Terenul și clădirea a ceea ce a fost odată Hanul Paltinu vor fi scoase la licitație

Social (Categoria articolului)

Chiar lângă drumul judeţean 102I, care merge de la Câmpina spre Valea Doftanei, în apropierea Barajului Paltinu, se află ceea ce odată a fost Hanul Paltinu. Cândva, era unul dintre cele mai frumoase hanuri din județ, o clădire impresionantă, un spațiu primitor, plin mai mereu cu oaspeți. Astăzi, hanul este o ruină.

Hanul Paltinu este situat pe teritoriul administrativ al comunei Șotrile, în satul Seciuri, într-un cadru natural superb. În perioada 1966-1971, aici au stat cei care au construit Barajul Paltinu, clădirea aparținând autorităților județene de atunci. „După terminarea lucrărilor la baraj, imobilul a fost preluat de CentroCoop, fosta cooperaţie care avea în administrare localuri de acest gen. Și a devenit Hanul Paltinu. După 1989 au fost mai multe tentative de privatizare, dar au eșuat. Clădirea este în administrarea noastră, a Primăriei Şotrile. În privinţa terenului aferent, de aproximativ 14.000 mp, lucrurile au fost ceva mai complicate, pentru că mai întâi terenul respectiv a fost retrocedat. Săptămâna trecută am reuşit să facem un schimb de terenuri cu noii proprietari, astfel încât acum terenul şi construcţia aferentă, sau mai bine zis ce a mai rămas din ea, să fie în totalitate în proprietatea comunei Șotrile şi în administrarea Consiliului Local”, ne-a declarat Eugen Pârvu, consilierul personal al primarului comunei Șotrile, Bogdan Davidescu.
Primăria  Şotrile nu a avut niciodată şi nu are nici în prezent posibilitatea financiară să reabiliteze și să întrețină un asemenea imobil. A mai existat și problema terenului aflat în proprietate privată. „Acum, pentru că s-a rezolvat problema cu terenul, administrația locală intenționează să scoată la licitație terenul și clădirea hanului. Poate va dori cineva să investească aici. Nu știm ce ne rezervă viitorul”, a mai afirmat Eugen Pârvu. Până atunci, peste clădire va mai trece o iarnă, astfel că starea ei precară se va accentua. Tavanul este prăbuşit în interior, bârne groase de lemn se leagănă în bătaia vântului, totul putând oricând constitui decorul perfect pentru un film horror. Și este greu de crezut că un potențial investitor ar fi interesat să refacă Hanul Paltinu, celebru cândva pe aceste meleaguri.

6946 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cobeanu Liana 16.05.2016 14:49 Aceasta cladire a fost lasata in mod intentionat sa se degradeze,,, pt a fi scoasa la licitatie si a fi cumparata la un pret foarte mic de cei care detin controlul in Comuna..Nu este corect sa ne vanda terenurile si cladirile,sa le instraineze iar noi satenii sa nu avem unde organiza un eveniment...
  • Liana Cobeanu 16.05.2016 15:17 Corect ar fi ca acesta cladire sa se renoveze,cu ajutorul localnicilor si cu ajutorul Primarie Sotrile de care satul Seciuri apartine.In fiecare sat al Comunei Sotrile exista un Camin Cultural,ne simtim vitregiti pt faptul ca nu avem unde ne organiza evenimentele si suntem nevoiti sa mergem in Satul Vistieru la Caminul de acolo.S au tot facut licitatii in ultimul timp dar in satul Seciuri..nu s a investit..nu avem drumuri..nu avem spatii amenajate pt copii...nu avem scoala si gradinita"copii merg in satele vecine sau la Campina la scoala si gradinita" nu avem medic de familie..trebuie mers in alt sat...nu avem Camin Cultural....mai aveam putin si nu mai aveam nici biserica... Am ajuns foarte rau ,dar nimeni nu vrea sa vada...probabil ca in viitor vom cere sa ne dea de alta Comuna... Asa poate ne v a acorda si noua atentie...

Social

2053 vizualizari
22 ian. 2022 12:42

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - dirijorul și compozitorul Gheorghe Danga

V-am prezentat de-a lungul acestui serial povești - unele, extraordinare - ale unor câmpineni mai puțin cunoscuți. Și am inclus în categoria ”câmpineni” atât oameni care s-au născut aici, cât și oameni de prin alte părți, pe care viața i-a adus la Câmpina și care și-au lăsat o amprentă puternică asupra acestor locuri. În această din urmă categorie se încadrează și unul dintre cei mai mari dirijori și compozitori români din prima jumătate a secolului trecut - Gheorghe Danga.

3499 vizualizari
21 ian. 2022 12:32

Lecție de istorie locală, predată elevilor de profesorii de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina

1 comentarii

O idee frumoasă și benefică pentru elevii Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina - o lecție de istorie locală, predată de două cadre didactice, nu la clasă, ci chiar pe teren, în două locații care merită cunoscute. Nu există manuale de istorie locală, iar inițiativa profesorilor Ofelia Negoiță și Nicolae Geantă este de lăudat și de urmat, cu atât mai mult cu cât Câmpina are o istorie bogată și interesantă.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.