"Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale din municipiul Câmpina - bloc 12, Strada Victoriei, nr.6" - aceasta este denumirea proiectului pentru care Primăria Câmpina va obține fonduri europene prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 - "Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon". Valoarea totală a proiectului este de 732.000 lei, iar durata de implementare este de 24 de luni.
Contractul de finanțare a fost semnat marți, 25 septembrie, la Primăria Câmpina, de primarul Horia Tiseanu, în prezența unui reprezentant al Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
La ADR sunt depuse și alte proiecte similare în vederea obținerii de finanțare europeană. Este vorba despre reabilitarea termică a blocului 7 ABC de pe Bulevardul Carol I și a blocului de pe Strada Plevnei, precum și reabilitarea termică a Spitalului Municipal și a Colegiului Tehnic "Constantin Istrati".
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.