Câmpinenii și-au dat mână cu mână și au dansat Hora Unirii în centrul municipiului

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina, astăzi a fost sărbătoare și au simțit-o în suflet toți cei prezenți în Parcul Regele Mihai I. Câmpinenii și-au dat mână cu mână și au sărbătorit, cu inima deschisă și cu speranța de mai bine, împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Au fost momente frumoase sub soarele incredibil de puternic al lui 24 Ianuarie 2020.

Manifestările dedicate Micii Uniri, organizate de administrația locală în Parcul Regele Mihai I, au fost deschise de primarul Horia Tiseanu - care a evocat personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, cel care, să nu uităm, prin decret domnesc, a ridicat târgul Câmpina la rang de oraș (în anul 1864) și profesorul de istorie Cristian Bunea (Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - care a vorbit despre evenimentul istoric de la 24 Ianuarie 1859, cum a fost înfăptuit, care era contextul geopolitic, cum s-a reușit alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. (video)
Au urmat apoi superbele momente artistice oferite de Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza" (instructori Cristi și Vali Colezea), Ansamblul Folcloric "Ciobănașul" al Școlii Gimnaziale "Ion Câmpineanu" (coordonator prof. Maria Câmpeanu) și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului (instructor Roxana Paraschiv) împreună cu tânărul și foarte talentatul solist Andrei Chelba (14 ani). Prezentarea evenimentului a fost realizată de Ioana Bumbăcea, consilierul personal al primarului municipiului. La final, toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii. Autorități locale, directori din cadrul Primăriei Câmpina, șefi ai unor instituții publice, reprezentanți ai Asociației "Cultul Eroilor" și ai Asociației Pensionarilor, câmpineni de toate vârstele și-au dat mână cu mână într-o tradițională horă a "unirii-n cuget și-n simțiri". (video)

3681 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2420 vizualizari
27 feb. 2020 11:16

Direcția 5 vine la Câmpina pentru a spune publicului "Povestea noastră - 30 de ani"

Municipiul Câmpina este inclus în Turneul Național DIRECȚIA 5 - "Povestea noastră - 30 de ani". Concertul din cadrul acestui turneu aniversar va avea loc pe 19 martie 2020, de la ora 19.30, la Casa de Cultură "Geo Bogza". 

4079 vizualizari
23 feb. 2020 12:07

Un volum captivant, lansat la Câmpina de cercetătorul Mirel Bănică: "Bafta, Devla și Haramul. Studii despre cultura și religia romilor"

După senzaționalul volum "Nevoia de miracol. Fenomenul pelerinajelor în România contemporană", Mirel Bănică vine în fața publicului cititor cu o nouă provocare: "Bafta, Devla și Haramul. Studii despre cultura și religia romilor". Antropolog și sociolog, doctor în științe politice, cercetător la Institutul de Istoria Religiilor, Mirel Bănică ne oferă o formidabilă incursiune în lumea foarte puțin cunoscută a romilor. Volumul, rodul unei cercetări minuțioase și a unei munci de teren care a durat câțiva ani buni, a fost lansat vineri, 21 februarie 2020, la Câmpina, în cadrul Seratelor Culturale Elstar.

Alte stiri recente

617 vizualizari
07 apr. 2020 12:02

21 de garsoniere și apartamente din blocul de necesitate, puse la dispoziția medicilor din Spitalul Municipal Câmpina

În contextul declarării Spitalului Municipal Câmpina ca spital suport pentru pacienții infectați cu coronavirus, tot mai multe cadre medicale și-au pus problema izolării de propria familie pe perioada acestei situații cu caracter excepțional. Conducerea Spitalului Municipal și Primăria Câmpina au căutat soluții pentru a le asigura medicilor spații de cazare, spații în care să locuiască temporar, să se odihnească între ture sau gărzi, astfel încât să nu-și pună familiile în pericol.

155 vizualizari
07 apr. 2020 11:14

Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Malmo, Suedia

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.