La Câmpina, eroii au fost comemoraţi pe o ploaie torențială

Actualitate (Categoria articolului)

Acţiunile de comemorare a Eroilor Neamului s-au desfăşurat la Câmpina pe o ploaie sâcâitoare, care a mai scurtat durata lor. Evenimentul principal a avut loc la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna, unde au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei locale, ai asociaţiilor de rezervişti din MAI şi MApN şi foarte mulţi elevi, de la aproape toate unităţile de învăţământ din localitate.

Jandarmi, pompieri militari, precum şi elevi de la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza şi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina au asigurat fundalul desfăşurării acţiunii de cinstire a Eroilor Neamului. Acţiunile s-au desfăşurat după tipicul obişnuit - intonarea Imnului Naţional, depuneri de coroane, ceremonial religios şi alocuţiunea primarului Câmpinei, mulţi dintre cei prezenţi arătându-se interesaţi mai degrabă dacă la Ziua Eroilor de anul viitor se vor depune coroane de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut, ceea ce se va întâmpla doar dacă administraţia locală va reuşi să mute acest monument din zona centrală aici, lăsând loc astfel modernizării Parcului "La Soldat" şi apariţiei unui nou monument. Deocamdată, nu se știe exact unde va fi mutat Monumentul Soldatului Necunoscut pentru că, din câte se pare, Direcția Județeană de Cultură și Patrimoniu nu permite amplasarea lui în Cimitirul Eroilor.

4627 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1891 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1750 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

1844 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1635 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.