"O să ajungem să plătim angajații din Primăria Câmpina doar ca să vină la serviciu, dacă n-o să avem și bani pentru lucrări"

Actualitate (Categoria articolului)

Afirmația îi aparține consilierului local Elena Albu și a fost făcută în decembrie 2018, la ultima ședința de anul trecut a Consiliului Local, în cadrul discuțiilor pe tema accesării de către administrația câmpineană a unui credit în valoare de 25 milioane lei. Elena Albu a fost extrem de tranșantă, ideea fiind aceea că, dacă nu se apelează la un credit bancar, nu vor fi bani pentru diverse investiții, iar angajații Primăriei vor fi plătiți doar să vină la serviciu, că bugetul local nu va permite realizarea unor lucrări.

"Este normal să fie nevoie de credit, pentru că Guvernul Dăncilă a majorat din nou salariul minim de la 1 ianuarie 2019, astfel încât de la bugetul local nu vor mai fi bani prea mulți pentru investiții. În aceste condiții, o să ajungem să plătim angajații Primăriei Câmpina doar ca să vină și să plece de la serviciu, pentru că nu o să aibă bani să facă nimic altceva! Poate cu excepția celor de la buletine și alte câteva servicii publice. De aceea e nevoie de credit, ca să se facă și lucrări", a afirmat consilierul local Elena Albu. (video)
Discuția a trecut apoi de la credit la nivelul mare al salariilor angajaților din administrația locală raportat la nivelul bugetului actual al Câmpinei, iar primarul Horia Tiseanu a ținut să prezinte o situație conform căreia: "Salariile în Primăria Câmpina reprezintă undeva la aproximativ 23%, fiind 13 milioane lei la un buget de 59 milioane lei, dacă scădem indemnizațiile persoanelor cu handicap, pentru care ne vin banii separat. Eu consider că este un nivel decent al salariilor. Prin alte părți sunt și mai mari, la Primăria Ploiești, la Consiliul Județean..."

Citiți și: Consiliul Local Câmpina a aprobat accesarea unui credit de 25 milioane lei pentru asfaltare Calea Doftanei și cofinanțarea unor proiecte europene

5644 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ispas Virgil 15.01.2019 10:52 HA-HA,raspuns corect,...,era vorba de o evaluare de personal ,au trecut toti clasa profesore?mai bine asa protectie sociala pentru angajati,si ce sa faca cu banii?investitii de genul Parcul Soldat,mai bine lipsa .Parca era vorba ca s-a aprobat imprumutul de 25 mil.lei de la banca pentru sustinerea fondurilor europene,noi ce sa mai intelegem.Somn usor Primarie,noi platim factura .

Actualitate

2493 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2847 vizualizari
14 iun. 2019 18:25

Pagube de peste 77 milioane lei după ploile din ultimele două săptămâni. Câmpina și mai multe comune din jur, pe lista localităților afectate

Prefectul Mădălina Lupea a convocat vineri, 14 iunie, la sediul Prefecturii Prahova, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, principalul punct al discuțiilor fiind evaluarea pagubelor produse de ploi și inundații, în ultimele două săptămâni, în toate localitățile județului Prahova. Valoarea totală a sumelor necesare pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de ploile torențiale, de viituri și inundații se ridică la peste 77 milioane lei.

Alte stiri recente

3880 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

2808 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.