Ședință la Primăria Câmpina pe tema câinilor comunitari. Apelul autorităților la cetățeni

Actualitate (Categoria articolului)

La Primăria Câmpina a avut loc miercuri, 9 iunie 2021, o ședință pe tema câinilor comunitari, un subiect sensibil, care întotdeauna împarte comunitatea în două tabere. Dincolo de reacțiile oamenilor pro și contra animalelor, sunt câteva lucruri care trebuie menționate.

La ședința de la Primărie au participat primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache (în atribuțiile căruia se află problema câinilor comunitari), administratorul public Adrian Dobre, șeful ADPP - Grigore Crijanovschi, directorul Poliției Locale - Romeo Văsii, șef serviciu în cadrul Poliției Locale - Irina Nistor, precum și Mihaela Teodoru, președintele Asociației pentru Protecția Animalelor, asociație care administrează adăpostul de la Zorile (adăpost care aparține administrației locale). Conform datelor prezentate în cadrul acestei întâlniri, date înregistrate și în procesele-verbale ale Poliției Locale, în perioada ianuarie - mai 2021, de pe domeniul public din Câmpina au fost strânși 157 de câini (136 adulți și 21 pui). În perioada similară a anului trecut, au fost strânși 228 de câini (200 adulți și 28 pui). În această statistică nu sunt incluși câinii abandonați direct la poarta adăpostului, zeci de pui lăsați peste noapte, în saci sau lădițe, în poarta acestui adăpost și găsiți dimineața de îngrijitori. Vorbim doar despre câinii strânși de pe străzile din localitate.
În continuare, la Primărie și la Poliția Locală se primesc mesaje de la cetățenii nemulțumiți de existența câinilor comunitari pe domeniul public, asta în condițiile în care animalele sunt strânse periodic de asociația menționată. Totuși, continuă să apară câini, pentru că problema abandonului nu este rezolvată. Iar aici sunt două aspecte - aducerea unor animale din alte localități de către firmele plătite să strângă câinii în comunele din jur (plata se face doar pentru strângerea lor, în rest nu interesează pe nimeni ce se întâmplă cu acele animale, iar multe dintre ele sunt lăsate în Câmpina) și abandonarea puilor de către cei care nu-și sterilizează cățelele (din Câmpina și împrejurimi). Pe lângă apelurile venite de la cetățenii nemulțumiți, la Poliția Locală se primesc periodic telefoane de la câmpineni care anunță că într-o zonă sau alta a localității au fost abandonați câini din mașini, fie autoturisme, fie dubițe la care a fost ascuns numărul de înmatriculare.

Primăria face apel la populație să semnaleze în continuare astfel de fapte la Poliția Locală, chiar să filmeze sau să pozeze mașinile respective, dacă este posibil. Ca și în cazul campaniei "Câmpina curată", unde câmpinenii au dat dovadă de spirit civic și au ieșit în număr mare la acțiunile de curățenie, se dorește ca și în cazul abandonării câinilor pe domeniul public să existe o colaborare permanentă între cetățeni și administrația publică. Animalele aduse din alte localități și abandonate în Câmpina sunt speriate, debusolate, devin agresive odată ieșite din mediul lor obișnuit. Iar acest abandon trebuie stopat odată pentru totdeauna, atât pentru faptul că aceste animale pot fi periculoase, cât și pentru faptul că prinderea lor, cazarea în adăpost, întreținerea și hrănirea lor sunt plătite de la bugetul local al municipiului Câmpina.
De asemenea, Mihaela Teodoru face apel la stăpânii de animale să-și sterilizeze câinii, mai ales că există atâtea campanii de sterilizare gratuită, desfășurate de asociații în parteneriat cu cabinetele veterinare. Cei care nu au bani pentru sterilizarea animalelor pot apela la aceste asociații, prin sterilizare oprindu-se înmulțirea necontrolată a animalelor și astfel nu vor mai fi abandonați zeci de pui pe domeniul public.

4716 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Oana si Dan 10.06.2021 04:46 Solutii exista.La iesirile din Campina montate camere.Iar localii sa nu doarma in front.In special in zonele mai izolate,am cunoscuti care au vazut in Poiana Campina,Breaza,Magureni,Banesti cum bantuie hingherul Chirobocea,la jumate de ora o haita de caini.In cartierele de jmecheri Campinita si Muscel cine este de vina ca ei pleaca cu limuzinele le este lene sa inchida poarta si le dispare cainii.Pitigoi ala care plimba agenda nu era coleg cu Chirobocea,Tiseanu nu ii dadea lucrari...grija pe cine mai votati.Cand au gasit nereguli la adapost,de ce nu vroiau sa filmeze in primarie? Convingi mai degraba unu cu 4 clase sa sterilizeze decat unu cu facultate.Oras de intelectuali....sunt fugiti de mult,zile insorite,ploua zilnic.In rest fiecare face ce poate
  • Rammstein 10.06.2021 07:27 Uite ca se poate !!..dl primar a înțeles situație data si acum cei de la poliția locală să-și facă treaba...adică să avertizeze proprietarii de câini, să descopere pe nenorociții care aduc câini din alte zone, să coordoneze activitatea de strângere a câinilor...la treaba domnilor...

Actualitate

1096 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1141 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1239 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

901 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.