Coșmarul unei paciente suspectă de COVID și internată la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești

Social (Categoria articolului)

O femeie dintr-o comună din vecinătatea municipiului Câmpina este suspectă de infectare cu noul coronavirus și se află internată la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești. Trece prin momente foarte grele și a apelat la noi pentru a face cunoscute condițiile de care are parte ca pacient în cel mai important spital al județului Prahova. 

"Sunt o pacientă internată în secția COVID, să-i spun așa, de la Spitalul Județean de Urgență. Sunt contact direct al soțului care este confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus și care se află internat la Spitalul CFR din Ploiești de câteva zile. Eu m-am izolat la domiciliu, inițial, dar apoi, când am constatat că am rămas fără gust și miros, am sunat la 112, iar ambulanța m-a adus direct la Spitalul Județean de Urgență. Am fost internată joi dimineață, mi s-au prelevat probe pentru testul COVID, dar nu se știe când va veni rezultatul. Soțul meu a primit rezultatul testului după câteva zile, nu 24 de ore așa cum știam noi că se face. O altă pacientă, pe care am găsit-o în salon, a făcut testul în urmă cu cinci zile și nici acum nu a primit rezultatul. Are febră, dureri de cap, transpiră abundent, tușește, dar cu toate acestea nu i s-a administrat niciun fel de tratament pentru că... nu au venit rezultatele testului. Este greu de crezut ce se întâmplă aici, nu aș fi crezut dacă nu aș fi văzut cu ochii mei realitatea, iar despre condițiile în care suntem ținuți, este greu de descris în cuvinte", ne-a povestit pacienta considerată suspectă de infectare cu noul coronavirus, până la primirea rezultatelor testului. Femeia are simptome ușoare de infectare cu noul coronavirus și, asemeni, colegei de salon, care, însă, se simte mult mai rău, nu primește deocamdată tratament: "Am întrebat asistentele dacă nu pot beneficia de un tratament preventiv, așa cum se dă la Spitalul CFR, până vin rezultatele testului, dar mi s-a spus că nu. Când am întrebat în cât timp voi primi rezultatul testului, mi s-a răspuns că durează și până la 72 de ore, poate chiar și mai mult!"

Lucrurile sunt și mai urâte de atât. În momentul în care a ajuns la spital, câteva ore femeia a fost "cazată" pe un scaun până la externarea unui alt pacient suspect de infectare, care a plecat din spital pe propria răspundere. "Se pare că eu am avut noroc că am stat doar câteva ore pe scaunul acela, pentru că cealaltă pacientă, acum colega mea de salon, a stat trei zile pe scaun până s-a eliberat un pat. Oricum, oriunde am sta, totul e un focar de infecție, iar izolarea sau distanțarea nu există în acest spital. Baia nu are ușă, gândaci sunt peste tot, pe pat nu există lenjerie, nu ai nici măcar un cearceaf cu care să te învelești sau o pernă pe care să pui capul. Un pat metalic, rece, peste care sunt puse niște scânduri, iar pe scânduri un plastic și un așa-zis cearceaf de unică folosință. Cum să dormim pe scânduri?! E un chin noaptea, nu reușim deloc să ne odihnim! Mi se pare inuman! Sunt și pacienți care dorm pe holuri, pe scaune, pe bănci, îmbrăcați așa cum au venit de acasă și cu sacoșele cu lucruri lângă ei. Este foarte trist! Cum să mai pleci acasă sănătos dintr-un astfel de spital?!", ne-a spus femeia, iar imaginile foto și video confirmă faptul că spune adevărul, fără nicio exagerare.
Știm cu toții că sunt probleme multe în spitalele publice din România. Din păcate, vocea pacientului nu este auzită sau răzbate foarte greu spre autorități. De multe ori, oamenii apelează la presă pentru că nu au altă soluție, aceasta este singura care le-a rămas pentru a-i auzi și pe ei cineva. Nu este normal să fie așa! Am prezentat acest caz pentru că am decis să fim noi vocea acestei femei către autorități și poate așa va fi auzită mai bine și mai repede... Situația de la Spitalul Județean de Urgență este, în prezent, extrem de delicată, aici fiind un adevărat focar de COVID-19. Peste 30 de cadre medicale (printre care cinci medici) au fost diagnosticate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

17826 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • STEFANIA VASILESCU 24.07.2020 18:53 Spitalul județean Ploiești este cunoscut ca un spital al morții ,cu mult înainte de COVID 19,,,,deci nu ma mira nimic din ceea ce vad , am avut caz internat la neurologie cu AVC , a fost scos de la perfuzii cu cinci zile înainte de a deceda ,în acest timp nu a primit nici macar o lingurita de apa ,,,
  • Ilina izabela 24.07.2020 21:05 In aceeasi situatie am fost si eu am plecat din spital pe proprie răspundere nici in ziua de azi nu ma sunat nimeni sa întrebe unde lucrez si cu cine am luat contact
  • Vasile claudia 25.07.2020 07:43 Sânt conditii inumane te lasă să mori medicii nu își dau interesul am trecut cu sotul meu care a decedat pentru că nu a primit tratamentul până la venirea testului
  • mihai 25.07.2020 11:01 Buna ziua tuturor .SJ din Ploiesti are lipsa de personal. ..Am fost in o nefericita situatie la Sectia Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsi..O ingrijire si curatenie exemplara. Multumesc Dl. Doctor Zbughea si colegii dvs.
  • Elon 27.07.2020 12:44 Spitalul Județean de la Ploiești este binecunoscut de mulți ani de zile ca un muzeu de murdărie, infecții, nosocomiale, șpăgi, jeg, afaceri dubioase. Vrei să testezi cel mai agresiv streptococ auriu? Spitalul Județean de la Ploiești te poate ajuta în demersul tău, chiar dacă intri acolo doar să lași o șpagă pentru vreo asistentă pentru că nu te-a lăsat să te zbați în chinuri când te opera dl prof univ dr X. Personalul acelui "spital" (mai degrabă, lagăr de exterminare) ar trebui să locuiască în cotețele alea numite saloane, drept pedeapsă. Ei știu doar să-și umple buzunarele și să caute suv-uri pe Autovit.

Social

1921 vizualizari
31 mar. 2023 20:54

Programul de colectare a deșeurilor menajere în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și localitățile învecinate

Operatorul de salubritate Floricon Salub SRL anunță programul după care va acționa pentru ridicarea deșeurilor în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și în localitățile limitrofe. Modificările intervin în ceea ce privește 17 aprilie 2023, a doua zi de Paști, zi în care nu se lucrează. În restul zilelor, se va desfășura programul normal de colectare a deșeurilor.

1712 vizualizari
29 mar. 2023 08:40

Primăria Sinaia deschide Campania “Verde Crud”, cea mai amplă acțiune de curățenie și înfrumusețare a orașului

Campania "Verde Crud" 2023 se va derula în perioada 30 martie-13 aprilie 2023 și este pentru al 18-lea an consecutiv când Primăria Sinaia organizează această campanie de curățenie și înfrumusețare a orașului.

Alte stiri recente

1539 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

710 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.