Blocul de necesitate trebuia să fie gata în luna august, conform contractului de execuție. La cererea constructorului, Primăria Câmpina a acceptat prelungirea cu o lună a termenului de finalizare. A trecut și septembrie, ne apropiem deja de jumătatea lunii octombrie, iar lucrările nu s-au încheiat.
Potrivit reprezentanților Primăriei Câmpina, investiția va fi gata după realizarea branșamentelor pentru energie electrică, gaze și apă, dar nu ni s-a comunicat un termen exact. Practic, blocul nu are utilități, iar din informațiile noastre, problema este destul de complicată. Administrația locală ar fi trebuit să aducă utilitățile până la bloc (și asta nu acum, la finalul construcției, ci de mai multă vreme), iar firma care a construit blocul trebuia să se ocupe doar de branșamente. Dar cum și de unde să se aducă utilitățile? S-a constatat că blocul nu poate fi racordat la rețeaua de apă de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, unde sunt racordate și blocurile de la IRA, pentru că presiunea apei este și așa scăzută. În aceste condiții, o soluție ar fi racordarea la rețeaua de pe Strada Sălaj, dar cum și pe unde să se sape, în acea zonă aflându-se supermarketul Kaufland? De canalizare nu se spune și nu se știe nimic, iar în privința energiei electrice, cel mai probabil racordul se va face la Căminul Petrol din Bulevardul Bălcescu (aerian sau subteran). Până la urmă, se vor găsi soluții, pentru că trebuie găsite. Blocul de necesitate este o investiție importantă și necesară. Sperăm doar că nu vom sta să ne uităm la el cât de mare și frumos este și că își va demonstra utilitatea într-un timp relativ scurt. A fost construit pentru ca aici să fie mutate familiile din blocurile cu probleme (A6 de pe Schelelor, blocurile cu bulină roșie) pe perioada consolidării acestora.
Vă reamintim, blocul de necesitate are 16 garsoniere și 56 apartamente cu două camere. A costat 9,5 milioane lei fără TVA (95 miliarde lei vechi), finanțarea fiind asigurată dintr-un credit luat de administrația locală de la BRD. Blocul a fost construit de firma Victor Construct SRL Botoșani.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.