A trecut un an de la începerea lucrărilor în Parcul de la Soldat din Câmpina...

Actualitate (Categoria articolului)

Astăzi, 24 aprilie 2019, se împlinește un an de când a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat din municipiul Câmpina. Lucrările încă nu sunt gata și în continuare vedem în parc doar doi muncitori care încearcă să... muncească. Ne place sau nu, ceea ce a făcut societatea Construct Edil SRL Câmpineanca, din județul Vrancea, cu lucrarea din Parcul de la Soldat chiar este o bătaie de joc.

Prin contract, termenul de finalizare a lucrării era de patru luni, deci până la 24 august 2018. Apoi, s-a tot prelungit prin acte adiționale până la 13 septembrie, apoi până la 25 octombrie. În cele din urmă, parcul nu a fost gata nici la 1 Decembrie, astfel încât sărbătoarea Centenarului a fost umbrită de șantierul în care s-au desfășurat festivitățile. A trecut și iarna, a fost vreme bună, a venit primăvara, iar lucrarea tot nu e gata. Iar trist este faptul că se lucrează ca la început, cu doi muncitori. Poate vă mai amintiți titlul unuia dintre articolele scrise de noi anul trecut, în luna mai - Cu un muncitor care lucrează și doi care se uită, va fi gata Parcul de la Soldat în patru luni? Cam așa este și acum...
Multe lucrări nu ar mai fi de făcut în parc, doar că nu prea are cine să le facă. Mai trebuie realizată Steaua Nordului, în mijlocul parcului, la intersecția celor două alei, trebuie să se facă racordarea la rețeaua de energie electrică a fântânii pavimentale și a câtorva stâlpi și mai trebuie înlocuite plăcile de granit pe aproximativ 60mp (plăcile puse astă-iarnă și care s-au spart între timp). Deci în zece zile, maxim 15, parcul ar trebui să fie gata, dar la ritmul în care se lucrează, probabil că va mai dura ceva timp până la inaugurare. Situația este destul de delicată, iar situația dintre Primărie și firma constructoare este destul de tensionată. Constructorul cere bani în plus pentru această lucrare. Primăria are o singură factură neachitată, ultima, cea care va fi plătită la finalul lucrărilor și nu intenționează să dea bani în plus. Mai ales că firma este în mare întâziere, iar până în acest moment ar avea de achitat penalități de peste 60.000 lei. Din care nu a achitat nimic și, probabil, nici nu va achita. Vă reamintim, pentru modernizarea Parcului de la Soldat, administrația locală a alocat 1.682.780 lei.

4210 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • yuly 24.04.2019 20:43 Arata incompetenta made Tiseanu si Pitigoi.Au schimbat site primariei.Adaugirile oare nu costa tot populatia saracita din Campina.

Actualitate

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

522 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

630 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.