Ședință la Primăria Câmpina pe tema câinilor comunitari. Apelul autorităților la cetățeni

Actualitate (Categoria articolului)

La Primăria Câmpina a avut loc miercuri, 9 iunie 2021, o ședință pe tema câinilor comunitari, un subiect sensibil, care întotdeauna împarte comunitatea în două tabere. Dincolo de reacțiile oamenilor pro și contra animalelor, sunt câteva lucruri care trebuie menționate.

La ședința de la Primărie au participat primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache (în atribuțiile căruia se află problema câinilor comunitari), administratorul public Adrian Dobre, șeful ADPP - Grigore Crijanovschi, directorul Poliției Locale - Romeo Văsii, șef serviciu în cadrul Poliției Locale - Irina Nistor, precum și Mihaela Teodoru, președintele Asociației pentru Protecția Animalelor, asociație care administrează adăpostul de la Zorile (adăpost care aparține administrației locale). Conform datelor prezentate în cadrul acestei întâlniri, date înregistrate și în procesele-verbale ale Poliției Locale, în perioada ianuarie - mai 2021, de pe domeniul public din Câmpina au fost strânși 157 de câini (136 adulți și 21 pui). În perioada similară a anului trecut, au fost strânși 228 de câini (200 adulți și 28 pui). În această statistică nu sunt incluși câinii abandonați direct la poarta adăpostului, zeci de pui lăsați peste noapte, în saci sau lădițe, în poarta acestui adăpost și găsiți dimineața de îngrijitori. Vorbim doar despre câinii strânși de pe străzile din localitate.
În continuare, la Primărie și la Poliția Locală se primesc mesaje de la cetățenii nemulțumiți de existența câinilor comunitari pe domeniul public, asta în condițiile în care animalele sunt strânse periodic de asociația menționată. Totuși, continuă să apară câini, pentru că problema abandonului nu este rezolvată. Iar aici sunt două aspecte - aducerea unor animale din alte localități de către firmele plătite să strângă câinii în comunele din jur (plata se face doar pentru strângerea lor, în rest nu interesează pe nimeni ce se întâmplă cu acele animale, iar multe dintre ele sunt lăsate în Câmpina) și abandonarea puilor de către cei care nu-și sterilizează cățelele (din Câmpina și împrejurimi). Pe lângă apelurile venite de la cetățenii nemulțumiți, la Poliția Locală se primesc periodic telefoane de la câmpineni care anunță că într-o zonă sau alta a localității au fost abandonați câini din mașini, fie autoturisme, fie dubițe la care a fost ascuns numărul de înmatriculare.

Primăria face apel la populație să semnaleze în continuare astfel de fapte la Poliția Locală, chiar să filmeze sau să pozeze mașinile respective, dacă este posibil. Ca și în cazul campaniei "Câmpina curată", unde câmpinenii au dat dovadă de spirit civic și au ieșit în număr mare la acțiunile de curățenie, se dorește ca și în cazul abandonării câinilor pe domeniul public să existe o colaborare permanentă între cetățeni și administrația publică. Animalele aduse din alte localități și abandonate în Câmpina sunt speriate, debusolate, devin agresive odată ieșite din mediul lor obișnuit. Iar acest abandon trebuie stopat odată pentru totdeauna, atât pentru faptul că aceste animale pot fi periculoase, cât și pentru faptul că prinderea lor, cazarea în adăpost, întreținerea și hrănirea lor sunt plătite de la bugetul local al municipiului Câmpina.
De asemenea, Mihaela Teodoru face apel la stăpânii de animale să-și sterilizeze câinii, mai ales că există atâtea campanii de sterilizare gratuită, desfășurate de asociații în parteneriat cu cabinetele veterinare. Cei care nu au bani pentru sterilizarea animalelor pot apela la aceste asociații, prin sterilizare oprindu-se înmulțirea necontrolată a animalelor și astfel nu vor mai fi abandonați zeci de pui pe domeniul public.

3385 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Oana si Dan 10.06.2021 04:46 Solutii exista.La iesirile din Campina montate camere.Iar localii sa nu doarma in front.In special in zonele mai izolate,am cunoscuti care au vazut in Poiana Campina,Breaza,Magureni,Banesti cum bantuie hingherul Chirobocea,la jumate de ora o haita de caini.In cartierele de jmecheri Campinita si Muscel cine este de vina ca ei pleaca cu limuzinele le este lene sa inchida poarta si le dispare cainii.Pitigoi ala care plimba agenda nu era coleg cu Chirobocea,Tiseanu nu ii dadea lucrari...grija pe cine mai votati.Cand au gasit nereguli la adapost,de ce nu vroiau sa filmeze in primarie? Convingi mai degraba unu cu 4 clase sa sterilizeze decat unu cu facultate.Oras de intelectuali....sunt fugiti de mult,zile insorite,ploua zilnic.In rest fiecare face ce poate
  • Rammstein 10.06.2021 07:27 Uite ca se poate !!..dl primar a înțeles situație data si acum cei de la poliția locală să-și facă treaba...adică să avertizeze proprietarii de câini, să descopere pe nenorociții care aduc câini din alte zone, să coordoneze activitatea de strângere a câinilor...la treaba domnilor...

Actualitate

1696 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1294 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.

Alte stiri recente

1785 vizualizari
20 iun. 2021 11:49

Anunț public privind depunerea solicitării de obținere a avizului de mediu

Municipiul Câmpina, cu sediul în municipiul Câmpina, cod poștal 105600, Bulevardul Culturii nr. 18, județul Prahova, telefoane 0244.337.454, 0244.332.071, fax 0244.371.458, adresă de e-mail: web@primariacampina.ro, titular al planului/programului PUD – ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE ÎN ȘCOALA GIMNAZIALĂ “BOGDAN PETRICEICU HASDEU DIN MUNICIPIUL CÂMPINA, cu amplasamentul în Câmpina, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 31, anunță publicul interesat asupra DEPUNERII SOLICITĂRII DE OBȚINERE A AVIZULUI DE MEDIU PENTRU PLANUL/PROGRAMUL MENȚIONAT ȘI DECLANȘAREA ETAPEI DE ÎNCADRARE.

3181 vizualizari
19 iun. 2021 21:09

Dorin Iamandeiu, două medalii pentru Lido Câmpina la endurocros

La Moreni a avut loc sâmbătă, 19 iunie, etapa a patra a Campionatului Național de Endurocros, competiție la care a participat și Dorin Iamandeiu, unul dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Lido Câmpina, condus de Cătălin Duță.