La invitația primarului din Cahul, Nicolae Dandiș, o delegație a Primăriei Câmpina a vizitat acest oraș din Republica Moldova, unde numele Hasdeu apare pe frontispiciile mai multor instituții: Universitatea de Stat "B.P. Hasdeu", Teatrul Republican "B.P. Hasdeu", Muzeul Teritorial "B.P. Hasdeu", Colegiul Tehnic "Iulia Hasdeu". Mai mult, la Tribunalul din acest oraș, Bogdan Petriceicu Hasdeu și-a desfășurat activitatea ca judecător de Cahul, în anul 1858, fiind demis pentru activitatea sa unionistă, pentru lupta sa pro-unirea Basarabiei cu România. Așadar, între Câmpina și Cahul ar exista legături de suflet, care ar putea sta la baza unei înfrățiri cu acte.
Din delegația câmpineană au făcut parte primarul Horia Tiseanu, secretarul municipiului - Tatiana Moldoveanu, directorul Direcției Economice - Alice Tudorache și directorul Direcției Juridice - Iulian Anton. Inițiativa acestui prim contact între cele două administrații locale a avut-o, așadar, primarul din Cahul, Nicolae Dandiș, care și-ar dori o înfrățire între Câmpina și Cahul în Anul Centenarului Marii Uniri. "Cahul este un oraș de talia Câmpinei, cu 38.000 locuitori, dar cu un buget de zece ori mai mic decât al municipiului nostru. Activitatea economică nu este foarte bogată, există o fabrică de cașcaval și mai multe afaceri de mai mică dimensiune, salariile sunt mici, iar nevoile sunt mari, așa că orice ajutor ar fi binevenit. În prezent, la Cahul se construiește un teatru muzical-dramatic, o investiție de aproape 800.000 euro derulată cu sprijinul Guvernului României. Am propus primarului din Cahul ca o delegație formată din consilieri locali din Câmpina și reprezentanți ai Executivului să meargă acolo și să discute efectiv depsre înfrățirea celor două orașe cu reprezentanții Consiliului Local din Cahul", a declarat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței de ieri a CL Câmpina. (video)
Cahul este centrul administrativ al raionului cu același nume, este al șaselea oraș ca mărime din Republica Moldova și al treilea ca dezvoltare economică. Este situat chiar pe malul Prutului, la 175 km de Chișinău. Pe lângă fabrica de bânzeturi de care amintea primarul Horia Tiseanu, la Cahul mai există o fabrică de vinuri și o fabrică de confecții. Tot aici funcționează și centrul balneoclimateric "Nufărul alb".
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.