În curtea Casei cu Grifoni de pe Bulevardul Culturii, din Câmpina, sediul administrației locale, se află mai mulți copaci, inclusiv o magnolie.
Pe 25 aprilie 2016, la Primăria Câmpina venea într-o vizită Principele Radu. La finalul întâlnirii de atunci, asistat de primarul și viceprimarul de la acel moment, Horia Tiseanu, respectiv, Ion Dragomir, Principele Radu a plantat un scoruș de munte, cunoscut popular și sub denumirea de coacăz sălbatic.
Deși au trecut aproape nouă ani de la acel moment, copacul - care a rezistat schimbărilor de la Casa cu Grifoni - este destul de... mărunt, scorușul de munte ajungând la maturitate până la o înălțime de opt metri. Totuși, are șanse să ajungă la o asemenea înălțime, fiind bine întreținut de reprezentanții Serelor Municipale, responsabili cu spațiul verde din incinta Casei cu Grifoni.
Partea mai puțin plăcută este că nimeni dintre cei care intră în această incintă nu are de unde să știe ceva despre acest copac... Poate, totuși, s-ar putea găsi o modalitate pentru a scoate în evidență atât copacul, cât și momentul, plantarea sa având loc în anul în care Monarhia română a sărbătorit 150 ani de la instalarea sa în țara noastră.
Citește cele mai noi știri locale publicate pe CâmpinaTV.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - CâmpinaTV și grupului de Whatsapp (mesaj la 0733.388.425).
Fii parte a comunității CâmpinaTV.ro!
Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina a fost joi, 16 ianuarie 2025, gazda unei activități de educație rutieră, intitulată ”Strada nu e loc de joacă”.
"Cea mai des întâlnită provocare din viețile noastre este reprezentată de vicii. Fie că vorbim de vicii legate de substanțe sau de vicii comportamentale, ele înseamnă o luptă pe care fiecaredintre noi a dus-o sau o duce, fie personal, fie doar fiind parte din viața unui om drag care trece printr-o astfel de încercare".
O crimă oribilă a zguduit Câmpina marți seară, în jurul orei 22.00, în zona Scărișoara, acolo unde locuiește o comunitate însemnată de rromi.
Garda Națională de Mediu atrage atenția autorităților publice că din acest an este obligatorie colectarea separată a deșeurilor textile și trebuie asigurate containere speciale în care populația să depună acest tip de deșeuri.