"O să ajungem să plătim angajații din Primăria Câmpina doar ca să vină la serviciu, dacă n-o să avem și bani pentru lucrări"

Actualitate (Categoria articolului)

Afirmația îi aparține consilierului local Elena Albu și a fost făcută în decembrie 2018, la ultima ședința de anul trecut a Consiliului Local, în cadrul discuțiilor pe tema accesării de către administrația câmpineană a unui credit în valoare de 25 milioane lei. Elena Albu a fost extrem de tranșantă, ideea fiind aceea că, dacă nu se apelează la un credit bancar, nu vor fi bani pentru diverse investiții, iar angajații Primăriei vor fi plătiți doar să vină la serviciu, că bugetul local nu va permite realizarea unor lucrări.

"Este normal să fie nevoie de credit, pentru că Guvernul Dăncilă a majorat din nou salariul minim de la 1 ianuarie 2019, astfel încât de la bugetul local nu vor mai fi bani prea mulți pentru investiții. În aceste condiții, o să ajungem să plătim angajații Primăriei Câmpina doar ca să vină și să plece de la serviciu, pentru că nu o să aibă bani să facă nimic altceva! Poate cu excepția celor de la buletine și alte câteva servicii publice. De aceea e nevoie de credit, ca să se facă și lucrări", a afirmat consilierul local Elena Albu. (video)
Discuția a trecut apoi de la credit la nivelul mare al salariilor angajaților din administrația locală raportat la nivelul bugetului actual al Câmpinei, iar primarul Horia Tiseanu a ținut să prezinte o situație conform căreia: "Salariile în Primăria Câmpina reprezintă undeva la aproximativ 23%, fiind 13 milioane lei la un buget de 59 milioane lei, dacă scădem indemnizațiile persoanelor cu handicap, pentru care ne vin banii separat. Eu consider că este un nivel decent al salariilor. Prin alte părți sunt și mai mari, la Primăria Ploiești, la Consiliul Județean..."

Citiți și: Consiliul Local Câmpina a aprobat accesarea unui credit de 25 milioane lei pentru asfaltare Calea Doftanei și cofinanțarea unor proiecte europene

5370 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ispas Virgil 15.01.2019 10:52 HA-HA,raspuns corect,...,era vorba de o evaluare de personal ,au trecut toti clasa profesore?mai bine asa protectie sociala pentru angajati,si ce sa faca cu banii?investitii de genul Parcul Soldat,mai bine lipsa .Parca era vorba ca s-a aprobat imprumutul de 25 mil.lei de la banca pentru sustinerea fondurilor europene,noi ce sa mai intelegem.Somn usor Primarie,noi platim factura .

Actualitate

5 vizualizari
23 ian. 2019 19:26

Cele mai importante proiecte ale Primăriei Bănești pentru 2019

Primăria Bănești a început în forță anul 2019, chiar pe 18 ianuarie semnându-se un contract de finanțare prin PNDL pentru modernizarea și extinderea rețelei de iluiminat public, prin înlocuirea lămpilor vechi, cu becuri clasice, cu lămpi noi, cu leduri, proiect în valoare de 772.000 lei.

1362 vizualizari
23 ian. 2019 15:50

Primăria Câmpina anunță că manifestarea dedicată Unirii de la 24 Ianuarie a fost anulată

2 comentarii

În Pasajul de la Ceas din centrul municipiului Câmpina trebuia să se desfășoare mâine, 24 Ianuarie 2019, de la ora 12.00, o acțiune dedicată "Micii Uniri" de la 1859. Era vorba despre un spectacol susținut de mai multe ansambluri folclorice din localitate și de o Horă a Unirii în care să se prindă toți cei prezenți. Evenimentul nu va mai avea loc.

Alte stiri recente

1499 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.

1800 vizualizari
23 ian. 2019 09:12

O casă, două anexe și două garaje au fost mistuite de un incendiu, la Talea

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Talea. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea focului. A fost o intervenție dificilă pentru că, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de peste 200 mp.