Sens giratoriu la ”Răcitor”, în Câmpina. Este sau nu o soluție mai bună pentru fluidizarea traficului?

Actualitate (Categoria articolului)

Săptămâna aceasta, pe parcursul a două nopți, în Câmpina, la intersecția de la ”Răcitor” (Calea Doftanei cu Strada B.P. Hasdeu), s-a trasat și apoi realizat un sens giratoriu care a devenit funcțional de vineri dimineață.

Sensul giratoriu are caracter provizoriu, iar Comisia pentru Siguranța Circulației pe Drumurile Publice din Câmpina, care a aprobat realizarea acestui sens giratoriu, dorește ca după un timp să poată analiza efectele asupra traficului rutier, astfel încât să se poată stabili dacă acesta va fi soluția de urmat pe viitor. 
Încă din prima zi de funcționare a noului sens giratoriu de la ”Răcitor”, oamenii au sesizat o serie de probleme - de la imposibilitatea autobuzelor mari și a TIR-urilor de a trece prin acest sens giratoriu și până la numărul mult prea mare de treceri de pietoni, care se succed în mai puțin de 200 metri după acest sens giratoriu, în dreptul celor două instituții de învățământ din apropiere - Școala Gimnazială Centrală și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.
După cum puteți vedea în materialul video, în noaptea realizării sensului giratoriu s-au făcut și probe cu mai multe mașini de dimensiuni diferite, inclusiv autobuze și camioane.
Sigur, totul este perfectibil, dar important este ca în orice călătorie primul pas, tocmai de aceea noi vă invităm să răspundeți unui sondaj inițiat pe grupul nostru de Facebook, CâmpinaTV.ro, unde să vă spuneți părerea dacă ideea acestui sens giratoriu este bună pentru fluența traficului rutier și siguranța participanților la trafic.

6042 vizualizari
12

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Ionut 07.05.2022 15:12 Când doua benzi pe sensul dinspre Liceul Grigorescu spre Răcitor se "stranguleaza"intr-un singur sens și de asemenea ca să ajungi de aici la Tribunal trebuie sa faci sensul giratoriu, deci tot fluxul de mașini îl preia sensul giratoriu, e clar ca se blochează tot. Mai ales dimineața când vin copii la școală.
 • Catalin 07.05.2022 15:48 Așa cum este făcut sensul giratoriu astăzi nu poate decât să încurce. În sens intra traficul de pe un drum cu 4 benzi și unul cu 2 benzi, aduc 3 benzi pe sens, 8n condițiile în care giratoriul are o singura banda... Probabil ar putea fi făcut cu raza mai mica, dar daca intra autobuze ale căror stații sunt foarte aproape apare o alta problema majora. Probabil că sensul giratoriu a fost proiectat de un nepriceput. Ați putea incerca sa contactați un proiectant de drumuri...
 • Teodora Mareș 07.05.2022 15:50 Ținând cont de faptul că în zonă sunt două stații de microbuze către localitățile limitrofe Câmpinei,la anumite ore din zi va fi un blocaj total.Cele 4 treceri de pietoni vor îngreuna fluidizarea traficului ,deci încă un motiv că sensul giratoriu să nu își găsească utilitatea acolo.Iar faptul că sunt două școli în zonă ne face să ne gândim la nenorocirea care a avut loc luna trecută. Îmi pare rău dar am senzația că s-au cheltuit niște bani de pomană.
 • Mihai Poenaru 07.05.2022 18:05 Nu era cazul la aceasta intersecției, chiar funcționa bine doar cu semafoarele! În plus sunt 4 treceri de pietoni, după alte câteva pana în intersecției, două stații de maxi taxi amplasate de la bun început total aiurea! Nu mai poți face la stânga spre tribunal când vi de la piață, trebuie să ocolești sensul giratoriu, adică o brambureala nejustificata ! ... să mai și gândim puțin înainte de a face asa ceva, e părerea mea !
 • Haos în trafic 07.05.2022 18:19 Găsită soluție ca să nu fie blocata strada cu tribunalul de boșii care își duc copii la școală de fițe Centrală. Politia e acolo și în piață. Iar noaptea se încuie în birou. De Locala ce sa zic dau șuturi la bolovani, nu sunt în stare nici sa distribuie fituica primăriei la ce fizic,, standard '' au. Tupeul nu mai îl punem la îndoială.
 • Dumiitru Victor 07.05.2022 19:15 Buna ziua, Bine ca l-au facut provizoru. Sper ca cei ce vor evalua traficul din giratoru si zonele aferente vor lua decizia inteleapta. Succes. Cu respect Victor Dumitru
 • Drosu Alexandra 07.05.2022 22:00 Eu consider că este mult mai bine.. 👍👍👍
 • Ioan bengea 07.05.2022 22:11 Este prost conceput !!!!! Avem zona aglomerata de la scoala generală unde se parchează haotic când își iau ,,, odorii cu BMW și poliția comunitară da doar din ,,brațe “ in plus nu se știe circulația in sens giratoriu !Puneti un echipaj de la rutieră și vedeți câte amenzi vor da !
 • Viorel Iordăchescu 08.05.2022 03:07 Pe rețelele de socializare am văzut cum s-a blocat un autobuz în acea intersecție. Când se fac probe, nu se iau în calcul toate variantele? Așa se întâmplă când se lucrează pe repede înainte. Bine cel puțin că este provizoriu sensul giratoriu. Dar mie personal mi se pare că mai rău blochează traficul. Comisia pentru siguranța circulației ar fi trebuit să analizeze mult mai profund toate aspectele și să se ia decizia finală realist și corect.
 • diss 08.05.2022 21:02 Multă energie și mulți bani cheltuiți pentru ...mai nimic!
 • Vasile 08.05.2022 22:25 Este un pas pentru fluidizarea traficului în Câmpina și mai ales pentru intersecția de la Răcitor, așteptam astfel de inițiative și pentru alte intersecții.
 • Iorga Niculai 08.05.2022 22:47 MAI PROASTĂ IDEE CA ACEASTA NU AM AUZIT.BANI ARUNCATI LA GUNOI CA SA INCURCE FOARTE MULT TRAFICUL NU SA IL FLUIDIZEZE.CEL CU CAPUL MARE CARE A "SCOS" ASA CEVA TREBUIE PUS SA CONDUCA UN AUTOBUZ DE 9 METRI LA O ORĂ DE VIRF SI SA IL TREACĂ PRIN ACEST ASA ZIS SENS.DUPĂ CE NE-ATI CHINUIT 1 AN PE GÎRLĂ,PRIN CARTIERUL VOILA ACUM NE PUNEȚI SENS GIRATORIU LA RACITOR.CONTEAZĂ DOAR PAREREA CAMPINENILOR???!!UNDE SUNT "EDILII"DIN LOCALITĂȚILE AI CAROR CETATENI VOR FII "CHINUITI"PE ACOLO????!!!!!!!

Actualitate

32 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2789 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.

Alte stiri recente

507 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

2045 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară.