Strada Carol I, strada principală a Câmpinei de la începutul secolului trecut, bulevardul cu același nume, de astăzi, era foarte cochetă, pitorească, apreciată de vizitatorii mai mult sau mai puțin celebri. Avea clădiri frumoase, elegante, iar Bulevardul Culturii (Bd. Elisabeta din perioada interbelică), promenada Câmpinei, era o minunăție.
Vă prezentăm o imagine cu intersecția Străzii Carol I cu Bulevardul Elisabeta, unde se afla magazinul Coloseu, o clădire frumoasă, cu etaj și balcoane. În continuare se pot vedea Hotelul Central și celelate spații comerciale cu aerul provincial al începutului de secol XX. Imaginea datează dinaintea anului 1920, dovadă fiind Casa Carcalechi, care se observă în partea stângă a imaginii, fostul sediu al Primăriei, aflat pe locul unde, în 1923-1924, avea să se construiască o nouă primărie - clădirea care se va numi Orizont înaintea demolării din anii '80, Casa Cărții de mai târziu. În zilele noastre, aliniamentul acestor clădiri frumoase a fost înlocuit de un spațiu verde, un parc (Milia) care poartă, de câteva luni, numele Regelui Mihai.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 10 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și: Câmpina, România 100. Biserica de la Han sau de la Brazi, ieri și astăzi
Câmpina, România 100. Magazinul Agneta de ieri, un spațiu comercial gol, astăzi
Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.