Sfânta Parascheva este ocrotitoarea a peste 450 biserici ortodoxe din țară, printre acestea numărându-se și biserica de la Câmpina, de pe Strada Orizontului, ce poartă hramul Cuvioasei.
Credincioșii sunt așteptați luni, 14 octombrie 2024, la Biserica “Sfânta Parascheva” să o cinstească pe cea care a ales să-și împartă toată averea săracilor și să-și dedice întreaga viață Mântuitorului.
Luni dimineață, de la ora 8.00, credincioșii pot participa la Utrenie și apoi la Sfânta Liturghie, iar de la ora 18.00 are loc un moment special - întâmpinarea Brâului Maicii Domnului. Cu înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, părintele Ivanov Dobri de la Patriarhia Bisericii Ortodoxe din Bulgaria va aduce la Câmpina, spre închinare, o parte din Brâul Maicii Domnului. Părticica din Cinstitul Brâu va rămâne la Biserica “Sfânta Parascheva” din Câmpina până miercuri, 16 octombrie, după cum ne-a precizat părintele protoiereu Grigore Melnic.
Potrivit tradiției, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului a fost țesut de însăși Fecioara Maria din fire de cămilă și, după adormire, în momentul înălțării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma. A fost mutat din Ierusalim în cetatea Constantinopolului în timpul împăratului Arcadie (395-408), fiul lui Teodosie cel Mare. Sfântul Brâu a fost așezat într-un sipet ce s-a numit „racla sfântă”. În a doua parte a secolului al XII-lea, Sfântul Brâu a fost tăiat în mai multe bucăți, iar fragmentele au fost dăruite mai multor biserici din Constantinopol. Cea mai mare parte din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului avea să ajungă la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos. În anul 1522, Mănăstirea Vatoped a dăruit două bucăți Mănăstirii Kato Xenia, iar alte părți din Brâu se află la biserici din diferite țări.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.