Consilierii locali din Comitetul Director al CS Câmpina susțin continuarea litigiilor cu AJF și HM Junior. Iar copiii de la club vor sta pe tușă

Sport (Categoria articolului)

După cum vă informam recent, Asociația Județeană de Fotbal Prahova nu va înscrie echipele de juniori ale Clubului Sportiv Câmpina în noua ediție de campionat, din cauza litigiilor existente în instanțele civile atât cu AJF, cât și cu alți membri afiliați, în speță HM Junior. CS Câmpina a depus la AJF cereri de înscriere în noul sezon fotbalistic pentru două echipe, la nivelul campionatelor de juniori D (născuți după 2007) și juniori E (născuți după 2009), însă echipele nu au fost incluse în programul noului sezon.

Prin urmare, doar dacă renunță la litigii CS Câmpina va fi înscris în campionat. Conducerea clubului, însă, nici nu vrea să audă de renunțarea la procese și o eventuală înțelegere amiabilă, președintele clubului, Adrian Stoican, fiind susținut în acest demers de Comitetul Director. O situație nu tocmai plăcută, în care interesul echipelor de copii este sacrificat, practic, din cauza unor orgolii personale. 
Am dorit să aflăm care este punctul de vedere al consilierilor locali din Comitetul Director al CS Câmpina, având în vedere că CS Câmpina este finanțat de la bugetul local. În Comitetul Director sunt acum patru consilieri locali (după demisia Monicăi Clinciu), din partea fiecărui partid politic cu reprezentare în CL.
Ion Dragomir: ”Nu sunt prea multe de spus. Cel puțin, nu în acest moment... Ceea ce pot să vă spun cu certitudine – și am această convingere - este că pentru toată această situație Clubul Sportiv nu are nicio vină. Poate va veni momentul să detaliem situația, dar deocamdată s-ar crea valuri mult prea mari...”
Daniel Ioniță: ”La ultima ședință a Comitetului Director al Clubului Sportiv, președintele Stoican ne-a dat asigurări că s-au făcut toate demersurile pentru înscrierea echipelor de juniori în campionatul județean. Eu nu știu ce s-a întâmplat la ședința AJF de săptămâna trecută, am văzut doar ceea ce a apărut în presă, dar eu aștept o comunicare oficială din partea președintelui Adrian Stoican la următoarea ședință a Comitetului Director și în funcție de aceasta vom putea lua o decizie. Oricum, nu mi se pare normal ca, pentru al doilea an consecutiv, CS Câmpina să nu aibă nicio echipă de juniori înscrisă în campionat”.
Adrian Pițigoi: ”Președintele Adrian Stoican ne-a spus, la ultima ședință a Comitetului Director, că s-au făcut o serie de pași pentru înscrierea echipelor. Apoi, am înțeles, inclusiv din presă, că au mai apărut niște probleme. Din punctul meu de vedere, voi aștepta data de 6 septembrie și dacă atunci nu vom avea cele două echipe de juniori înscrise în competiție, în funcție de ce are de spus fiecare parte implicată în această situație delicată, vom lua o decizie, probabil tot în Comitetul Director al clubului. Până atunci, până ce nu vom avea pe masă toate documentele oficiale pentru a ne putea pronunța în deplină cunoștință de cauză, nu aș vrea să fac alte precizări”.
Florin Frățilă: ” În momentul de faţă, înscrierea grupelor de copii de la secţia de fotbal a CSC în campionatele judeţene rămâne în continuare sub semnul întrebării. Le şedinţa Comitetului Director de acum două săptămâni am cerut din nou lămuriri conducerii executive a clubului în legătură cu acest subiect şi am fost informat că CSC a trimis către AJF Prahova o cerere de înscriere a grupelor de copii în campionate, că AJF a primit această cerere şi urmează să se pronunţe. Ulterior, am aflat din presă că AJF a pus noi condiţii pentru a aproba cererea de înscriere, condiţii care, din punctul meu de vedere, sunt inacceptabile şi total în afara regulamentelor fotbalistice aflate în vigoare. În ceea ce mă priveşte, voi propune Comitetului Director continuarea demersurilor juridice care până în momentul de faţă au demonstrat în instanţă că CSC are câştig de cauză în litigiul cu HM Junior – există hotărâri judecătoreşti în acest sens – şi rezolvarea pe cale legală a abuzurilor pe care le săvârşeşte AJF Prahova în acest caz. Ţin să menţionez că, recent, inspectorii Curţii de Conturi au verificat amănunţit acest litigiu şi au considerat că CSC a procedat corect mergând în instanţă şi că această abordare trebuie continuată. Din păcate, toate aceste abuzuri ale AJF Prahova se răsfrâng de prea mult timp asupra activităţii secţiei de fotbal şi în principal asupra zecilor de copii care se antrenează zilnic, fără să poată evolua într-o competiţie oficială, pentru că aşa înţeleg unii să încalce legea fotbalului şi să aplice regulamentele după bunul plac. Să sperăm că totul se va rezolva în curând, atunci când instanţele vor da verdictul final”.

Acestea sunt punctele de vedere ale celor patru consilieri locali. Probabil, puține speranțe să se renunțe la litigii și să se meargă pe calea dialogului. Practic, aici este toată discuția: dacă este pus mai presus interesul copiilor și al comunității de a avea echipe de juniori în campionatul județean sau orgoliul de a demonstra, pe banii comunității, că se poate obține într-o instanță o hotărâre favorabilă într-o speță discutabilă.

Citiți și Încă un an pe bară? AJF Prahova nu acceptă înscrierea CS Câmpina nici în noua ediție de campionat

2235 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • loana Nicolae 28.08.2019 12:58 După cum bine va dați seama Com. Director insista pe acoperirea greșelilor grave de conducere la nivelul clubului, privand copii la un drept al lor de a face sport în mod organizat. Rușine Directorului de clb, rușine membrilor Com. nu Director, rușine Consiliului local Câmpina ca nu ii trag la răspundere. Poate va vine mintea la cap d-lor Consilieri locali.
  • geos 29.08.2019 08:08 Sacul fara fund.dar are administratia Tiseanu & Pitigoi bani sa consume...daca 1 leu ar da de la ei din transpiratia lor ....ca sunt niste obositi si iata nici nu figureaza oficial pe niciunde,un consiliu de administratie,presedinte si alti supusi care in viata lor nu au facut sport,si ei se leaga de nea Hagianu.Faptul ca si dl Pavel cu clubul,dl Pascu se implica,ca sunt cluburi private si se aude la competitii ca sunt din Campina trebuie sa fim mandrii.Toate acestea se rasfrang asupra lor,in concluzie risipa,multa risipa....si ar trebui taxati la vot,cascat ochii.

Sport

2206 vizualizari
16 feb. 2020 22:00

35 de medalii pentru AIKO Câmpina la Cupa Dojo, desfășurată în week-end la București

Clubul Sportiv AIKO Câmpina a început în forță anul 2020 și încă de la prima competiție la care a participat a reușit să strângă nu mai puțin de 35 de medalii, dintre care 12 de aur, 11 de argint și 12 de bronz. Sportivii pregătiți de Gabriel Timofte au participat la Cupa Dojo, desfășurată în acest week-end la București, în sala ”Apollo”, competiție la care au fost prezenți sportivi de la 25 de cluburi de arte marțiale din întreaga țară.

2159 vizualizari
09 feb. 2020 19:57

CSS ”Constantin Istrati” Câmpina a participat cu 12 copii la etapa zonală a Campionatului Național și are obiectiv trei medalii pentru finală

Sâmbătă și duminică, la București a avut loc etapa zonală a Campionatului Național pentru Copii I și II, competiție la care CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, a participat cu nu mai puțin de 12 sportivi, obținând mai multe calificări pentru finale.

Alte stiri recente

986 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția. 

948 vizualizari
20 feb. 2020 09:26

Transportul public local, tot pe mâna Eliro. Primăria Câmpina va prelungi prin act adițional contractul care expiră în această primăvară

Transportul public local este un subiect de care s-a tot scris și vorbit în Câmpina în ultimii ani, mai ales după ce a apărut oportunitatea ca administrația locală să acceseze fonduri europene pentru un serviciu de transport public modern, european, ecologic, cu autobază proprie, cu multe facilități legate de infrastructură, inclusiv fonduri de modernizarea unor străzi incluse pe traseele locale de transport public. Despre această șansă a modernizării transportului public noi am scris de nenumărate ori, încă de la lansarea axei de finanțare europeană, în septembrie 2017, dar, din păcate, Primăria Câmpina a reacționat mult prea târziu și a ratat primul... tren. S-a trezit în vara lui 2019, când UE a prelungit termenul pentru depunerea cererilor de finanțare pe axa respectivă și s-a apucat de treabă.