Ample lucrări de consolidare a terenului la Mănăstirea Cornu. Licitația organizată de CNI a fost finalizată

Actualitate (Categoria articolului)

La Mănăstirea „Sfântul Ioan Evanghelistul” şi „Sfânta Cuvioasă Eufrosina” din comuna Cornu s-au reactivat alunecările de teren pe ambii versanți, pe o lungime de aproximativ 30 metri și cu o diferență de nivel între trei și zece metri. Acesta este motivul pentru care, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, vor fi finanțate lucrările de consolidare, valoarea contractului cu asocierea de firme care a câștigat licitația fiind de 11.682.455,64 lei, fără TVA.

Licitația organizată de CNI s-a finalizat zilele acestea, iar obiectul contractului este proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru consolidarea terenului. Licitația a fost câștigată de asocierea formată din firmele Maristar Com și Crobo Stone București. În anii anteriori au mai fost efectuate unele lucrări de consolidare, însă alunecările de teren s-au activat, au avut o evoluție rapidă și pun în pericol mănăstirea și anexele acesteia. Conform caietului de sarcini de la licitație, printre lucrările care urmează să fie executate se numără: consolidare terenului prin construirea unor ziduri de sprijin, fiind prevăzute patru structuri de sprijin din beton armat; asigurarea protecției terenului în aval/amonte de zidurile de sprijin, suprafețele de teren urmând să fie acoperite de o saltea de gabioane, având grosimea de 20 cm, umplute cu piatră brută; amenajarea versanților laterali zidurilor de sprijin, pentru a elimina riscul de prăbușire a acestora.
Construcția Mănăstirii Cornu a început în anul 2006, lăcașul de cult fiind târnosit în 2008. Ctitorul mănăstirii este Aurora Cornu, poetă, regizoare și traducătoare, prima soție a scriitorului Marin Preda. Aurora Cornu s-a născut în comuna Provița de Jos, la vârsta de un an a fost înfiată de un unchi din Cornu, iar pe lângă cărțile și traducerile sale a vrut să lase ceva în urmă pe pământul natal și astfel a finanțat construirea Mănăstirii de la Cornu, care a primit hramul Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfânta Cuvioasă Eufrosina, în memoria părinților săi. Aurora Cornu a murit la Paris, pe 14 martie 2021, la vârsta de 90 de ani.

1828 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1942 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4276 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1840 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2416 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.