La Câmpina, astăzi a fost sărbătoare și au simțit-o în suflet toți cei prezenți în Parcul Regele Mihai I. Câmpinenii și-au dat mână cu mână și au sărbătorit, cu inima deschisă și cu speranța de mai bine, împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Au fost momente frumoase sub soarele incredibil de puternic al lui 24 Ianuarie 2020.
Manifestările dedicate Micii Uniri, organizate de administrația locală în Parcul Regele Mihai I, au fost deschise de primarul Horia Tiseanu - care a evocat personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, cel care, să nu uităm, prin decret domnesc, a ridicat târgul Câmpina la rang de oraș (în anul 1864) și profesorul de istorie Cristian Bunea (Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - care a vorbit despre evenimentul istoric de la 24 Ianuarie 1859, cum a fost înfăptuit, care era contextul geopolitic, cum s-a reușit alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. (video)
Au urmat apoi superbele momente artistice oferite de Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza" (instructori Cristi și Vali Colezea), Ansamblul Folcloric "Ciobănașul" al Școlii Gimnaziale "Ion Câmpineanu" (coordonator prof. Maria Câmpeanu) și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului (instructor Roxana Paraschiv) împreună cu tânărul și foarte talentatul solist Andrei Chelba (14 ani). Prezentarea evenimentului a fost realizată de Ioana Bumbăcea, consilierul personal al primarului municipiului. La final, toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii. Autorități locale, directori din cadrul Primăriei Câmpina, șefi ai unor instituții publice, reprezentanți ai Asociației "Cultul Eroilor" și ai Asociației Pensionarilor, câmpineni de toate vârstele și-au dat mână cu mână într-o tradițională horă a "unirii-n cuget și-n simțiri". (video)
Săptămâna viitoare, între 16 și 20 decembrie este ”Școala Altfel”. Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, în colaborare cu mai multe alte instituții, derulează Campania ”Generația HPV-Free”, un nou eveniment de conștientizare a infecției cu HPV (virusul papiloma uman) în rândul adolescenților.
Profesor doctor Aurel Constantin Soare, directorul Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naționale a României.
Ultima ediție din acest an a ”Seratelor Hasdeu” va avea loc joi, 19 decembrie 2024, între orele 17.00 și 19.00, la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina.
La Râmnicu Sărat a avut loc sâmbătă, 7 decembrie 2024, ediția a III-a a Concursului național ”Colinda prin sat”, organizat de Primăria municipiului Rm. Sărat și Centrul cultural ”Florica Cristoforeanu” din localitate.