"O să ajungem să plătim angajații din Primăria Câmpina doar ca să vină la serviciu, dacă n-o să avem și bani pentru lucrări"

Actualitate (Categoria articolului)

Afirmația îi aparține consilierului local Elena Albu și a fost făcută în decembrie 2018, la ultima ședința de anul trecut a Consiliului Local, în cadrul discuțiilor pe tema accesării de către administrația câmpineană a unui credit în valoare de 25 milioane lei. Elena Albu a fost extrem de tranșantă, ideea fiind aceea că, dacă nu se apelează la un credit bancar, nu vor fi bani pentru diverse investiții, iar angajații Primăriei vor fi plătiți doar să vină la serviciu, că bugetul local nu va permite realizarea unor lucrări.

"Este normal să fie nevoie de credit, pentru că Guvernul Dăncilă a majorat din nou salariul minim de la 1 ianuarie 2019, astfel încât de la bugetul local nu vor mai fi bani prea mulți pentru investiții. În aceste condiții, o să ajungem să plătim angajații Primăriei Câmpina doar ca să vină și să plece de la serviciu, pentru că nu o să aibă bani să facă nimic altceva! Poate cu excepția celor de la buletine și alte câteva servicii publice. De aceea e nevoie de credit, ca să se facă și lucrări", a afirmat consilierul local Elena Albu. (video)
Discuția a trecut apoi de la credit la nivelul mare al salariilor angajaților din administrația locală raportat la nivelul bugetului actual al Câmpinei, iar primarul Horia Tiseanu a ținut să prezinte o situație conform căreia: "Salariile în Primăria Câmpina reprezintă undeva la aproximativ 23%, fiind 13 milioane lei la un buget de 59 milioane lei, dacă scădem indemnizațiile persoanelor cu handicap, pentru care ne vin banii separat. Eu consider că este un nivel decent al salariilor. Prin alte părți sunt și mai mari, la Primăria Ploiești, la Consiliul Județean..."

Citiți și: Consiliul Local Câmpina a aprobat accesarea unui credit de 25 milioane lei pentru asfaltare Calea Doftanei și cofinanțarea unor proiecte europene

5521 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ispas Virgil 15.01.2019 10:52 HA-HA,raspuns corect,...,era vorba de o evaluare de personal ,au trecut toti clasa profesore?mai bine asa protectie sociala pentru angajati,si ce sa faca cu banii?investitii de genul Parcul Soldat,mai bine lipsa .Parca era vorba ca s-a aprobat imprumutul de 25 mil.lei de la banca pentru sustinerea fondurilor europene,noi ce sa mai intelegem.Somn usor Primarie,noi platim factura .

Actualitate

1473 vizualizari
21 mar. 2019 11:40

Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Școala Centrală Câmpina

La intrarea în incinta Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina atrage imediat atenția o expoziție deosebită. Desene, picturi, machete, mânuțe cu mesaje scrise în limba franceză, steagul României alături de cel al Franței. Copiii au sărbătorit ieri, 20 martie 2019, Ziua Internațională a Francofoniei, iar întreaga săptămână este dedicată limbii franceze.

2248 vizualizari
20 mar. 2019 21:50

La Bănești s-au reluat lucrările de modernizare a drumurilor, în cadrul proiectului cu finanțare europeană de un milion de euro

1 comentarii

Anul trecut, în comuna Bănești a început derularea unui proiect cu fonduri europene în valoare de un milion de euro. Este vorba, după cum se știe deja, despre modernizarea mai multor drumuri, unele dintre acestea fiind asfaltate pentru prima dată. Unele lucrări au fost executate în 2018, iar anul acesta, odată cu îmbunătățirea condițiilor meteorologice, s-au redeschis două noi fronturi de lucru.

Alte stiri recente

553 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor:

834 vizualizari
21 mar. 2019 17:30

Anunț public privind închirierea unor spații comerciale din corpul C1 al Pieței Centrale Câmpina

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea unei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează: 
1. Două spații comerciale în suprafață de 38 mp
Destinație: comercializare carne, produse din carne și alte produse agroalimentare conform HGR nr. 348/2004. Prețul de pornire al licitației este de 2,5 lei/mp/zi aprobat prin HCL Câmpina din 31.01.2019. Tariful de închiriere este scutit de TVA. Prioritate pentru închirierea spațiilor în suprafață de 38 mp o au dosarele cu LICENȚE DE FABRICAȚIE ÎN DOMENIUL PRODUCȚIEI DE PRODUSE ALIMENTARE.