Pe 15 noiembrie 2018 a început procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Laurențiu Tiseanu, este acuzat de procurorii DNA de mai multe fapte de corupție. Vă reamintim că este vorba despre judecata pe fond, după ce s-a trecut de Camera Preliminară. După o primă amânare, s-a stabilit următorul termen pentru 29 noiembrie, iar la acest al doilea termen s-a acordat... o nouă amânare. Următorul termen - 13 decembrie 2018.
Prima amânare s-a acordat din lipsă de apărare, mai exact pentru că Primăria Câmpina, parte civilă în acest proces, nu avea desemnat un avocat în calitate de curator special, care să reprezinte instituția condusă de unul dintre inculpații din acest dosar. La termenul din 29 noiembrie, avocatul Georgiana Dobre, curator special al Primăriei Câmpina, a solicitat un nou termen pentru a putea studia dosarul și pentru a-și pregăti apărarea. Instanța a fost de acord și a acordat un nou termen pentru 13 decembrie 2018.
Vă reamintim că primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi instigare la săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Ecaterinescu (fost director al Direcţiei Economice din Primăria Câmpina; care între timp a decedat), Carmen Gheorghe (fost şef al Poliţiei Locale Câmpina) şi Costin Micu (de la societatea comercială care a vândut Primăriei Câmpina celebra maşină Opel Insigna). De asemenea, în dosare disjunse din acest dosar mare, alţi angajaţi ai Primăriei Câmpina au fost deja condamnaţi definitiv, cu suspendare, după ce au semnat acorduri de recunoaştere a faptei cu procurorii DNA. Dosarul primarului Câmpinei a fost înregistrat la Tribunalul Prahova încă din 4 decembrie 2017, dar acesta a contestat decizia Camerei Preliminare de acceptare a dosarului, astfel că întreaga procedură s-a prelungit cu aproape un an până la momentul ajungerii la judecata pe fond, începută pe 15 noiembrie 2018.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.