Noi am mai scris de-a lungul timpului despre modul în care arată stațiile pentru transportul public, dar revenim acum pentru că subiectul a fost discutat, în sfârșit, și la nivelul administrației locale. Nu foarte serios și nici cu stabilirea unor măsuri concrete, dar măcar a mai văzut cineva unde sunt nevoiți să stea oamenii când așteaptă microbuzul.
La şedinţa Consiliului Local Câmpina, de la finalul lunii februarie, consilierul Luminiţa Dumitrescu a vorbit despre stații și a propus modernizarea lor: „Am trecut de curând prin Sinaia şi mi-a plăcut aspectul staţiilor de transport public. Sunt nişte construcţii frumoase, din lemn masiv, cu un chioşc pentru bilete. Poate la noi nu ar fi nevoie de chioșc, dar i-am putea găsi o altă întrebuinţare sau chiar am putea renunţa la el. Acum, eu nu spun că este cea mai bună variantă să avem stații ca la Sinaia, dar, oricum, trebuie făcut ceva pentru că staţiile din Câmpina chiar arată jalnic!”
A răspuns primarul Horia Tiseanu, dar din păcate cu o ironie total nepotrivită: „Doamna consilier, noi nu putem să facem stații din lemn, pentru că un astfel de model se pretează pentru o zonă montană, iar noi nu suntem într-o astfel de zonă, după cum probabil ştiţi”.
Bun, deci nu mai modernizăm stațiile pentru că nu se pretează lemnul? Le lăsăm așa crăpate și mizerabile, cu urmele a zeci de rânduri de afișe unele inclusiv de la evenimentele organizate de Primăria Câmpina?! Păi dacă lemnul nu e bun, să găsim o altă soluție, în funcție de cât se poate aloca de la buget, dacă se dorește cu adevărat să se facă treabă. Noi am găsit câteva variante. Mai bine spus, vă arătăm ce soluții au găsit alții, unii mai săraci, alții mai bogați, măcar așa, să demonstrăm că se poate.

Echipa Delice, coordonată de Pastry Chef Carmela Dragomir, a participat la prima ediție a Campionatului Național de Cofetari și Patiseri, eveniment organizat de Chefi de România, unde juriul a fost format din specialiști renumiți în domeniu.

Mare bucurie la Liceul Tehnologic „Constantin Istrati” din Câmpina, unde un grup de zece elevi și eleve pasionați de arta culinară au participat, în data de 20 noiembrie 2025, la concursul gastronomic organizat de Academia Junilor Bucătari, desfășurat la HORECANO Mogoșoaia.

Bianca Marin are 16 ani și este elevă la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” din Câmpina, membră a Formației Celesta și componentă a echipei de baschet a CS Câmpina. Tânăra se află internată la Institutul Clinic Fundeni din București, diagnosticul fiind aplazie medulară.

Seminarul eTwinning desfășurat la Lille, în Franța, în perioada 7-9 noiembrie 2025, a reunit 57 cadre didactice din întreaga Europă, oferind un cadru colaborativ pentru schimbul de bune practici, dezvoltarea de proiecte internaționale și explorarea unor metode moderne de predare.