Bugetul local al municipiului Câmpina pentru anul 2022 a născut pasiuni aprinse, orgolii, iar deznodământul este încă greu de prevăzut. După ce proiectul de buget a fost respins în două ședințe extraordinare de consilierii PSD, PMP, Pro România și Cezar Grama, liderii acestor formațiuni politice - Ioan Mușat, Adrian Pițigoi, Liviu Davidescu și președintele PNL, Marian Nistor au transmis un comunicat în care îi dădeau primarului întâlnire la... Primărie, marți, 15 februarie 2022, ora 16.30, pentru a discuta bugetul local.
Primarul Alin Moldoveanu a invitat, la rândul său, la data, ora și locul anunțate de liderii partidelor, doar pe consilierii locali ai acestor formațiuni politice, întâlnire care a avut loc și la care au participat consilierii Andrei Duran (PSD), Liviu Davidescu (ProRomânia) și Aron Sabo (PMP). Alături de Alin Moldoveanu s-a aflat Loredana Pulez, directorul Direcției Economice din cadrul Primăriei.
De la început trebuie spus că această întâlnire a reprezentat un lucru benefic, democratic și... de salutat, iar dacă ar fi avut loc cu mai mult timp în urmă, poate nu s-ar fi ajuns la respingerea bugetului și întregul scandal generat de această problemă. De asemenea, trebuie spus că întâlnirea (de aproximativ o oră și jumătate) a fost o copie a ședinței Consiliului Local, în sensul că au fost prezentate și discutate din nou toate amendamentele partidelor menționate. Diferența a fost atitudinea mult mai puțin conflictuală a celor prezenți. Cei trei consilieri au prezentat amendamentele și au discutat cu primarul Alin Moldoveanu de unde pot lua banii necesari finanțării proiectelor propuse de ei astfel încât să nu fie afectate proiectele cu fonduri europene și lucrările aflate deja în derulare. Au ascultat, au înțeles, au fost foarte cooperanți, iar în mai multe situații chiar au solicitat sprijin primarului pentru formularea corectă a unor amendamente.
Au fost, totuși, și câteva momente tensionate. De exemplu, atunci când Andrei Duran i-a spus primarului: ”Ne așteptăm acum să ne garantați unanimitatea la votul amendamentelor!” A fost momentul în care primarul Alin Moldoveanu s-a ridicat și i-a replicat: ”Dacă vorbiți serios, eu am plecat și discuția se încheie aici!” Consilierii au nuanțat apoi că s-au referit doar la ideea ca primarul să le susțină amendamentele și să declare în plenul ședinței acest lucru... Primarul le-a spus apoi consilierilor că el nu votează și este treaba partidelor să-și asigure voturile necesare în Consiliul Local pentru aprobarea amendamentelor.
Lucrurile sunt departe de a fi clarificate, însă. Consilierii prezenți la această dezbatere pot asigura prin partidele lor doar șase voturi. Ar mai fi nevoie și de voturile altor partide pentru ca amendamentele să treacă. Sunt încă multe necunoscute în această ecuație care se dovedește foarte grea pentru Consiliul Local Câmpina și care se cheamă ”bugetul local”. O nouă ședință de îndată a Consiliului Local Câmpina, unde să se discute proiectul bugetului local, ar putea avea loc miercuri sau, cel mai târziu, joi.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.