Consiliul Local Câmpina a aprobat pentru a patra oară, în ședința din 31 august 2017, indicatorii tehnico-economici în vederea modernizării Parcului de la Soldat. Patru proiecte în decurs de un an. Cu câteva zile înaintea ședinței, noi am scris despre această situație și atrăgeam atenția asupra faptului că, pe lângă creșterea sumei alocate investiției, a crescut din nou și suprafața parcului, conform proiectului de hotărâre, fără să fie menționată vreo explicație.
În timpul ședinței, atunci când discuțiile au ajuns la proiectul în cauză, primarul Horia Tiseanu (ca un cititor fidel al site-ului nostru) a ținut să explice că nu e așa cum a scris presa, că nu a crescut suprafața parcului, "ci este o eroare de editare în proiectul propus spre aprobare Consiliului Local". Și atunci am râs, noi, cei de la CampinaTV.ro, am râs pentru că ni s-a părut incredibilă o explicația primarului. "Nu râdeți, domnilor ziariști, nu râdeți!", ne-a spus primarul Câmpinei supărat.
La ședințele CL, presa poate asista, fără să intervină. Prin urmare, o să scriem acum, aici, ceea ce am fi spus atunci, la ședință. Cum să nu râdem, domnule primar, când auzim o asemenea explicație la un proiect făcut a patra oară? Și dacă, să zicem, era o "eroare de editare", nu cumva ar fi trebuit să o îndreptați, să vă cereți scuze pentru ea, să anunțați că a fost sancționat angajatul din Primărie care a greșit și să le spuneți consilierilor locali suprafața corectă a parcului? Dar nu, nu ați făcut asta, iar Consiliul Local Câmpina a votat proiectul - cu excepția consilierilor PSD, care s-au abținut - cu tot cu "greșeala de editare" care, în opinia noastră, nu există. Pentru că, dacă exista, primarul o corecta, nu-i lăsa pe consilierii locali să voteze aiurea. Au mai existat greșeli de "editare" și în alte proiecte, dar ele au fost corectate în timpul ședințelor CL. În acest caz, undeva e o greșeală, intenționată sau nu, dar nu de editare.
Iar acum, haideți să recapitulăm împreună cele patru proiecte referitoare la indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Parcului de la Soldat, cu precizarea că aveți în facsimile fiecare proiect în parte:
- Proiectul nr. 1, 28 iulie 2016 - Consiliul Local a aprobat pentru prima dată indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții "Reabilitarea Parcului de la Soldat". Potrivit acestor indicatori, valoarea investiției se ridică la 857.820 lei, fără TVA. Suprafața parcului 3.558 mp.
- Proiectul nr. 2, 15 decembrie 2016 - Consiliul Local aprobă reactualizarea indicatorilor. Primarul Horia Tiseanu a explicat atunci că este nevoie de o reactualizare a indicatorilor deoarece "conform avizului de racordare emis de Electrica Muntenia Nord, a trebuit modificat proiectul pentru instalațiile electrice, ceea ce a condus la modificarea valorii inițiale a indicatorilor". Noua valoare - 863.211 lei, fără TVA. Suprafața parcului 3.558 mp.
- Proiectul nr. 3, 15 iunie 2017 - Consiliul Local aprobă o nouă reactualizare a indicatorilor. Iar noua valoare a investiției este semnificativ mai mare - 937.099 lei fără TVA. Explicația Primăriei a fost aceea că, după finalizarea lucrărilor de cadastru, a rezultat că parcul are o suprafață mai mare cu 219 mp decât se măsurase inițial. Adică, 3.777 mp față de 3.558 mp cât apărea în documentele inițiale. (3.558 + 219 = 3.777 mp)
- Proiectul nr. 4, 31 august 2017 - Consiliul Local aprobă încă o reactualizare a indicatorilor. Explicația primarului: "Ca urmare a faptului că, după două proceduri de achiziție publică pe SEAP, nu a fost depusă nicio ofertă, s-a solicitat proiectantului să analizeze și revizuiască prețurile materialelor principale din devizul estimativ. De la data întocmirii devizului general la faza DALI și până în prezent, au apărut creșteri de prețuri la materiale, dar și la manoperă, prin majorări ale salariului minim pe economie". Noua valoare a investiției - 1.476.000 lei (fără TVA). Suprafața parcului - 3.830 mp.
Primăria Câmpina a refăcut documentația tehnică și a depus din nou proiectul "Renovarea integrată a Liceului Tehnologic Energetic - Corp A", de această dată în cadrul Programului Național de Consolidare și Renovare a Clădirilor Publice prin PNRR, gestionat de Ministerul Dezvoltării.
În bugetul anului 2023 a apărut pentru prima dată ideea alocării unor fonduri pentru realizarea documentației în vederea amenajării unei piste de motocros (de antrenament), dar care să poată fi folosită și pentru ATV-uri, enduro, în general, ca parc moto de distracție.
Pe DJ 102B, în Prahova, pe raza localității Posești a avut loc marți după-amiază un accdient grav de circulație, soldat cu decesul unui bărbat de 41 ani, conducătorul unuia dintre autovehiculele implicate.
De aproape două luni au început lucrările de renovare energetică la cele trei blocuri pentru care municipalitatea câmpineană a obținut fonduri europene prin PNRR.