Multe dintre străzile Câmpinei sunt praf și pulbere și, din păcate, așa vor rămâne. La începutul anului, atunci când s-a aprobat bugetul local, am avut o primă confirmare a faptului că nu se va asfalta nimic în acest an, pe lista de investiții fiind introdusă doar Strada Parcului (cu finanțare prin PNDL), iar sumele alocate pentru Calea Doftanei și Bobâlna fiind modice fața de cât ar fi trebuit. Acum, avem încă o confirmare.
În primul rând, ca să asfaltezi ceva în acest an, ar fi trebuit organizate deja licitațiile. Dar nu s-a organizat nimic și nici nu se are de gând. În al doilea rând, ca să asfaltezi ceva îți trebuie bani, iar aceștia nu există în buget. După cum vă prezentam într-un articol anterior, 40% din bugetul local înseamnă salariile angajaților din administrația locală, 50% înseamnă cheltuieli de funcționare, iar vreo 10% înseamnă investițiile reale, nu cele de pe hârtie. În al treilea rând, Câmpina are o mare problemă numită HidroPrahova, iar o mare parte din străzile distruse se datorează acestei societăți. Lucrările de canalizare sunt sistate de trei ani, repararea străzilor în urma acestor lucrări a fost făcută de mântuială sau deloc, iar acolo unde canalizarea nu s-a mai introdus, străzile nu pot fi asfaltate pentru că nu permite HidroPrahova. Și de trei ani, Câmpina așteaptă reluarea lucrărilor de canalizare sau măcar repararea străzilor. Iar așteptarea nu s-a terminat.
Recent, la un post local de televiziune, primarul Horia Tiseanu a făcut o afirmație incredibilă - "HidroPrahova nu ne lasă să asfaltăm Calea Doftanei și Bobâlna". După ce la una dintre ultimele ședințe ale CL Câmpina, primarul a anunțat că există acordul HidroPrahova pentru asfaltare, acum aflăm că nu mai există, că la documentația pentru certificatul de urbanism HidroPrahova a dat aviz negativ în privința lucrărilor la cele două străzi, că Hidro pune bețe în roate Câmpinei, că motivele ar putea fi inclusiv de natură politică de vreme ce acționarul majoritar al HidroPrahova este Consiliul Județean. Da, HidroPrahova este controlată de Consiliul Județean Prahova, iar conducerea acestei instituții este PSD. Pe de altă parte, directorul general al HidroPrahova e liberal, ca și primarul Câmpinei. Municipiul Câmpina este unul dintre acționarii HidroPrahova, minoritar, e adevărat. O fi politică aici, nu zicem nu, dar să ajungă Câmpina să ceară voie la HidroPrahova pentru asfaltarea unor străzi, asta este deja prea mult. Câmpina a intrat în Hidro pentru aceste lucrări de canalizare care, iată, nu se fac. Păi atunci, oare nu ar fi momentul ieșirii din HidroPrahova a municipiului Câmpina? Că dacă nu ieșim acum, nici nu mai ieșim vreodată! Nu este o situație simplă, dar este o situație care a fost lăsată să ajungă prea departe și administrația locală nu pare hotărâtă să ia o decizie importantă.
Prin urmare, nu se asfaltează nimic. Cât despre reparații, adică plombări, au fost efectuate astfel de lucrări pe străzile Orizontului, Drumul Taberei, Voila și Șoseaua Paltinu. După cum ne-a precizat viceprimarul Adrian Pițigoi, deocamdată nu se pot efectua lucrări similare pe Calea Doftanei și Bobâlna, deoarece aceste două străzi sunt incluse pe lista de investiții. Dacă se va decide la nivel de Executiv că investițiile prevăzute nu se pot realiza, atunci va fi posibilă plombarea.
Luni seara, la ora 21.43, ISU Prahova a emis un mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs în comuna Cornu.
Luni spre lăsarea serii, la Zorile, imediat după podul rutier peste râul Doftana spre comuna Telega, a avut loc un accident rutier.
În ultimele 72 de ore, pompierii militari din județul Prahova au acționat în 143 de misiuni specifice zonei de competență, dintre care 35 au fost intervenții în situații de urgență, 107 urgențe medicale și o acțiune de îndrumare și control.
Polițiștii prahoveni au avut de-a lungul perioadei 11-13 iulie mai multe acțiuni menite să contribuie la îmbunătățirea climatului de siguranță.