CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina s-ar putea înfrăți cu Cahul, orașul basarabean unde universitatea, teatrul și muzeul poartă numele savantului B.P. Hasdeu

- Social -

Câmpina s-ar putea înfrăți cu Cahul, orașul basarabean unde universitatea, teatrul și muzeul poartă numele savantului B.P. Hasdeu

La invitația primarului din Cahul, Nicolae Dandiș, o delegație a Primăriei Câmpina a vizitat acest oraș din Republica Moldova, unde numele Hasdeu apare pe frontispiciile mai multor instituții: Universitatea de Stat "B.P. Hasdeu", Teatrul Republican "B.P. Hasdeu", Muzeul Teritorial "B.P. Hasdeu", Colegiul Tehnic "Iulia Hasdeu". Mai mult, la Tribunalul din acest oraș, Bogdan Petriceicu Hasdeu și-a desfășurat activitatea ca judecător de Cahul, în anul 1858, fiind demis pentru activitatea sa unionistă, pentru lupta sa pro-unirea Basarabiei cu România. Așadar, între Câmpina și Cahul ar exista legături de suflet, care ar putea sta la baza unei înfrățiri cu acte. 

Din delegația câmpineană au făcut parte primarul Horia Tiseanu, secretarul municipiului - Tatiana Moldoveanu, directorul Direcției Economice - Alice Tudorache și directorul Direcției Juridice - Iulian Anton. Inițiativa acestui prim contact între cele două administrații locale a avut-o, așadar, primarul din Cahul, Nicolae Dandiș, care și-ar dori o înfrățire între Câmpina și Cahul în Anul Centenarului Marii Uniri. "Cahul este un oraș de talia Câmpinei, cu 38.000 locuitori, dar cu un buget de zece ori mai mic decât al municipiului nostru. Activitatea economică nu este foarte bogată, există o fabrică de cașcaval și mai multe afaceri de mai mică dimensiune, salariile sunt mici, iar nevoile sunt mari, așa că orice ajutor ar fi binevenit. În prezent, la Cahul se construiește un teatru muzical-dramatic, o investiție de aproape 800.000 euro derulată cu sprijinul Guvernului României. Am propus primarului din Cahul ca o delegație formată din consilieri locali din Câmpina și reprezentanți ai Executivului să meargă acolo și să discute efectiv depsre înfrățirea celor două orașe cu reprezentanții Consiliului Local din Cahul", a declarat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței de ieri a CL Câmpina. (video)
Cahul este centrul administrativ al raionului cu același nume, este al șaselea oraș ca mărime din Republica Moldova și al treilea ca dezvoltare economică. Este situat chiar pe malul Prutului, la 175 km de Chișinău. Pe lângă fabrica de bânzeturi de care amintea primarul Horia Tiseanu, la Cahul mai există o fabrică de vinuri și o fabrică de confecții. Tot aici funcționează și centrul balneoclimateric "Nufărul alb".


27 Apr 2018 12:31 4683 vizualizari


Comentarii






1817 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1708 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova,  în cadrul C.R.E.D. Activitatea face parte din parteneriatele educaționale ”Starea de bine în grupa de preșcolari”  și  ”Copilăria, o lume de vis”, pe care instituția de învățământ din Câmpina le-a derulat în ultimii doi ani școlari împreună cu Grădinița nr. 14 Târgoviște și Școala Gimnazială ”Radu Cel Mare” Găești, parteneriate avizate de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și de Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

citeste mai mult
4473 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1691 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV