Încă trei proiecte depuse de Primăria Câmpina la CNI, incluse pe lista-sinteză în vederea finanțării

Actualitate (Categoria articolului)

Prin Ordinul nr. 91/2021 al ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației s-a dispus includerea pe lista-sinteză în vederea obținerii finanțării de la bugetul de stat a încă trei proiecte depuse de Primăria Câmpina. Este vorba despre construirea unei parcări supraetajate în spatele Pieței Centrale, construirea unui sediu pentru Stația Locală de Ambulanță și Poliția Locală pe Strada Orizontului și modernizarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși.

Pe lângă cele 18 proiecte depuse la Compania Națională de Investiții în luna noiembrie a anului trecut, administrația câmpineană a mai depus trei, la sfârșitul lui 2020, iar acum a primit vestea că și aceste trei proiecte au trecut de prima etapă, cea a verificării documentațiilor depuse, și sunt incluse pe lista-sinteză, îndeplinind toate condițiile pentru obținerea finanțării în cadrul Programului național de construcții de interes public, Subprogramul "Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcțiilor". Sunt investiții importante, pentru care primarul Alin Moldoveanu încearcă obținerea de fonduri extrabugetare, de vreme ce bugetul local nu permite o astfel de cheltuială. 
Parcarea supraetajată, un subiect despre care se vorbește de ani de zile, ar urma să fie construită în spatele Pieței Centrale, pe locul fostului bazar, pe o suprafață de 1.000 mp, cu un regim de înălțime parter + trei sau patru etaje. Sediul pentru Ambulanță și Poliția Locală ar urma să fie construit pe Strada Orizontului la intersecție cu Strada Industriei, pe un teren care aparține administrației locale și pe care în prezent se află câteva construcții vechi și dărăpănate. Actualul sediu al Ambulanței, aflat pe Strada Simion Bărnuțiu, într-o casă veche, deosebită, reprezentativă pentru arhitectura zonei, ar urma să devină Muzeul Câmpinei, după cum a aprobat vechea administrație locală. În ceea ce privește Polița Locală, sediul actual se află pe un teren revendicat și câștigat în instanță (împreună cu imobilul alăturat, în care a funcționat Direcția de Finanțe) de moștenitorii foștilor proprietari.

5953 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • PIRVU 19.02.2021 14:02 POATE CINEVA , SE VA GANDII SI LA UN PROIECT , CE PRIVESTE , COLECTAREA VIITURILOR , MASIVE , DE APA , CE SE SCURG , DE PE DEALUL ,,MUSCEL , SI INUNDA ANUAL ,INTREGUL CARTIER ,BLOCHEAZA PRIN VOLUMUL MARE DE APA , CANALELE DE PRELUARE A , APEI MENAJERE ,DEVERSEAZA SI INUNDA, CU FECALE SI RESTURI, CURTILE , LOCUINTELE LOCUIITORILOR , STRAZILOR , A,VLAICU ,POMILOR , D, GEREA , POPA SAPCA,, , SIMPLU AR FI , SA NU MAI TRAVERSEZE VIITURILE , TOT ORASUL , PANA , LA RAUL DOFTANA , CAND CEL ,MAI SIMPLU AR FI ,, DEVERSAREA , IN PARAUL CORNU, ESTE APA ,,,, PLVIALA ,,, NU ,,,, MENAJERA
  • Bogdan 19.02.2021 14:42 Of, credeam că am trecut peste ideea asta cu ''minunata'' parcare supraterană.... Vă las mai jos un link către un articol recent, despre cum ar putea fi abordate problemele legate de trafic și mașini în orașe. Poate dl. Moldoveanu, sau măcar cineva din administrația locală, îl citesc și vor vedea altfel lucrurile. Poate le recomandați chiar voi să-l citească. Vorba autorului, ''Suntem în 2021, poate ar fi cazul să începem să gândim soluții de secol XXI, nu?'' - https://pressone.ro/orase-pentru-oameni-sau-orase-pentru-masini
  • The Mask 20.02.2021 06:43 Bogdan are foarte mare dreptate, parcarea de la piață trebuie băgată în subteran, toată zona trebuie regândirea și reamenajata. Acolo trebuie depus un proiect cu o parcare subterana de capacitate mare pentru a prelua și mașinile celor care locuiesc în zona. Ne sufocam de betoane în centru. DL. Primar ar trebui sa studieze problema asta cu parcarea supraetajata.Sincer zona arata cumplit. Dughene în spatele pieței, mașini parcate pe oriunde,doua stații de taxi, mizerie multă! Mai multa atenție Alin la proiecte și o strategie de dezvoltare și amenajare a orașului pe termen lung.
  • The Mask 20.02.2021 06:50 Noi ca popor avem o mare problema,daca am putea sa intram cu masina în magazin ce bine ar fi!

Actualitate

1900 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1907 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

732 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

154 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.