Sărbătoarea Coroanei Române la 150 de ani. Casa Regală îi invită pe români la Peleș, pe 10 Mai

Eveniment (Categoria articolului)

2016 marchează împlinirea a 150 de ani de la sosirea lui Carol I în România, întemeierea Dinastiei Regale și promulgarea Constituției din 1866. Mâine, 10 Mai, Ziua Regalității și zi declarată oficial ca sărbătoare națională a românilor, Casa Regală va organiza la Castelul Peleș din Sinaia mai multe evenimente la care sunt invitați să participe românii din țară, din Basarabia și de pretutindeni.

Pe terasa Castelului Peleș, la ora 13.20, va avea loc ceremonia înălțării Stindardului Regal pe catargul din turnul edificiului. Mâine, 10 mai 2016, Stindardul Regal va flutura pentru prima dată după 1947. La ceremonie vor fi prezenți membri ai Casei Regale, dar și invitați veniți din străinătate pentru Jubileul de 150 de ani. 
La ora 15.00, în piața din fața Corpului de Gardă (La Tunuri), Principesa Moștenitoare Margareta va acorda premii câștigătorilor celei de-a V-a ediții a Maratonului Regal (maraton la care se dă stratul dimineața, la ora 8.00 și care va avea loc pe traseul Castelul Peleș - Poteca Regală - Stâna Regală - Poiana Țapului - Cascada Urlătoarea - Bușteni - Pârtia Kalinderu - Mănăstirea Bușteni - drumul forestier Poiana Țapului - Castelul Peleș). 
De la ora 17.00, au loc tradiționala Garden Party și concertul de gală cu ocazia Sărbătorii Naționale de 10 Mai, evenimente care se vor desfășura pe terasa și peluza Castelului Peleș. Intrarea va fi liberă pentru toată lumea. Accesul pe peluză este permis începând cu ora 16.00. Drumul de la intrarea pe Domeniul Regal se va face pe jos, intrarea mașinilor fiind interzisă.
La ora 18.00, Familia Regală va ieși pe balconul Castelului Peleș pentru a-i saluta pe toți cei prezenți la eveniment. Concertul de gală va fi susținut de orchestra lărgită a Cameratei Regale, avându-i ca invitați de onoare pe violonistul Remus Azoiței, tenorul Teodor Ilincăi și dirijorul Tiberiu Soare.

4892 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1212 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1279 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

1306 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1006 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.