În curtea Casei cu Grifoni de pe Bulevardul Culturii, din Câmpina, sediul administrației locale, se află mai mulți copaci, inclusiv o magnolie.
Pe 25 aprilie 2016, la Primăria Câmpina venea într-o vizită Principele Radu. La finalul întâlnirii de atunci, asistat de primarul și viceprimarul de la acel moment, Horia Tiseanu, respectiv, Ion Dragomir, Principele Radu a plantat un scoruș de munte, cunoscut popular și sub denumirea de coacăz sălbatic.
Deși au trecut aproape nouă ani de la acel moment, copacul - care a rezistat schimbărilor de la Casa cu Grifoni - este destul de... mărunt, scorușul de munte ajungând la maturitate până la o înălțime de opt metri. Totuși, are șanse să ajungă la o asemenea înălțime, fiind bine întreținut de reprezentanții Serelor Municipale, responsabili cu spațiul verde din incinta Casei cu Grifoni.
Partea mai puțin plăcută este că nimeni dintre cei care intră în această incintă nu are de unde să știe ceva despre acest copac... Poate, totuși, s-ar putea găsi o modalitate pentru a scoate în evidență atât copacul, cât și momentul, plantarea sa având loc în anul în care Monarhia română a sărbătorit 150 ani de la instalarea sa în țara noastră.
Citește cele mai noi știri locale publicate pe CâmpinaTV.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - CâmpinaTV și grupului de Whatsapp (mesaj la 0733.388.425).
Fii parte a comunității CâmpinaTV.ro!
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.