Ce înseamnă asistența socială la Câmpina și de ce s-au alocat 13 milioane lei de la bugetul local pentru acest domeniu

Actualitate (Categoria articolului)

De la bugetul municipiului Câmpina s-au alocat în acest an 13 milioane lei pentru capitolul "asistență socială". O sumă importantă, cu aproape 3 milioane lei mai mare decât cea alocată în 2018 aceluiași domeniu și tot cu trei milioane lei mai mare decât suma repartizată anul acesta investițiilor din municipiu. De ce e nevoie de atâția bani pentru asistență socială? O să încercăm să vă explicăm în continuare ce înseamnă, la Câmpina, asistența socială și de ce sunt mari cheltuielile.

Așadar, Consiliul Local Câmpina a alocat, în 2019, aproximativ 13 milioane lei pentru asistența socială, adică pentru: Cantina Socială, Centrul Social destinat persoanelor fără adăpost, Creșa Municipală, indemnizațiile persoanelor cu handicap și ale copiilor cu cerințe educative speciale (CES), drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap. Să le luăm pe rând.
Cantina Socială - aici se asigură hrana pentru persoanele care nu au venituri sau au venituri foarte mici, precum și pentru copiii care provin din familii sărace. În medie, la Cantina Socială mănâncă în jur de 100 de persoane pe lună. Suma alocată anul acesta Cantinei Sociale este de 911.680 lei, din care 260.880 lei reprezintă fondul de salarii pentru cei cinci angajați, 7.250 lei - voucherele de vacanță, iar diferența de 643.550 lei înseamnă funcționarea acestei cantine, cu tot ceea ce presupune acest lucru.
Centrul de Asistență și Reintegrare Socială (foto) - este destinat persoanelor fără adăpost, cărora li se oferă aici cazare pe perioadă determinată, hrană, sprijin pentru internarea în cămine de asistență socială sau centre de îngrijire, sprijin pentru întocmirea dosarelor pentru ajutorul social sau de încadrare în grad de handicap, după caz, control medical, consiliere psihologică etc. Anul trecut, de serviciile acestui centru au beneficiat 52 de persoane (21 de femei, 20 de bărbați și 11 copii). Centrul Social are șapte angajați, cărora li se adaugă cei opt de la Biroul de Asistență Socială, fondul total de salarii pentru 2019 fiind de 1.049.230 lei plus 21.750 lei vouchere de vacanță.
Creșa Municipală - este singura instituție de acest gen din Câmpina și are o capacitate de 80 de locuri. Suma alocată în acest an de la bugetul local este de 1.025.820 lei, din care 806.700 lei înseamnă salariile celor 16 angajați, iar 24.650 lei reprezintă voucherele de vacanță.

Pe lângă cele trei instituții menționate, asistență socială mai înseamnă:
- asistenții personali ai persoanelor cu handicap (aproximativ 150 la număr) - 4.486.980 lei salarii plus 195.750 lei vouchere de vacanță
- indemnizații persoane cu handicap / CES - 5.353.900 lei
La același capitol mai avem tichetele sociale acordate copiilor de la creșă și grădiniță, diverse indemnizații și ajutoare cu caracter social.

4059 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pop 03.05.2019 13:23 Adică dam pt asistații sociali, din care unii sunt doar puturoși, mai mult decât se aloca pt investiții?! Aoleu 🙈😡 mulțumim PSD 😤

Actualitate

2462 vizualizari
24 sept. 2020 18:16

Accident pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina

Joi după-amiază, în jurul orei 13.40, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina, în dreptul intersecției spre centrele comerciale Lidl și Kaufland, a avut loc un accident de circulație soldat, din fericire, fără victime, dar cu pagube materiale considerabile.

1879 vizualizari
23 sept. 2020 17:11

Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

Alte stiri recente

28 vizualizari
25 sept. 2020 07:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 25 septembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

256 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.