CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Mâine (12 aprilie) începe rejudecarea procesului dintre Primăria Câmpina și Cast Bănești pentru factura de 8,9 milioane lei

- Actualitate -

Mâine (12 aprilie) începe rejudecarea procesului dintre Primăria Câmpina și Cast Bănești pentru factura de 8,9 milioane lei

În cadrul ședinței ordinare de luna trecută, primarul Horia Tiseanu a propus, iar Consiliul Local Câmpina a aprobat, alocarea a 20.000 lei pentru plata onorariului avocatului Elena Teodorescu, care va reprezenta în continuare administrația locală în procesul cu Cast Bănești.

Este vorba despre rejudecarea pe fond a cauzei, la Tribunalul Prahova, iar primul termen a fost stabilit pentru 12 aprilie 2017. Vă reamintim câteva date despre acest proces extrem de important în special pentru bugetul local. Pentru că, dacă va fi pierdut de Primărie, atunci municipalitatea va trebui să plătească firmei Cast o sumă importantă, iar banii vor proveni, normal, din bugetul localității.
- La sfârșitul anului 2013, Cast Bănești, societatea care a executat lucrările de construcție la pasajul suprateran de la ieșirea din municipiu spre DN1 (Calea Dacia), a dat în judecată Primăria Câmpina pentru refuzul acestei instituții de a achita o factură de 8,9 milioane lei. Reprezentanții Cast susțin că această factură a fost emisă pentru o cantitate suplimentară de materiale necesare construcției pasajului. Primăria a refuzat să efectueze plata și astfel s-a ajuns în instanță.
- Din octombrie 2013 și până în octombrie 2015, procesul s-a judecat la Tribunalul Prahova. Instanța a admis excepția formulată de Primăria Câmpina referitoare la faptul că SC Cast nu are calitate procesuală și nu poate emite pretenții financiare. Cast a făcut apel la Curtea de Apel Ploiești, instanța a admis apelul, a decis că SC Cast poate formula pretenții financiare și a dispus rejudecarea cauzei la prima instanță, adică la Tribunalul Prahova. Rejudecarea începe mâine, 12 aprilie, la Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal.

După cum v-am informat și cu alte ocazii, în acest proces, Primăria Câmpina este reprezentată de Cabinetul de avocatură Elena Teodorescu. Onorariul aprobat de Consiliul Local și plătit de la bugetul local pentru primele faze ale acestui proces a fost de 68.000 lei (fără TVA) - 48.000 lei pentru fond și 20.000 lei pentru apel. Luna trecută, s-a aprobat și suma pentru rejudecarea pe fond - 20.000 lei fără TVA.


11 Apr 2017 11:55 4312 vizualizari



Comentarii






  • 17.04.2017 21:01 Eduard Radu Intrebarea este, daca facturile SUNT cu SPAGA sau FARA si cat este procentul tot 10%?altfel de ce atata lupta in Justitie.De ce CAST nu iese public ?sau inca nu este cazul.La asa suma sa nu dai decat un pachet de biscuiti ?
2484 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2583 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1431 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5280 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV