În perioada 14-15 decembrie 2019, la sala de sport a Colegiului Național “Nicolae Grigorescu” din Câmpina, s-au desfășurat cursul de prim-ajutor organizat de Grupul de Inițiativă “Game Changers”, cu sprijinul lui Alexandru Boțan, formator de cursuri de prim-ajutor, inițiatorul proiectului “Micii Salvatori”. Cursul a urmărit nu doar ca elevii să învețe să acorde primul-ajutor, dar și să le dezvolte sentimentul solidarității umane față de cei aflați în suferință.
În prima zi de curs, participanți au fost elevi de liceu, iar în fața lor trainerului Alexandru Boțan a arătat mișcările de bază care trebuie făcute la acordarea primului ajutor, dar a vorbit și despre probleme mai complicate: luxație, entorsă, fractură închisă/deschisă, stop cardio-respirator și a răspuns la întrebările liceenilor legate de prime intervenții în diverse situații, de exemplu în caz de arsuri sau crize de epilepsie. În cea de-a doua zi, cursanți au fost elevi din ciclul gimnazial, cărora cursul le-a fost predat într-un mod accesibil lor, prin intermediul unei povești care să le capteze atenția și curiozitatea. Practica pe manechin a fost o adevărată distracție pentru cei mici, dar a ajutat și la asimilarea informației, a teoriei.
Alexandru Boțan este o persoană extrem de dedicată muncii cu copiii și tinerii. De la 13 ani a fost voluntar la Ambulanță, este asistent medical generalist, formator de cursuri de prim-ajutor, instructor în resuscitare simultană, o persoană extrem de implicată și care consideră că acordarea primului ajutor unei persoane aflate în suferință poate salva viața acelei persoane. Și tocmai de aceea este esențial ca fiecare dintre noi să știm să acordăm corect primul ajutor.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.