Hanul Paltinu este situat pe teritoriul administrativ al comunei Șotrile, în satul Seciuri, într-un cadru natural superb. În perioada 1966-1971, aici au stat cei care au construit Barajul Paltinu, clădirea aparținând autorităților județene de atunci. „După terminarea lucrărilor la baraj, imobilul a fost preluat de CentroCoop, fosta cooperaţie care avea în administrare localuri de acest gen. Și a devenit Hanul Paltinu. După 1989 au fost mai multe tentative de privatizare, dar au eșuat. Clădirea este în administrarea noastră, a Primăriei Şotrile. În privinţa terenului aferent, de aproximativ 14.000 mp, lucrurile au fost ceva mai complicate, pentru că mai întâi terenul respectiv a fost retrocedat. Săptămâna trecută am reuşit să facem un schimb de terenuri cu noii proprietari, astfel încât acum terenul şi construcţia aferentă, sau mai bine zis ce a mai rămas din ea, să fie în totalitate în proprietatea comunei Șotrile şi în administrarea Consiliului Local”, ne-a declarat Eugen Pârvu, consilierul personal al primarului comunei Șotrile, Bogdan Davidescu.
Primăria Şotrile nu a avut niciodată şi nu are nici în prezent posibilitatea financiară să reabiliteze și să întrețină un asemenea imobil. A mai existat și problema terenului aflat în proprietate privată. „Acum, pentru că s-a rezolvat problema cu terenul, administrația locală intenționează să scoată la licitație terenul și clădirea hanului. Poate va dori cineva să investească aici. Nu știm ce ne rezervă viitorul”, a mai afirmat Eugen Pârvu. Până atunci, peste clădire va mai trece o iarnă, astfel că starea ei precară se va accentua. Tavanul este prăbuşit în interior, bârne groase de lemn se leagănă în bătaia vântului, totul putând oricând constitui decorul perfect pentru un film horror. Și este greu de crezut că un potențial investitor ar fi interesat să refacă Hanul Paltinu, celebru cândva pe aceste meleaguri.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.