Direcția de Sănătate Publică Prahova a acceptat redeschiderea parțială a Spitalului Municipal Câmpina pentru pacienții non-COVID

Actualitate (Categoria articolului)

La începutul acestei luni, la scurt timp după apariția Ordinului 753/2021 al Ministerului Sănătății, care permite redeschiderea spitalelor COVID și suport COVID pentru toți pacienții, în anumite condiții, conducerea Spitalului Municipal Câmpina și Primăria Câmpina au început demersurile pentru redeschiderea spitalului pentru pacienții non-COVID.

Un răspuns a venit joi seară, Direcția de Sănătate Publică acceptând solicitarea Spitalului Municipal Câmpina de a primi și pacienți non-COVID, pe circuite separate, iar ceea ce este cel mai important lucru - s-a acceptat ca Secția ATI (Terapie Intensivă) să fie destinată exclusiv pacienților non-COVID. Numărul de paturi avizat de DSP pentru pacienții COVID este de 30, iar celelalte paturi ale spitalului vor fi destinate pacienților non-COVID, cu respectarea măsurilor de distanțare, asta însemnând o capacitate ceva mai redusă și variabilă, în funcție de necesitățile fiecărei secții, după cum ne-a precizat managerul Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu. Urmează ca DSP "să informeze Ministerul Sănătății asupra modificărilor de structură în termen de cinci zile lucrătoare de la emiterea avizului", după cum prevede Ordinul 753. 
Cel mai probabil, redeschiderea efectivă a Spitalului Municipal pentru pacienții non-COVID se va face de la 1 iulie 2021. O altă veste bună este aceea că, după cum ne-a confirmat dr. Călin Tiu, de la 1 iulie 2021 va fi redeschisă și Secția de Recuperare Medicală, situată în clădirea de pe Strada Vasile Alecsandri.

Citiți și: Conducerea Spitalului Municipal Câmpina face demersuri la DSP pentru reluarea serviciilor medicale către toate categoriile de pacienți

9099 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1076 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1122 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

834 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

331 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.