Discuții pe tema bugetului Câmpinei între primarul Alin Moldoveanu și consilierii locali Andrei Duran (PSD), Liviu Davidescu (Pro România) și Aron Sabo (PMP)

Actualitate (Categoria articolului)

Bugetul local al municipiului Câmpina pentru anul 2022 a născut pasiuni aprinse, orgolii, iar deznodământul este încă greu de prevăzut. După ce proiectul de buget a fost respins în două ședințe extraordinare de consilierii PSD, PMP, Pro România și Cezar Grama, liderii acestor formațiuni politice - Ioan Mușat, Adrian Pițigoi, Liviu Davidescu și președintele PNL, Marian Nistor au transmis un comunicat în care îi dădeau primarului întâlnire la... Primărie, marți, 15 februarie 2022, ora 16.30, pentru a discuta bugetul local.

Primarul Alin Moldoveanu a invitat, la rândul său, la data, ora și locul anunțate de liderii partidelor, doar pe consilierii locali ai acestor formațiuni politice, întâlnire care a avut loc și la care au participat consilierii Andrei Duran (PSD), Liviu Davidescu (ProRomânia) și Aron Sabo (PMP). Alături de Alin Moldoveanu s-a aflat Loredana Pulez, directorul Direcției Economice din cadrul Primăriei.
De la început trebuie spus că această întâlnire a reprezentat un lucru benefic, democratic și... de salutat, iar dacă ar fi avut loc cu mai mult timp în urmă, poate nu s-ar fi ajuns la respingerea bugetului și întregul scandal generat de această problemă. De asemenea, trebuie spus că întâlnirea (de aproximativ o oră și jumătate) a fost o copie a ședinței Consiliului Local, în sensul că au fost prezentate și discutate din nou toate amendamentele partidelor menționate. Diferența a fost atitudinea mult mai puțin conflictuală a celor prezenți. Cei trei consilieri au prezentat amendamentele și au discutat cu primarul Alin Moldoveanu de unde pot lua banii necesari finanțării proiectelor propuse de ei astfel încât să nu fie afectate proiectele cu fonduri europene și lucrările aflate deja în derulare. Au ascultat, au înțeles, au fost foarte cooperanți, iar în mai multe situații chiar au solicitat sprijin primarului pentru formularea corectă a unor amendamente.
Au fost, totuși, și câteva momente tensionate. De exemplu, atunci când Andrei Duran i-a spus primarului: ”Ne așteptăm acum să ne garantați unanimitatea la votul amendamentelor!” A fost momentul în care primarul Alin Moldoveanu s-a ridicat și i-a replicat: ”Dacă vorbiți serios, eu am plecat și discuția se încheie aici!” Consilierii au nuanțat apoi că s-au referit doar la ideea ca primarul să le susțină amendamentele și să declare în plenul ședinței acest lucru... Primarul le-a spus apoi consilierilor că el nu votează și este treaba partidelor să-și asigure voturile necesare în Consiliul Local pentru aprobarea amendamentelor.
Lucrurile sunt departe de a fi clarificate, însă. Consilierii prezenți la această dezbatere pot asigura prin partidele lor doar șase voturi. Ar mai fi nevoie și de voturile altor partide pentru ca amendamentele să treacă. Sunt încă multe necunoscute în această ecuație care se dovedește foarte grea pentru Consiliul Local Câmpina și care se cheamă ”bugetul local”. O nouă ședință de îndată a Consiliului Local Câmpina, unde să se discute proiectul bugetului local, ar putea avea loc miercuri sau, cel mai târziu, joi.

2945 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 16.02.2022 07:00 Cum adica dle primar, ii inviti la tine si vrei sa pleci?
  • Diss 16.02.2022 19:12 E foarte bine că s-au întălnit.Eu cred că vor ajunge la o înțelegere bebefică pentru Cămpina.

Actualitate

1574 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1716 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

226 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

426 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.