioada 1957-1958. Din 1957, instituția și-a schimbat denumirea, devenind Liceul "Nicolae Grigorescu". După cutremurul din 1977, clădirea a devenit, practic, inutilizabilă. A fost nevoie de lucrări de anvergură pentru consolidarea structurii de rezistență și refacerea întregului imobil. Pe scurt, aceasta a fost povestea clădirii în care funcționează cel mai bun liceu din Câmpina și printre cele mai bune din Prahova. Astăzi, unitatea de învățământ se numește Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", dar povestea ei a început acum 100 de ani, în Casa Princiară a prințului Dimitrie Barbu Știrbei.

3221 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2719 vizualizari
14 ian. 2020 11:15

Actrița Magda Catone, invitata specială a prologului Festivalului de Arte de la Câmpina - "Uniți prin cultură. Eminescu în muzică și vers"

2 comentarii

Stagiunea "Prologul Festivalului de Arte 2020" continuă la Câmpina cu Recitalul 4, un eveniment care se va desfășura sâmbătă, 25 ianuarie 2020, de la ora 17.00, pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza". Este o invitație adresată tuturor celor care iubesc artele, la o "reunire prin cultură". Evenimentul va avea o dublă semnificație prin evocarea Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 și omagierea Culturii Naționale și a poetului nepereche, Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc 170 de ani pe 15 ianuarie 2020.

5389 vizualizari
12 ian. 2020 13:50

Lumea văzută prin fotografiile artiștilor participanți la Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Câmpina

Ajuns la cea de-a IV-a ediție, Salonul Internațional de Artă Fotografică denumit Câmpina - International Exhibition of Photography a reușit și de această dată să reunească un număr foarte mare de lucrări trimise de fotografi valoroși din întreaga lume. În total s-au primit 7.458 fotografii, de la 552 de artiști din 65 de țări ale lumii. Vernisajul actualei ediții a Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Câmpina a avut loc sâmbătă după-amiază, în sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza”, acolo unde expoziția va putea fi vizitată gratuit până pe 11 februarie 2020.

Alte stiri recente

1599 vizualizari
19 ian. 2020 18:24

Atletismul câmpinean a început anul 2020 cu dreptul - două medalii de aur la Cupa Romanian Masters Athletics

Prima competiție de atletism a anului 2020 a avut loc vineri și sâmbătă, în sala ”Ioan Sotter” din București, acolo unde au fost programate întreceri în prima etapă a Campionatului Național de Atletism la seniori și tineret, dar și Cupa Romanian Masters Athletics pentru juniori. La această din urmă competiție au fost prezenți și doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, ambii sportivii urcând la finalul întrecerii pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

12004 vizualizari
19 ian. 2020 16:05

Câmpina are campioană olimpică la tineret! Georgeta Popescu a câștigat proba de monobob la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lausanne

În perioada 6-22 ianuarie, la Lausanne, în Elveția, are loc ediția din acest an a Jocurilor Olimpice pentru Tineret. Câmpineanca Georgeta Popescu, legitimată la CSO Sinaia și componentă a lotului olimpic și lotului național al României, și-a câștigat dreptul de a participa la această competiție de elită, după ce în cursul anului 2019 s-a impus în mai multe întreceri care au contat pentru calificarea la Jocurile Olimpice pentru Tineret.