CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Incendiul de pe Ana Ipătescu a fost provocat de un adolescent de 16 ani

- Social -

Ceea ce s-a întâmplat aseară în municipiul Câmpina, pe Strada Ana Ipătescu, la intersecția cu Strada Toma Ionescu, ar trebui să ne dea de gândit tuturor, inclusiv multor tineri, inclusiv multor părinți, dar și autorităților locale. Pentru că nu a fost doar un incendiu, ci un șir de evenimente neplăcute și nedorite, care ar fi putut avea urmări mult mai grave. Și care au demonstrat, încă o dată, că localitatea noastră are rang de municipiu doar când este vorba despre taxe și impozite. În rest...

Un băiat de 16 ani se afla la volanul unei mașini - jucărie, cum este ea numită. O mașină mică, cu o capacitate cilindrică sub 500 cmc, cu viteza limitată la 40-45 km/oră. O mașină la care visează mulți adolescenți pentru că o poți conduce fără permis (dacă masa utilă este sub 350 kg) sau cu permis categoria B1, un permis special, așa cum are de câteva luni și adolescentul din Câmpina. Pe Ana Ipătescu la intersecția cu Toma Ionescu, mașina a derapat, băiatul a pierdut controlul volanului și a intrat în conducta de gaze aproape lipită de casa de la numărul 7B. Conducta s-a spart și a izbucnit incendiul. Băiatul a sunat la 112, au venit pompierii, ambulanțele, poliția locală, poliția națională și cu toții au privit aproape neputincioși cum gazele șuieră prin conducta spartă. Singurul lucru pe care l-au putut face pompierii a fost acela de a interveni în așa fel încât focul să nu se extindă, să-l țină cât de cât sub control până când un echipaj de intervenție de la Distrigaz venea să oprească gazele. Iar aici a fost o mare problemă. Un reprezentant al Distrigaz Câmpina a venit destul de repede, doar că nu avea competențe să intervină, nu era autorizat (și, probabil, nici pregătit) să oprească alimentarea cu gaze. La Câmpina, în ditamai municipiul Câmpina, nu mai avem echipe Distrigaz pentru situații de urgență. Astfel de echipe vin de la Ploiești. Au venit și aseară, la aproape o oră și jumătate de la declanșarea incendiului... O oră și jumătate în care se putea întâmpla chiar și o catastrofă, pentru că, într-adevăr, a existat risc major de explozie. 

Ce a urmat, știm deja cu toții. Energia electrică fusese deja sistată din cauza pericolului. Lângă conducta spartă se afla un stâlp de electricitate. Au fost oprită apoi și alimentarea cu gaze într-o zona destul de mare a localității. Pompierii au reușit să stingă focul care a cuprins un perete și apoi s-a extins la acoperiș. Echipa de la Distrigaz a înlocuit conducta spartă. Intervenția a durat câteva ore, iar furnizarea de gaze și alimentarea cu energie electrică au fost reluate eșalonat, pe străzile afectate. Totuși, mulți câmpineni au avut de suferit, au stat în case fără căldură și lumină, în condițiile în care afară erau - 10 grade Celsius. Sute de familii, câteva mii de oameni. Și nu exagerăm cu nimic când spunem asta, pentru că iată străzile afectate (total sau parțial) în urma incendiului: Ana Ipătescu, Toma Ionescu, Slt. Puiu Sorin, Orizontului, Mihail Kogălniceanu, Sondei, Maramureș, Aleea Margaretei, Aleea Amurgului, Bucea și Victoriei. După cum spuneam, alimentarea cu gaze a fost reluată eșalonat, între orele 22.00 și 1 noaptea. 

Pagubele nu au fost, încă, estimate. Au început cercetările la finalul cărora vom afla, oficial, a cui e vina, ce riscă vinovatul, la cât se ridică pagubele, ce se va întâmpla mai departe.


03 Jan 2016 09:11 11639 vizualizari



Comentarii






  • 04.01.2016 00:18 alex Este un copil problema.îl cunosc pe acel pericol.nu știu cum poliția a putut sa lase pe stradă un ....este un pericol public.până la mașinuță mergea cu motociclete care nici măcar nu aveau voie să meargă pe stradă din punct de vedere tehnic.să zică mulțumesc ca a scăpat din mâna mea.pune viață în pericol la multe persoane.
  • 03.01.2016 17:31 maria Fiecare are dreptul sa-si spuna propria parere.Nu stiu ce aveti cu raduica ilarion.Domnul Horia daca afirmati ca masina este scumpa inseamna ca tanarul are bani si atunci avand in vedere ca vina ii apartine in totalitate sa faca bine sa plateasca casa care a luat foc din vina lui,sa plateasca in fata legii pentru acest incident si sa plateasca si daune pentru sperietura ce a tras-o o gramada de oameni si frigul care l-au indurat.Si nu se stie daca era beat dar inconstient era sigur si viteza avea cu siguranta.Familia lui este la fel de inconstienta ca si el.Oare nu trebuia sa fie cu insotitor in dreapta?Speram sa se schimbe legea sa urci la volan la 16 ani ca altfel o sa mai vedem multe alte incidente.
  • 03.01.2016 14:17 Sabin @raduica ilarion De unde stii tu ca acel baiat era beat? , si luati.va masini de jucarie ( pe numele lor aixam) ca sa stiti , daca aveti buget.
  • 03.01.2016 13:15 Horia Imi vine sa ma zgarii pe ochi cand citesc aceste ineptii ... Cel putin prima doamna care a postat a plecat de la ideea cu masini de jucarie si a degenerat in alte porcarii ... Doamna, sunteti patetica. Cat despre ce a facut tanarul ... E clar ca este numai vina "tineretului socialist al tarii care nu au respectat regulile impuse de tovarasii de la militie" ... Vedeti ca aveti treaba prin casa, internetul si constiinta momentan va dau batai de cap.
  • 03.01.2016 12:29 Iulia Nu se mai intampla nimic... Oamenii vor ramane cu paguba, iar dupa cateva zile, autoritatile vor uita de acest subiect. Vor aparea alte subiecte si tot asa. D-abia cand se va mai intampla o noua nenorocire, vor veni din nou autoritatile si vor ridica din umeri, asa cum facea Tiseanu aseara.
  • 03.01.2016 11:47 raduica ilarion Haideti mai oameni buni sa facem Cimpina mai frumoasa !!!Sa umblam toti cu masinute de jucarie ,beti la volan,sa dam foc la case, sa oprim gazele, lumina.......decit sa le platim.....................ce mai conteaza cit costa pagubele.
1462 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1641 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
873 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2938 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV