Orice coaliție politică, inclusiv una conjuncturală, în mod teoretic ar trebui să fie preocupată de binele comunității pe care o reprezintă. Ei bine, nu, la Câmpina, autointitulata ”coaliție de dreapta”, cuprinzându-i pe consilierii PMP, USR PLUS, PNL și pe Cezar Grama (Partidul Verde, cel puțin până la soluționarea litigiilor din instanță privind excluderea sa din această formațiune politică), a demonstrat, în aceeași ședință în care și-a ales viceprimarul, că membrilor săi nu le pasă de câmpineni. Au votat efectiv în bătaie de joc, demonstrând că nu au responsabilitatea puterii votului cu care câmpinenii i-au învestit.
Este vorba de mult-discutatul proiect privind reglementarea parcării pe Strada Republicii. Vă reamintim că proiectul inițial a fost întocmit de primarul Alin Moldoveanu, dar în urma unor nemulțumiri ale Comisiei de Administrație Publică din cadrul Consiliului Local, Moldoveanu l-a retras și le-a solicitat membrilor acestei comisii să se ocupe de proiect. Și s-au ocupat, rezultatul fiind Hotărârea nr. 16 din 28 ianuarie 2021. Numai că, la punerea ei în aplicare, s-a demonstrat că riveranii au fost uitați, astfel încât un locuitor de pe Strada Republicii ajungea să plătească pentru parcarea unui autovehicul în fața blocului până la 600 lei/lunar.
Oamenii revoltați ne-au semnalat atunci situația, iar CâmpinaTV.ro a scris la momentul respectiv despre acest lucru - aici.
Tot atunci, primarul Alin Moldoveanu a asigurat că va reveni în fața Consiliului Local cu un nou proiect de hotărâre pentru a rezolva cumva această problemă. A venit cu acest proiect în fața consilierilor locali în ședința din 31 martie 2021. Soluția găsită a fost cea a unei taxe de parcare pentru zona respectivă de 100 lei/anual. Și aici și-a intrat în rol coaliția de dreapta. Consilierul Marius Anghelescu (PMP) a propus eliminarea acestei taxe și eliberarea unor autorizații de parcare gratuită pentru locuitorii din zonă, în limita unui autovehicul pentru fiecare familie. Primarul Alin Moldoveanu a explicat că este nevoie de o taxă modică pentru a putea justifica în fața oricărui control al Curții de Conturi amortizarea investiției în parcarea respectivă. ”În plus, cum să eliberăm o autorizație de parcare pe un loc care nu există?! Pentru că niciun moment nu s-a pus problema ca, indiferent cât și dacă va plăti, omului respectiv să-i fie asigurat un loc de parcare”, a mai afirmat Alin Moldoveanu.
În plus, consilierul Andrei Duran (PSD) a ridicat o altă problemă: ”Dacă o familie are două mașini, cum se întâmplă destul de frecvent, conform acestui amendament al consilierului Anghelescu, pentru o mașină nu plătește nimic, iar pentru cealaltă plătește până la 600 lei/lunar. Oare nu e mai bine pentru toată lumea, dacă se plătește 100 lei/autovehicul anual?!”
La rândul său, secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu, a afirmat că, dacă amendamentul va trece, ea nu va contrasemna hotărârea, deoarece nu se știe dacă există baza legală pentru o autorizație gratuită într-o parcare publică cu plată. Lipsa semnăturii secretarului de pe o hotărâre a Consiliului Local ar duce la declanșarea procedurii de contencios administrativ, ceea ce, probabil, nu toți consilierii locali cunosc, dar poate că se vor informa între timp.
Și s-a trecut la vot, unde am asistat la o lecție de iresponsabilitate. Președintele de ședință, Andrei Duran, a întrebat cine este PENTRU amendamentul consilierului PMP, privind autorizația de parcare. Și au ridicat mâna cei trei consilieri PMP - Bogdan Ene, Marius Anghelescu și Aron Sabo. Apoi, în timp ce se număra deja votul, a mai ridicat mâna și Liviu Dumitrache (USR), urmat aproape imediat de Viorica Vane și Adina Gârbăcică (ambele USR), de Florin Marcu și Dan Nica (PNL) și Valentin Crețu (PLUS), moment în care numărătoarea a ajuns la nouă. Mai era nevoie de un singur vot pentru ca amendamentul să fie admis, iar Cezar Grama (Partidul Verde) a ridicat mâna triumfalist. Zece voturi și amendamentul a fost admis. Un moment de uluială generală, iar apoi președintele de ședință, Andrei Duran, a supus votului proiectul în ansamblu. Unul, doi, trei și numărătoarea s-a oprit aici, la cei trei consilieri PMP. Doar ei au fost PENTRU proiect. Ceilalți au fost împotrivă sau au ales să se abțină, astfel că proiectul a fost respins. Cât de responsabil poate fi un ales local care votează trecerea unui amendament care schimbă radical proiectul unei hotărâri, pentru ca apoi să voteze împotriva proiectului?! Urmarea: rămâne valabilă Hotărârea nr. 16 din 28 ianuarie 2021, iar oamenii de pe Strada Republicii vor trebui să plătească pe un loc de parcare până la 600 lei/lunar!
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.