2016 marchează împlinirea a 150 de ani de la sosirea lui Carol I în România, întemeierea Dinastiei Regale și promulgarea Constituției din 1866. Mâine, 10 Mai, Ziua Regalității și zi declarată oficial ca sărbătoare națională a românilor, Casa Regală va organiza la Castelul Peleș din Sinaia mai multe evenimente la care sunt invitați să participe românii din țară, din Basarabia și de pretutindeni.
Pe terasa Castelului Peleș, la ora 13.20, va avea loc ceremonia înălțării Stindardului Regal pe catargul din turnul edificiului. Mâine, 10 mai 2016, Stindardul Regal va flutura pentru prima dată după 1947. La ceremonie vor fi prezenți membri ai Casei Regale, dar și invitați veniți din străinătate pentru Jubileul de 150 de ani.
La ora 15.00, în piața din fața Corpului de Gardă (La Tunuri), Principesa Moștenitoare Margareta va acorda premii câștigătorilor celei de-a V-a ediții a Maratonului Regal (maraton la care se dă stratul dimineața, la ora 8.00 și care va avea loc pe traseul Castelul Peleș - Poteca Regală - Stâna Regală - Poiana Țapului - Cascada Urlătoarea - Bușteni - Pârtia Kalinderu - Mănăstirea Bușteni - drumul forestier Poiana Țapului - Castelul Peleș).
De la ora 17.00, au loc tradiționala Garden Party și concertul de gală cu ocazia Sărbătorii Naționale de 10 Mai, evenimente care se vor desfășura pe terasa și peluza Castelului Peleș. Intrarea va fi liberă pentru toată lumea. Accesul pe peluză este permis începând cu ora 16.00. Drumul de la intrarea pe Domeniul Regal se va face pe jos, intrarea mașinilor fiind interzisă.
La ora 18.00, Familia Regală va ieși pe balconul Castelului Peleș pentru a-i saluta pe toți cei prezenți la eveniment. Concertul de gală va fi susținut de orchestra lărgită a Cameratei Regale, avându-i ca invitați de onoare pe violonistul Remus Azoiței, tenorul Teodor Ilincăi și dirijorul Tiberiu Soare.
A devenit o frumoasă tradiție la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina ca la festivitățile dedicate deschiderii anului școlar să fie și momente speciale, emoționante.
Școala Postliceală ”Louis Pasteur”, coordonată de Fundația AMUS France Roumanie, continuă să atragă elevi și să existe de mai bine de un sfert de secol.
Mai exact, 1.102 elevi, care sunt împărțiți de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a. Au fost emoții marți luni, 9 septembrie, și la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, mai ales pentru ”boboci”, fie că ei erau de la ”pregătitoare”, de la clasa a V-a sau a IX-a.
Pe 13 septembrie 2024 se împlinesc 111 ani de la temerara încercare a lui Aurel Vlaicu de a zbura peste Carpați, cu un aparat de zbor construit chiar de el.