Muzeul Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Câmpina își deschide porțile și în acest an la evenimentul "Noaptea Muzeelor", aflat la cea de-a XV-a ediție. Sâmbătă, 18 mai 2019, Castelul Iuliei va fi deschis, în afara programului obișnuit, între orele 17.00 și 1.00 (noaptea spre duminică), intrarea fiind liberă.
Peste 100 de muzee din 32 de județe din țară și 50 de muzee și spații expoziționale din București s-au înscris în acest an la “Noaptea Muzeelor”. Potrivit organizatorilor, în premieră la această la această ediţie, a fost creat un circuit al muzeelor care fac trimitere la perioada represiunii comuniste: Muzeul Închisoarea Piteşti, Memorialul Gherla şi Memorialul Rezistenţei şi Opresiunii Bihor. Unele dintre acestea sunt pentru prima dată incluse în Noaptea Muzeelor, alături de Teatrul de Revistă Constantin Tănase, Muzeul Cineastului Amator Reşiţa, Ateneul din Iaşi, Rope Street Braşov și Muzeul Recordurilor din Bucureşti.
Muzeul Memorial “B.P. Hasdeu” de la Câmpina s-a aflat în fiecare an pe lista instituțiilor care au deschis porțile pentru oaspeți în “Noaptea Muzeelor”. Recordul de vizitatori a fost anul trecut, când aproape 1.000 de persoane au venit la Castel pentru a-l vizita și pentru a asculta impresionanta poveste a familiei Hasdeu. “Noaptea Muzeelor” este un eveniment la care regretata Jenica Tabacu, fostul director al Muzeului Hasdeu, a ținut foarte mult, considerând că, într-o seară specială, Castelul Iuliei Hasdeu trebuie să alăture muzeelor din țară și din Europa care sărbătoresc, astfel, cultura adevărată. Anul acesta, gazda vizitatorilor la Castelul Hasdeu, în “Noaptea Muzeelor” va fi muzeograful Dragoș Stanciu. În următorii doi ani, Castelul nu va mai participa la eveniment, având în vedere că aici vor începe, probabil în toamna acestui an, lucrările de restaurare.
Iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul “Noaptea Muzeelor”este organizat în România de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România, fiind aşteptat cu mare interes în fiecare an. În Europa, aproximativ 3.000 de muzee participă la eveniment.
În toamna anului trecut, Asociația Câmpina Curată și societatea Ecogen Power lansau un concurs de idei pentru proiectul de arhitectură și amenajare al viitorului complex urban "Steaua Română". Concursul era destinat studenților din anul V de la Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București. Vineri, 24 Ianuarie 2025, a avut loc Gala de premiere a proiectelor câștigătoare.
Un cadru natural ideal în Parcul Soceram de pe platoul Muscel din Câmpina, un soare excesiv de generos pentru o zi de ianuarie, multe baloane și foarte mulți oameni, cam acesta a fost ”decorul” în care am asistat la cea mai impresionantă ”Hora Unirii” dansată vreodată la Câmpina.
Administrația locală a organizat manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor în locația tradițională - Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei.
Eveniment special la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” Breaza în cursul zilei de miercuri, 22 ianuarie.