CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ample lucrări de consolidare a terenului la Mănăstirea Cornu. Licitația organizată de CNI a fost finalizată

- Actualitate -

Ample lucrări de consolidare a terenului la Mănăstirea Cornu. Licitația organizată de CNI a fost finalizată

La Mănăstirea „Sfântul Ioan Evanghelistul” şi „Sfânta Cuvioasă Eufrosina” din comuna Cornu s-au reactivat alunecările de teren pe ambii versanți, pe o lungime de aproximativ 30 metri și cu o diferență de nivel între trei și zece metri. Acesta este motivul pentru care, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, vor fi finanțate lucrările de consolidare, valoarea contractului cu asocierea de firme care a câștigat licitația fiind de 11.682.455,64 lei, fără TVA.

Licitația organizată de CNI s-a finalizat zilele acestea, iar obiectul contractului este proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru consolidarea terenului. Licitația a fost câștigată de asocierea formată din firmele Maristar Com și Crobo Stone București. În anii anteriori au mai fost efectuate unele lucrări de consolidare, însă alunecările de teren s-au activat, au avut o evoluție rapidă și pun în pericol mănăstirea și anexele acesteia. Conform caietului de sarcini de la licitație, printre lucrările care urmează să fie executate se numără: consolidare terenului prin construirea unor ziduri de sprijin, fiind prevăzute patru structuri de sprijin din beton armat; asigurarea protecției terenului în aval/amonte de zidurile de sprijin, suprafețele de teren urmând să fie acoperite de o saltea de gabioane, având grosimea de 20 cm, umplute cu piatră brută; amenajarea versanților laterali zidurilor de sprijin, pentru a elimina riscul de prăbușire a acestora.
Construcția Mănăstirii Cornu a început în anul 2006, lăcașul de cult fiind târnosit în 2008. Ctitorul mănăstirii este Aurora Cornu, poetă, regizoare și traducătoare, prima soție a scriitorului Marin Preda. Aurora Cornu s-a născut în comuna Provița de Jos, la vârsta de un an a fost înfiată de un unchi din Cornu, iar pe lângă cărțile și traducerile sale a vrut să lase ceva în urmă pe pământul natal și astfel a finanțat construirea Mănăstirii de la Cornu, care a primit hramul Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfânta Cuvioasă Eufrosina, în memoria părinților săi. Aurora Cornu a murit la Paris, pe 14 martie 2021, la vârsta de 90 de ani.


10 May 2022 20:35 2578 vizualizari



Comentarii






2514 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2616 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1472 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5507 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV