Câmpinenii și-au dat mână cu mână și au dansat Hora Unirii în centrul municipiului

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina, astăzi a fost sărbătoare și au simțit-o în suflet toți cei prezenți în Parcul Regele Mihai I. Câmpinenii și-au dat mână cu mână și au sărbătorit, cu inima deschisă și cu speranța de mai bine, împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Au fost momente frumoase sub soarele incredibil de puternic al lui 24 Ianuarie 2020.

Manifestările dedicate Micii Uniri, organizate de administrația locală în Parcul Regele Mihai I, au fost deschise de primarul Horia Tiseanu - care a evocat personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, cel care, să nu uităm, prin decret domnesc, a ridicat târgul Câmpina la rang de oraș (în anul 1864) și profesorul de istorie Cristian Bunea (Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - care a vorbit despre evenimentul istoric de la 24 Ianuarie 1859, cum a fost înfăptuit, care era contextul geopolitic, cum s-a reușit alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. (video)
Au urmat apoi superbele momente artistice oferite de Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza" (instructori Cristi și Vali Colezea), Ansamblul Folcloric "Ciobănașul" al Școlii Gimnaziale "Ion Câmpineanu" (coordonator prof. Maria Câmpeanu) și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului (instructor Roxana Paraschiv) împreună cu tânărul și foarte talentatul solist Andrei Chelba (14 ani). Prezentarea evenimentului a fost realizată de Ioana Bumbăcea, consilierul personal al primarului municipiului. La final, toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii. Autorități locale, directori din cadrul Primăriei Câmpina, șefi ai unor instituții publice, reprezentanți ai Asociației "Cultul Eroilor" și ai Asociației Pensionarilor, câmpineni de toate vârstele și-au dat mână cu mână într-o tradițională horă a "unirii-n cuget și-n simțiri". (video)

4864 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2818 vizualizari
04 apr. 2021 08:30

Credincioșii romano-catolici au primit Sfânta Lumină a Învierii

Credicioșii romano-catolici din Câmpina au primit, seara trecută, Lumina Învierii la Biserica "Sfântul Anton de Padova" din municipiu. Într-un număr mai redus comparativ cu alți ani, cu mască de protecție și respectând distanțarea socială, credincioșii au asistat, de la ora 20.00, la Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan, slujbă care a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

3136 vizualizari
26 mar. 2021 19:35

"Basarabia, pământ românesc", un eveniment (online) dedicat unirii Basarabiei cu Țara Mamă

1 comentarii

Pe 27 martie 2021 se împlinesc 103 ani de când Sfatul Țării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind prima provincie istorică adusă la Țara Mamă. Oficial, această unire nu a durat "de-a pururi și totdeauna" așa cum scria în Actul Unirii, ci până în 1940, când Rusia a anexat din nou Basarabia în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov. Dar în sufletele românilor de dincolo și dincoace de Prut, unirea de la 27 martie 1918 dăinuie și azi. Și o sărbătorim chiar și în această perioadă dificilă, marcată de pandemie.

Alte stiri recente

2201 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3525 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.