Noi am mai scris de-a lungul timpului despre modul în care arată stațiile pentru transportul public, dar revenim acum pentru că subiectul a fost discutat, în sfârșit, și la nivelul administrației locale. Nu foarte serios și nici cu stabilirea unor măsuri concrete, dar măcar a mai văzut cineva unde sunt nevoiți să stea oamenii când așteaptă microbuzul.
La şedinţa Consiliului Local Câmpina, de la finalul lunii februarie, consilierul Luminiţa Dumitrescu a vorbit despre stații și a propus modernizarea lor: „Am trecut de curând prin Sinaia şi mi-a plăcut aspectul staţiilor de transport public. Sunt nişte construcţii frumoase, din lemn masiv, cu un chioşc pentru bilete. Poate la noi nu ar fi nevoie de chioșc, dar i-am putea găsi o altă întrebuinţare sau chiar am putea renunţa la el. Acum, eu nu spun că este cea mai bună variantă să avem stații ca la Sinaia, dar, oricum, trebuie făcut ceva pentru că staţiile din Câmpina chiar arată jalnic!”
A răspuns primarul Horia Tiseanu, dar din păcate cu o ironie total nepotrivită: „Doamna consilier, noi nu putem să facem stații din lemn, pentru că un astfel de model se pretează pentru o zonă montană, iar noi nu suntem într-o astfel de zonă, după cum probabil ştiţi”.
Bun, deci nu mai modernizăm stațiile pentru că nu se pretează lemnul? Le lăsăm așa crăpate și mizerabile, cu urmele a zeci de rânduri de afișe unele inclusiv de la evenimentele organizate de Primăria Câmpina?! Păi dacă lemnul nu e bun, să găsim o altă soluție, în funcție de cât se poate aloca de la buget, dacă se dorește cu adevărat să se facă treabă. Noi am găsit câteva variante. Mai bine spus, vă arătăm ce soluții au găsit alții, unii mai săraci, alții mai bogați, măcar așa, să demonstrăm că se poate.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.