Câmpinenii și-au dat mână cu mână și au dansat Hora Unirii în centrul municipiului

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina, astăzi a fost sărbătoare și au simțit-o în suflet toți cei prezenți în Parcul Regele Mihai I. Câmpinenii și-au dat mână cu mână și au sărbătorit, cu inima deschisă și cu speranța de mai bine, împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Au fost momente frumoase sub soarele incredibil de puternic al lui 24 Ianuarie 2020.

Manifestările dedicate Micii Uniri, organizate de administrația locală în Parcul Regele Mihai I, au fost deschise de primarul Horia Tiseanu - care a evocat personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, cel care, să nu uităm, prin decret domnesc, a ridicat târgul Câmpina la rang de oraș (în anul 1864) și profesorul de istorie Cristian Bunea (Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - care a vorbit despre evenimentul istoric de la 24 Ianuarie 1859, cum a fost înfăptuit, care era contextul geopolitic, cum s-a reușit alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. (video)
Au urmat apoi superbele momente artistice oferite de Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza" (instructori Cristi și Vali Colezea), Ansamblul Folcloric "Ciobănașul" al Școlii Gimnaziale "Ion Câmpineanu" (coordonator prof. Maria Câmpeanu) și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului (instructor Roxana Paraschiv) împreună cu tânărul și foarte talentatul solist Andrei Chelba (14 ani). Prezentarea evenimentului a fost realizată de Ioana Bumbăcea, consilierul personal al primarului municipiului. La final, toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii. Autorități locale, directori din cadrul Primăriei Câmpina, șefi ai unor instituții publice, reprezentanți ai Asociației "Cultul Eroilor" și ai Asociației Pensionarilor, câmpineni de toate vârstele și-au dat mână cu mână într-o tradițională horă a "unirii-n cuget și-n simțiri". (video)

4121 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3141 vizualizari
28 iun. 2020 12:45

72 de ani de la întâlnirea reprezentanților partidelor comuniste din Europa la Castelul Voila, din Câmpina. Comandase Stalin asasinarea aici a liderului iugoslav Tito?

1 comentarii

În urmă cu exact 72 de ani, pe 28 iunie 1948, în salonul spațios și luminos de la parterul Castelului Voila, avea loc o întâlnire importantă a reprezentanților partidelor comuniste din Europa. Întâlnirea fusese convocată în mare grabă de însuși liderul sovietic Iosif Visarionovici Stalin și sunt mulți istorici care afirmă că la Câmpina se dorea chiar asasinarea liderului comunist iugoslav Tito. 

3575 vizualizari
23 iun. 2020 20:00

Festivitate de absolvire a gimnaziului, la Școala "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina

Festivitățile de absolvire sunt întotdeauna emoționante, pentru elevi, pentru profesori, pentru toți prezenți la aceste evenimente. Se încheie un capitol în viața elevului, el trece într-o altă etapă a vieții, pășește pe un drum nou, poate mai greu, se desparte de colegii alături de care a petrecut ultimii ani. Anul acesta, un an școlar atipic, marcat de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, emoțiile absolvirii au fost parcă și mai mari. Sau cel puțin asta s-a întâmplat la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu", unde la finalul săptămânii trecute a avut loc festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a. 

Alte stiri recente

23 vizualizari
07 iul. 2020 09:32

Au început lucrările de reparații la un nou tronson al scărilor și platformelor de acces de pe bulevardul central al Câmpinei

În cursul anului trecut s-au realizat lucrări de reparații ale scărilor și platformelor din zona cuprinsă între Casa Cărții și Pasajul de la Ceas. Lucrările continuă acum cu un alt tronson de pe Bulevardul Carol I, mai exact în zona Cooperativei Vital - magazinul Vodafone - Alpha Bank și pe cealaltă parte a străzii, între sediile băncilor ING și BRD.

1734 vizualizari
06 iul. 2020 22:17

Diana Constantin, eleva de 10 la Bacalaureat: ”Visez la o carieră în cercetare, în domeniul inteligenței artificiale”

După soluționarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat, Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina se mândrește cu o nouă elevă cu media 10 - Diana Constantin, absolventă a clasei a XII-a B, profilul Matematică - Informatică, diriginte profesor Natalia Constantin. Este a patra elevă a acestei promoții din cel mai titrat liceu câmpinean, dar și din întreg orașul, care promovează examenul de Bacalaureat cu media 10.