CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

- Actualitate -

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Pare incredibil, dar povestea relatată de salvamontiști este înfiorătoare prin inconștiența incredibilă de care a dat dovadă bărbatul din Galați. Acesta se antrena joi pentru un concurs de alergare montană, când a început să urce pe Valea Cerbului, orientându-se doar cu telefonul mobil, fără să cunoască deloc Munții Bucegi. În condiții de iarnă, fără echipament specific, doar cu hainele de pe el și în pantaloni scurți, bărbatul a ajuns joi seară, pe întuneric, la Monumentul Eroilor de pe Caraiman. De acolo s-a uitat din nou pe telefon și a încercat să coboare spre Valea Caraimanului, dar fără să urmărească un marcaj anume. După câteva ore de mers la întâmplare, timp în care a și căzut de câteva ori, epuizat, a sunat după ajutor. Pentru că bărbatul a rămas fără baterie la telefon, comunicarea cu salvatorii a fost foarte scurtă și informațiile sumare. O echipă Salvamont aflată pe platoul Bucegilor a început imediat căutarea și, la un moment dat, aceștia s-au apropiat foarte mult de bărbatul căutat, dar acesta nu a reușit să se facă auzit la strigătele salvamontiștilor. La căutari a fost mobilizat și un elicopter SMURD, iar când s-a luminat, victima a fost localizată din aer. Înghețat, dar în viață, bărbatul a fost extras și coborât cu bine. A fost transportat apoi la spital pentru investigații.
Salvamontiștii atrag atenția celor care se aventurează pe munte că trebuie să fie bine echipați, că știe traseele pe care le parcurg sau să urmeze indicatoarele și marcajele. Uneori, aceste ”detalii” pot face diferența între viață și moarte.


26 Mar 2023 18:19 2071 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
206 vizualizari 19 Jun 2024 23:33 Irina Nistor, primarul ales al Câmpinei: ”Mi-am propus să particip la ședințele Consiliului Local din perioada iunie - septembrie 2024”

Irina Nistor, primarul ales al Câmpinei: ”Mi-am propus să particip la ședințele Consiliului Local din perioada iunie - septembrie 2024”

În declarația comună a Partidului Social Democrat și a Partidului Câmpina Curată, susținută miercuri după-amiază, s-au făcut mai multe afirmații interesante, vorbitori fiind președinții celor două partide, Ioan Mușat, respectiv, Rudolf Leica, precum și primarul ales al Câmpinei, Irina Nistor.

citeste mai mult
727 vizualizari 19 Jun 2024 19:46 PSD și PCC solicită actualei administrații a Câmpinei organizarea unui referendum pe tema pasajului subteran

PSD și PCC solicită actualei administrații a Câmpinei organizarea unui referendum pe tema pasajului subteran

În cadrul unei declarații comune de presă a Partidului Social Democrat și Partidului Câmpina Curată, alături de primarul ales al municipiului Câmpina, Irina Nistor, s-au ridicat câteva probleme foarte importante, solicitându-se actualei administrații unele măsuri concrete și imediate.

citeste mai mult
728 vizualizari 19 Jun 2024 19:11 Primim de la cititori. Incredibil - două vaci s-au plimbat nestingherite pe bulevardul central al Câmpinei!

Primim de la cititori. Incredibil - două vaci s-au plimbat nestingherite pe bulevardul central al Câmpinei!

Mai mulți cititori CâmpinaTV.ro ne-a transmis mai multe imagini surprinse în această după-amiază pe Bulevardul Carol I, artera principală de circulație a Câmpinei.

citeste mai mult
792 vizualizari 19 Jun 2024 10:11 810 locuri disponibile în liceele câmpinene pentru admiterea 2024

810 locuri disponibile în liceele câmpinene pentru admiterea 2024

Liceele câmpinene pun în acest an la dispoziția absolvenților de clasa a VIII-a, în total, 810 locuri din care: 644 locuri la învățământul de zi, 140 locuri la învățământul profesional de stat cu durata de trei ani și 26 locuri la învățământul dual.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV