Terenul și clădirea a ceea ce a fost odată Hanul Paltinu vor fi scoase la licitație

Social (Categoria articolului)

Chiar lângă drumul judeţean 102I, care merge de la Câmpina spre Valea Doftanei, în apropierea Barajului Paltinu, se află ceea ce odată a fost Hanul Paltinu. Cândva, era unul dintre cele mai frumoase hanuri din județ, o clădire impresionantă, un spațiu primitor, plin mai mereu cu oaspeți. Astăzi, hanul este o ruină.

Hanul Paltinu este situat pe teritoriul administrativ al comunei Șotrile, în satul Seciuri, într-un cadru natural superb. În perioada 1966-1971, aici au stat cei care au construit Barajul Paltinu, clădirea aparținând autorităților județene de atunci. „După terminarea lucrărilor la baraj, imobilul a fost preluat de CentroCoop, fosta cooperaţie care avea în administrare localuri de acest gen. Și a devenit Hanul Paltinu. După 1989 au fost mai multe tentative de privatizare, dar au eșuat. Clădirea este în administrarea noastră, a Primăriei Şotrile. În privinţa terenului aferent, de aproximativ 14.000 mp, lucrurile au fost ceva mai complicate, pentru că mai întâi terenul respectiv a fost retrocedat. Săptămâna trecută am reuşit să facem un schimb de terenuri cu noii proprietari, astfel încât acum terenul şi construcţia aferentă, sau mai bine zis ce a mai rămas din ea, să fie în totalitate în proprietatea comunei Șotrile şi în administrarea Consiliului Local”, ne-a declarat Eugen Pârvu, consilierul personal al primarului comunei Șotrile, Bogdan Davidescu.
Primăria  Şotrile nu a avut niciodată şi nu are nici în prezent posibilitatea financiară să reabiliteze și să întrețină un asemenea imobil. A mai existat și problema terenului aflat în proprietate privată. „Acum, pentru că s-a rezolvat problema cu terenul, administrația locală intenționează să scoată la licitație terenul și clădirea hanului. Poate va dori cineva să investească aici. Nu știm ce ne rezervă viitorul”, a mai afirmat Eugen Pârvu. Până atunci, peste clădire va mai trece o iarnă, astfel că starea ei precară se va accentua. Tavanul este prăbuşit în interior, bârne groase de lemn se leagănă în bătaia vântului, totul putând oricând constitui decorul perfect pentru un film horror. Și este greu de crezut că un potențial investitor ar fi interesat să refacă Hanul Paltinu, celebru cândva pe aceste meleaguri.

7228 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cobeanu Liana 16.05.2016 14:49 Aceasta cladire a fost lasata in mod intentionat sa se degradeze,,, pt a fi scoasa la licitatie si a fi cumparata la un pret foarte mic de cei care detin controlul in Comuna..Nu este corect sa ne vanda terenurile si cladirile,sa le instraineze iar noi satenii sa nu avem unde organiza un eveniment...
  • Liana Cobeanu 16.05.2016 15:17 Corect ar fi ca acesta cladire sa se renoveze,cu ajutorul localnicilor si cu ajutorul Primarie Sotrile de care satul Seciuri apartine.In fiecare sat al Comunei Sotrile exista un Camin Cultural,ne simtim vitregiti pt faptul ca nu avem unde ne organiza evenimentele si suntem nevoiti sa mergem in Satul Vistieru la Caminul de acolo.S au tot facut licitatii in ultimul timp dar in satul Seciuri..nu s a investit..nu avem drumuri..nu avem spatii amenajate pt copii...nu avem scoala si gradinita"copii merg in satele vecine sau la Campina la scoala si gradinita" nu avem medic de familie..trebuie mers in alt sat...nu avem Camin Cultural....mai aveam putin si nu mai aveam nici biserica... Am ajuns foarte rau ,dar nimeni nu vrea sa vada...probabil ca in viitor vom cere sa ne dea de alta Comuna... Asa poate ne v a acorda si noua atentie...

Social

223 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

2089 vizualizari
30 nov. 2022 09:35

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

”Împreună, dincolo de diferențe” este titlul unui proiect din cadrul Programului Erasmus+ la care au participat elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”. În cadrul acestui proiect au mai participat școli din Spania, Italia, Grecia, Lituania și Croația. 

Alte stiri recente

566 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.

1857 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.