Câmpina și-a pierdut strălucirea de altădată și trist este faptul că nu facem nimic pentru a-i reda farmecul aparte cu care eram obișnuiți noi, cei de aici, dar și vizitatorii. Orașul intelectualilor a devenit o urbe tristă, parcă împovărată de vremuri. Și de gunoaie.
Imaginile prezentate sunt de la capătul scărilor care pornesc din Bulevardul Culturii și ajung până la Strada Podului. Gunoaie aruncate de-a valma în fața și în spatele containerelor pentru colectarea selectivă. O mizerie de nedescris, un miros îngrozitor. Păcat de zona aceea frumosă și plină de verdeață.
Din păcate, nu sunt imagini... rare. V-am mai prezentat imagini similare din Cartierul Câmpinița, de pe Strada Mihai Eminescu din centrul Câmpinei, de pe Aleea Margaretei. În mod cert, mai sunt și alte locuri. A cui e vina? Am greși dacă am spune că doar a autorităților, nu, este și vina celor care aruncă gunoiul în asemenea hal, cărora nu le pasă de ce lasă în urmă. Începem să ne obișnuim cu astfel de imagini și nu e bine.
În urmă cu mai mulți ani, încă de pe vremea primarului Horia Tiseanu, în Câmpina s-au montat în mai multe stații de transport public local niște chioșcuri, este drept, foarte mici, alături de care se află un spațiu acoperit pentru călători.
Apa distribuită în rețeua publică de la Breaza este infestată cu Clostridium. Se menține interdicția consumului de apă de la robinet, măsură dispusă încă de săptămâna trecută, când locuitorii orașului au semnalat că apa este tulbure și urât mirositoare.
În toamna anului trecut, Consiliul Local Câmpina - chiar la ultima ședință din mandatul precedent - a decis ca terenul de minifotbal de lângă ștrandul de la Casa Tineretului să fie dat în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Și sunt luni bune de când acest teren arată ca un loc al nimănui...
Din anul 2019, la Câmpina nu s-a mai organizat evenimentul ”Nunta de Aur”, dedicat cuplurilor care au împlinit în anul respectiv 50 ani de căsătorie.