A trecut un an de la începerea lucrărilor în Parcul de la Soldat din Câmpina...

Actualitate (Categoria articolului)

Astăzi, 24 aprilie 2019, se împlinește un an de când a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat din municipiul Câmpina. Lucrările încă nu sunt gata și în continuare vedem în parc doar doi muncitori care încearcă să... muncească. Ne place sau nu, ceea ce a făcut societatea Construct Edil SRL Câmpineanca, din județul Vrancea, cu lucrarea din Parcul de la Soldat chiar este o bătaie de joc.

Prin contract, termenul de finalizare a lucrării era de patru luni, deci până la 24 august 2018. Apoi, s-a tot prelungit prin acte adiționale până la 13 septembrie, apoi până la 25 octombrie. În cele din urmă, parcul nu a fost gata nici la 1 Decembrie, astfel încât sărbătoarea Centenarului a fost umbrită de șantierul în care s-au desfășurat festivitățile. A trecut și iarna, a fost vreme bună, a venit primăvara, iar lucrarea tot nu e gata. Iar trist este faptul că se lucrează ca la început, cu doi muncitori. Poate vă mai amintiți titlul unuia dintre articolele scrise de noi anul trecut, în luna mai - Cu un muncitor care lucrează și doi care se uită, va fi gata Parcul de la Soldat în patru luni? Cam așa este și acum...
Multe lucrări nu ar mai fi de făcut în parc, doar că nu prea are cine să le facă. Mai trebuie realizată Steaua Nordului, în mijlocul parcului, la intersecția celor două alei, trebuie să se facă racordarea la rețeaua de energie electrică a fântânii pavimentale și a câtorva stâlpi și mai trebuie înlocuite plăcile de granit pe aproximativ 60mp (plăcile puse astă-iarnă și care s-au spart între timp). Deci în zece zile, maxim 15, parcul ar trebui să fie gata, dar la ritmul în care se lucrează, probabil că va mai dura ceva timp până la inaugurare. Situația este destul de delicată, iar situația dintre Primărie și firma constructoare este destul de tensionată. Constructorul cere bani în plus pentru această lucrare. Primăria are o singură factură neachitată, ultima, cea care va fi plătită la finalul lucrărilor și nu intenționează să dea bani în plus. Mai ales că firma este în mare întâziere, iar până în acest moment ar avea de achitat penalități de peste 60.000 lei. Din care nu a achitat nimic și, probabil, nici nu va achita. Vă reamintim, pentru modernizarea Parcului de la Soldat, administrația locală a alocat 1.682.780 lei.

4246 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • yuly 24.04.2019 20:43 Arata incompetenta made Tiseanu si Pitigoi.Au schimbat site primariei.Adaugirile oare nu costa tot populatia saracita din Campina.

Actualitate

278 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

416 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

25 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

754 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.