O femeie dintr-o comună din vecinătatea municipiului Câmpina este suspectă de infectare cu noul coronavirus și se află internată la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești. Trece prin momente foarte grele și a apelat la noi pentru a face cunoscute condițiile de care are parte ca pacient în cel mai important spital al județului Prahova.
"Sunt o pacientă internată în secția COVID, să-i spun așa, de la Spitalul Județean de Urgență. Sunt contact direct al soțului care este confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus și care se află internat la Spitalul CFR din Ploiești de câteva zile. Eu m-am izolat la domiciliu, inițial, dar apoi, când am constatat că am rămas fără gust și miros, am sunat la 112, iar ambulanța m-a adus direct la Spitalul Județean de Urgență. Am fost internată joi dimineață, mi s-au prelevat probe pentru testul COVID, dar nu se știe când va veni rezultatul. Soțul meu a primit rezultatul testului după câteva zile, nu 24 de ore așa cum știam noi că se face. O altă pacientă, pe care am găsit-o în salon, a făcut testul în urmă cu cinci zile și nici acum nu a primit rezultatul. Are febră, dureri de cap, transpiră abundent, tușește, dar cu toate acestea nu i s-a administrat niciun fel de tratament pentru că... nu au venit rezultatele testului. Este greu de crezut ce se întâmplă aici, nu aș fi crezut dacă nu aș fi văzut cu ochii mei realitatea, iar despre condițiile în care suntem ținuți, este greu de descris în cuvinte", ne-a povestit pacienta considerată suspectă de infectare cu noul coronavirus, până la primirea rezultatelor testului. Femeia are simptome ușoare de infectare cu noul coronavirus și, asemeni, colegei de salon, care, însă, se simte mult mai rău, nu primește deocamdată tratament: "Am întrebat asistentele dacă nu pot beneficia de un tratament preventiv, așa cum se dă la Spitalul CFR, până vin rezultatele testului, dar mi s-a spus că nu. Când am întrebat în cât timp voi primi rezultatul testului, mi s-a răspuns că durează și până la 72 de ore, poate chiar și mai mult!"
Lucrurile sunt și mai urâte de atât. În momentul în care a ajuns la spital, câteva ore femeia a fost "cazată" pe un scaun până la externarea unui alt pacient suspect de infectare, care a plecat din spital pe propria răspundere. "Se pare că eu am avut noroc că am stat doar câteva ore pe scaunul acela, pentru că cealaltă pacientă, acum colega mea de salon, a stat trei zile pe scaun până s-a eliberat un pat. Oricum, oriunde am sta, totul e un focar de infecție, iar izolarea sau distanțarea nu există în acest spital. Baia nu are ușă, gândaci sunt peste tot, pe pat nu există lenjerie, nu ai nici măcar un cearceaf cu care să te învelești sau o pernă pe care să pui capul. Un pat metalic, rece, peste care sunt puse niște scânduri, iar pe scânduri un plastic și un așa-zis cearceaf de unică folosință. Cum să dormim pe scânduri?! E un chin noaptea, nu reușim deloc să ne odihnim! Mi se pare inuman! Sunt și pacienți care dorm pe holuri, pe scaune, pe bănci, îmbrăcați așa cum au venit de acasă și cu sacoșele cu lucruri lângă ei. Este foarte trist! Cum să mai pleci acasă sănătos dintr-un astfel de spital?!", ne-a spus femeia, iar imaginile foto și video confirmă faptul că spune adevărul, fără nicio exagerare.
Știm cu toții că sunt probleme multe în spitalele publice din România. Din păcate, vocea pacientului nu este auzită sau răzbate foarte greu spre autorități. De multe ori, oamenii apelează la presă pentru că nu au altă soluție, aceasta este singura care le-a rămas pentru a-i auzi și pe ei cineva. Nu este normal să fie așa! Am prezentat acest caz pentru că am decis să fim noi vocea acestei femei către autorități și poate așa va fi auzită mai bine și mai repede... Situația de la Spitalul Județean de Urgență este, în prezent, extrem de delicată, aici fiind un adevărat focar de COVID-19. Peste 30 de cadre medicale (printre care cinci medici) au fost diagnosticate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.
Societatea HidroPrahova SA anunță că, pe fondul temperaturilor ridicate și lipsei prelungite de precipitații, în mai multe localități s-au înregistrat creșteri semnificative ale consumului de apă potabilă.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.