Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

Actualitate (Categoria articolului)

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Pare incredibil, dar povestea relatată de salvamontiști este înfiorătoare prin inconștiența incredibilă de care a dat dovadă bărbatul din Galați. Acesta se antrena joi pentru un concurs de alergare montană, când a început să urce pe Valea Cerbului, orientându-se doar cu telefonul mobil, fără să cunoască deloc Munții Bucegi. În condiții de iarnă, fără echipament specific, doar cu hainele de pe el și în pantaloni scurți, bărbatul a ajuns joi seară, pe întuneric, la Monumentul Eroilor de pe Caraiman. De acolo s-a uitat din nou pe telefon și a încercat să coboare spre Valea Caraimanului, dar fără să urmărească un marcaj anume. După câteva ore de mers la întâmplare, timp în care a și căzut de câteva ori, epuizat, a sunat după ajutor. Pentru că bărbatul a rămas fără baterie la telefon, comunicarea cu salvatorii a fost foarte scurtă și informațiile sumare. O echipă Salvamont aflată pe platoul Bucegilor a început imediat căutarea și, la un moment dat, aceștia s-au apropiat foarte mult de bărbatul căutat, dar acesta nu a reușit să se facă auzit la strigătele salvamontiștilor. La căutari a fost mobilizat și un elicopter SMURD, iar când s-a luminat, victima a fost localizată din aer. Înghețat, dar în viață, bărbatul a fost extras și coborât cu bine. A fost transportat apoi la spital pentru investigații.
Salvamontiștii atrag atenția celor care se aventurează pe munte că trebuie să fie bine echipați, că știe traseele pe care le parcurg sau să urmeze indicatoarele și marcajele. Uneori, aceste ”detalii” pot face diferența între viață și moarte.

2005 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

176 vizualizari
03 mar. 2024 09:36

"Ne considerăm mințiți" în privința respectării legalității la adoptarea bugetului local al Câmpinei

A fost sau nu adoptat legal bugetul municipiului Câmpina? Aceasta este întrebarea și răspunsul ar trebui să fie afirmativ de vreme ce bugetul a avut toate avizele de legalitate. Numai că, două ședințe la rând, în plenul Consiliului Local s-a ridicat problema încălcării unui articol din Legea Finanțelor Publice Locale.

222 vizualizari
03 mar. 2024 09:05

Primim de la cititori. Mizeria dintr-o stație de taxiuri, din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse joi dimineață în stația de taxiuri din apropierea stației de carburanți OMV.

Alte stiri recente

1153 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

43 vizualizari
03 mar. 2024 12:24

Baschetbalistele de la CS Câmpina, locul 8 la turneul final sub 15 ani

Calificate la turneul final, fetele de la echipa de baschet juniori sub 15 ani a CS Câmpina au participat în aceste zile la competiția găzduită de Sala Sporturilor din Alexandria.