Un băiat de 16 ani se afla la volanul unei mașini - jucărie, cum este ea numită. O mașină mică, cu o capacitate cilindrică sub 500 cmc, cu viteza limitată la 40-45 km/oră. O mașină la care visează mulți adolescenți pentru că o poți conduce fără permis (dacă masa utilă este sub 350 kg) sau cu permis categoria B1, un permis special, așa cum are de câteva luni și adolescentul din Câmpina. Pe Ana Ipătescu la intersecția cu Toma Ionescu, mașina a derapat, băiatul a pierdut controlul volanului și a intrat în conducta de gaze aproape lipită de casa de la numărul 7B. Conducta s-a spart și a izbucnit incendiul. Băiatul a sunat la 112, au venit pompierii, ambulanțele, poliția locală, poliția națională și cu toții au privit aproape neputincioși cum gazele șuieră prin conducta spartă. Singurul lucru pe care l-au putut face pompierii a fost acela de a interveni în așa fel încât focul să nu se extindă, să-l țină cât de cât sub control până când un echipaj de intervenție de la Distrigaz venea să oprească gazele. Iar aici a fost o mare problemă. Un reprezentant al Distrigaz Câmpina a venit destul de repede, doar că nu avea competențe să intervină, nu era autorizat (și, probabil, nici pregătit) să oprească alimentarea cu gaze. La Câmpina, în ditamai municipiul Câmpina, nu mai avem echipe Distrigaz pentru situații de urgență. Astfel de echipe vin de la Ploiești. Au venit și aseară, la aproape o oră și jumătate de la declanșarea incendiului... O oră și jumătate în care se putea întâmpla chiar și o catastrofă, pentru că, într-adevăr, a existat risc major de explozie.
Ce a urmat, știm deja cu toții. Energia electrică fusese deja sistată din cauza pericolului. Lângă conducta spartă se afla un stâlp de electricitate. Au fost oprită apoi și alimentarea cu gaze într-o zona destul de mare a localității. Pompierii au reușit să stingă focul care a cuprins un perete și apoi s-a extins la acoperiș. Echipa de la Distrigaz a înlocuit conducta spartă. Intervenția a durat câteva ore, iar furnizarea de gaze și alimentarea cu energie electrică au fost reluate eșalonat, pe străzile afectate. Totuși, mulți câmpineni au avut de suferit, au stat în case fără căldură și lumină, în condițiile în care afară erau - 10 grade Celsius. Sute de familii, câteva mii de oameni. Și nu exagerăm cu nimic când spunem asta, pentru că iată străzile afectate (total sau parțial) în urma incendiului: Ana Ipătescu, Toma Ionescu, Slt. Puiu Sorin, Orizontului, Mihail Kogălniceanu, Sondei, Maramureș, Aleea Margaretei, Aleea Amurgului, Bucea și Victoriei. După cum spuneam, alimentarea cu gaze a fost reluată eșalonat, între orele 22.00 și 1 noaptea.
Pagubele nu au fost, încă, estimate. Au început cercetările la finalul cărora vom afla, oficial, a cui e vina, ce riscă vinovatul, la cât se ridică pagubele, ce se va întâmpla mai departe.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.
Câmpina deține un edificiu unic, care îmbină trei stiluri arhitectonice diferite - baroc, neoclasic și rococo, un edificiu care ar putea deveni un punct de atracție și un simbol pentru turismul din Câmpina. Este vorba de Capela Hernia, de pe Aleea Parcului, un monument de la a cărui edificare se vor împlini anul viitor 140 ani!
Spitalul Municipal Câmpina a lansat o campanie publică de strângere de fonduri pentru achiziția unui echipament de artroscopie, fiind o premieră pentru cea mai importantă unitate spitalicească a Câmpinei.
Ba mai mult, încă din prima zi a congresului, Călin Tiu a susținut un curs de ecografie pentru chirurgi, la care au participat 27 medici din 11 țări.