Așa cum am scris și cu alte ocazii, la distrus bunuri de pe domeniul public nu ne întrece nimeni. Ne place sau nu, dar printre noi sunt oameni care își varsă nervii (sau prostia) pe coșurile de gunoi, pe băncile din parcuri, pe gărdulețe, stâlpișori, ba chiar și pe indicatoarele rutiere. La Câmpina, astfel de distrugeri sunt frecvente. De o bună bucată de vreme, însă, Poliția Locală a reușit să identifice și să-i amendeze pe cei care își bat joc de domeniul public și de banii câmpinenilor, până la urmă, pentru că ei plătesc pentru bunurile de pe domeniul public.
Scriam recent despre două persoane care au fost identificate ca fiind cele care au distrus într-o noapte trei coșuri de gunoi din Parcul Regele Mihai I (zona Milia), pentru a sustrage dispozitivele metalice din coșurile respective. Zilele acestea, Poliția Locală a identificat alte două persoane care și-au vărsat năduful pe băncile de la Lacul Bisericii, în timpul nopții. Este vorba despre un tânăr de 17 ani din Câmpina și unul de 22 de ani din Florești. Au fost identificați pe baza imaginilor surprinse de camerele video amplasate în zona Lacului Bisericii. (video)
"Întrucât faptele comise întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de distrugere, conform prevederilor articolului 253 din Noul Cod Penal, cazul a fost transmis organelor de cercetare penală. Poliția Locală, atât prin sistemul de monitorizare video, cât și prin patrularea zilnică, are în vedere păstrarea integrității bunurilor aparținând domeniului public și privat al municipiului, acționând, potrivit competențelor legale, în scopul limitării fenomenului contravențional și infracțional", ne-a declarat directorul Poliției Locale Câmpina, Marius Vișan.
Zeci de bănci și până la 200 de coșuri de gunoi sunt distruse anual la Câmpina, după "modelul" din imaginile video puse la dispoziție de Poliția Locală.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.